Spring naar inhoud

Ontdek hier de 8 knapste tiny houses

Kleinschalig wonen kent een enorme opwaartse trend. En dat is niet verwonderlijk. Het internet staat vol met prachtige voorbeelden. Het toont aan dat klein wonen niet per se beperkend moet aanvoelen. Daarom laten we je graag onze top 8 aan tiny houses zien.

1. Aurora

Op de eerste plaats staat een woning met veel mogelijkheden. De woning geeft het gevoel dat je in aparte kamers leeft. Iets dat niet gemakkelijk is op zo'n kleine oppervlakte. Dit is mogelijk door met automatische uitschuifbare panelen te werken. Zo gaat de woning van een kleine 2,5 meter breed naar zo'n 4,6 meter breed. Een groot verschil. Zo krijg je een totale oppervlakte van 31 vierkante meter.

2. Nation's smart house

Met zijn 28 vierkante meter oogt de woning zeer huiselijk en gezellig. Net genoeg meubilair om het goed aan te kleden en toch niet rommelig te laten lijken. Het is ook een van de weinige tiny houses die met gordijnen durft te werken. In deze kleine woning hebben het meeste aandacht besteed aan de woonkamer. Hiermee komen ze op een terechte tweede plaats.

3. Alpha

Dit huis heeft een zeer open uitstraling. Er wordt gewerkt met grote ramen die open kunnen en veel natuurlijke tinten. Hierdoor lijk je een te zijn met de natuur. Door een slimme indeling hebben ze zelfs plaats voor een wasmachine. Een verdiende 3 plaats voor dit pareltje.

4. Contemporary California

Op nummer vier staat een huis dat zeer veel licht uitstraalt. Door het gebruik van witte tinten oogt de woning zeer fris en proper. Ook aan veiligheid wordt gedacht met een rookmelder, brandblusser en CO2 meter.

5. The industrial

The industrial is de meest excentrieke woning van de 8. De woning wordt gekenmerkt door het houtgebruik dat wordt doorgetrokken in heel de woning. Verder is er zelfs plaats voorzien voor twee slaapkamers. Een unieke woning voor unieke mensen.

6. Brown bear

Met slecht 30 vierkante meter ter beschikken heeft de woning toch 3 slaapplaatsen voorzien. Ideaal wanneer je kindjes hebt of over de vloer krijgt. De Brown bear is de geschikte familie woning op wielen.

7. Lamon Luther

De Lamon Luther heeft wat weg van een Scandinavisch huis. Zo is er veel natuurlijk licht,veel hout, is er gewerkt met lichte kleuren, strakke lijnen en simpele accessoires.

8. The Mohican normally

Als laatste maar zeker evenwaardige woning is er de Mohican normally. Ook hier wordt gewerkt met veel en licht hout. Verder is er ook een grote spoelbak die bedekt kan worden om als snijplank te gebruiken. Functionaliteit staat centraal.

Wat vind jij zo leuk aan 'tiny houses'?

geschreven op 22 februari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU