Spring naar inhoud

5 redenen om naar Zomerhit 2020 te kijken

Radio 2 Zomerhit

Vanavond ontdekken we eindelijk wie er naar huis mag met een felbegeerde Zomerhit 2020-trofee. Dit zijn 5 redenen om te kijken naar deze speciale editie.

1. Bart Peeters en Siska Schoeters presenteren dit jaar de liveshow.

Samen met de genomineerde artiesten en het publiek thuis zullen ze er een groots, zomers feest van maken.

2. Er wordt voor het eerst gewerkt met een digitaal livepubliek

Geen duizenden mensen op de dijk van Blankenberge dit jaar door de coronacrisis, maar Radio 2 en Eén zorgen ervoor dat het muziekfeest een onvergetelijke gebeurtenis wordt. Enthousiaste Zomerhit-fans actief deelnemen aan de show en hun favoriete verhalen over vorige edities delen met het publiek.

3. Er komen drie bijzondere artiesten langs met twee extra special acts

Bart Kaëll en Raymond van het Groenewoud brengen samen een unieke cover van Raymonds hit Chachacha uit 1981. En niemand minder dan De Kreuners hebben een verrassing in petto met de all time favourite Ik wil je, exact dertig jaar nadat ze zelf de Radio 2 Zomerhit wonnen met dat nummer. Hoe dat optreden eruit zal zien, ontdek je zondag!

4. Walter Grootaers reikt een prijs uit

Symbolisch en speciaal voor de gelegenheid zal De Kreuners-zanger Walter Grootaers de Radio 2 Zomerhit 2020-trofee uitreiken aan de winnaar.

5. Jij bepaalt de winnaar

Wie de trofee van Zomerhit 2020 naar huis meeneemt, bepaalt de kijker. Wordt het een van de topfavorieten Regi of Niels Destadsbader, of gaat een ander met de winst lopen?

Dat en nog veel meer nu zondag 16 augustus, vanaf 13u00 op Radio 2 en in de Radio 2-app, en vanaf 20u15 op Eén!

geschreven op 14 augustus 2020
VRTNU VRTNU VRTNU