Spring naar inhoud
Zomerhit 2018

10 legendarische Zomerhits

Even terug in de tijd

Al sinds 1970 wordt jaarlijks dé zomerhit van het jaar uitgekozen. Tijd voor een sprong terug in de tijd, met 10 legendarische nummers.

1989: Clouseau - Anne

In 1989 werd Clouseau tweede, na Ingeborg met Door de wind, tijdens de voorrondes van het Eurovisiesongfestival. Het nummer Anne werd echter een grote hit en mocht de award voor Zomerhit dat jaar in ontvangst nemen.

1990: De Kreuners - Ik wil je

Ik wil je is ongetwijfeld één van de grootste hits van Walter Grootaers en co. In 1990 werden de Kreuners koning van de zomer met dit nummer.

1991: Stef Bos & Bob Savenberg - Breek de stilte

Het nummer Breek de stilte werd gemaakt door Bob Savenberg. Hij wilde er zijn zus Mieke en haar kind met autisme mee steunen. De opbrengst ging dan ook integraal naar de Vlaamse Vereniging voor Autisme en de Nederlandse Vereniging voor Autisme.

1992: Luc Steeno - Hij speelde accordeon

In 1992 bracht Luc Steeno Hij speelde accordeon uit. Het werd zijn grootste hit, die hoge toppen scoorde in de Vlaamse hitlijsten. En als hoogtepunt was er uiteraard de Zomerhit 1992.

1997: Mama's Jasje - Als de dag van toen

Wie aan Mama's Jasje denkt, denkt sowieso ook aan hun hit Als de dag van toen. Gunter en Peter waren met het nummer te zien in zowat elke muziekshow op tv en ook op de radio kon je er niet omheen.

1998: Opium - Doe Me Goed

Opium bestaat uit Inge Moerenhout, Katia Alens en Joyce De Troch. Hun eerste hit Doe me goed was meteen een schot in de roos. Ze veroverden de Vlaamse hitlijsten en de harten van de luisteraars van Radio 2. Meteen goed voor een Zomerhit award!

1999: K3 - Heyah mama

In 1999 nam K3 deel aan de voorrondes aan de voorrondes van het Eurovisiesongfestival. Ze wilden de Vlaamse Spice Girls worden, maar werden door de jury niet echt hartelijk onthaald. Gelukkig zag het publiek wél dat het goed was. De rest is geschiedenis.

2003: Belle Pérez - Enamorada

Met 5 zomerhits op rij is Belle Pérez dé Koningin van Zomerhit. Haar tweede Zomerhit haalde ze in 2003 binnen met Enamorada. Een nummer dat we tot op de dag van vandaag nog altijd kunnen meezingen!

2015: Stan Van Samang - Een ster

Stan Van Samang werd bekend door zijn deelname aan Steracteur Sterartiest. In 2015 nam hij deel aan het VTM-programma Liefde voor muziek, waar hij z'n monsterhit Een ster lanceerde. Het werd meteen dé hit van de zomer in 2015.

2017: Niels & Wiels - Skwon meiske

En dan is er nog die knaller van een hit van vorig jaar. Niels Destadsbader en Miguel Wiels haalden de meeste stemmen binnen met hun meezinger Skwon meiske. Een echte oorwurm!

De Radio 2 Zomerhit 2018 wordt nu zondag 12 augustus uitgereikt vanop de Zeedijk in Blankenberge. Vanaf 20.20 uur is alles ook live te volgen op Eén en Radio 2.

geschreven op 10 augustus 2018
VRTNU VRTNU VRTNU