Spring naar inhoud

Verbouwen met kleine kinderen. Hoe doe je dat? Annelies en Hidde delen hun tips

Verbouwen of bouwen is een hele uitdaging. Zeker met kleine kinderen erbij. Het juiste evenwicht vinden tussen de kinderen en de werken is essentieel. Annelies en Hidde hebben dat ondervonden als geen ander. Ze gingen het avontuur aan en delen hun tips.

Tip 1: Wees waakzaam

Laat je kinderen nooit alleen. Zorg ervoor dat ze altijd een bezigheid hebben. Zo kan je een oogje in het zeil houden en toch nog verder werken. Het makkelijkste is om de taken te verdelen. De ene dag let ik op de kinderen en de andere dag jij. Zo kan er altijd één van jullie twee goed doorwerken. Dit trek je het best ook door in het huishouden. Heb niet de illusie dat je ’s avonds nog veel tijd met de kinderen kunt doorbrengen als je geen duidelijke verdeling hebt.

Tip 2: Maak tijd voor je kinderen

Het klinkt logisch maar het is zo belangrijk. Je kan de twee ook combineren. Laat ze zelf ook iets doen op de werf. Het zal langzamer gaan maar ze voelen zich wel betrokken in het project. Op andere momenten voorzie je best een oppas. Rondlopende kinderen op de werf is niet alleen gevaarlijk maar ook vermoeiend. Je werk gaat trager vooruit en je maakt je voortdurend zorgen.

Tip 3: De veiligheid van de kinderen staat voorop

Laat geen gevaarlijke toestellen rondslingeren op de werf. Spreek bijvoorbeeld een ruimte af waar ze absoluut niet mogen komen. Het tuinhuis is hier ideaal voor. Een andere manier om ervoor te zorgen dat ze niet aan je spullen zitten is door ze hun eigen gereedschap te geven. Laat ze ook een timmeren met een plastieken hamertje.

Tip 4: Zorg dat de kinderen geen honger hebben

Voorzie tijdig een snack of tussendoortje. Vergeet dat niet. Plan het desnoods in je agenda. Je maakt het jezelf moeilijker als je er de kantjes van afloopt. Stop dus op tijd met werken zodat ze niet met honger rondlopen. Structuur houden is belangrijk.

Tip 5: Stel sommige dingen uit tot op het laatste moment

Door dingen pas op het laatste moment uit te voeren is de kans op ongelukken kleiner.

We hebben de funderingssleuven pas op de één na laatste dag gegraven. We hebben deze dan ook bedekt zodat ze er niet bij geraken.

Hidde
Hidde
<

Heb je zelf nog tips? Laat ze dan zeker weten in de comments!

geschreven op 03 maart 2017
VRTNU VRTNU VRTNU