Spring naar inhoud

Maak kennis met Isabelle

Isabelle heeft een hele hechte band met haar ouders. Het was dan ook een logische keuze om een appartement te bouwen bovenop het huis van haar mama en papa.

Wanneer zijn jullie begonnen met de verbouwing?

Begin augustus 2016 zijn we begonnen met de afbraakwerken. Die hebben een dikke maand tijd in beslag genomen. Op vrijdag 9 september hebben we op één weekend het volledige dak eraf gezwierd. Toen kon de bouw echt beginnen.

Alles is vrij snel gegaan omdat we voor houtskelet hebben gekozen. Dat wordt in de fabriek in elkaar gezet, het komt 's ochtends aan en 's avonds staat bij wijze van spreken je volledig huis. Ik heb ook alles voor de afwerking heel strak na elkaar gepland. Daardoor was het huis eigenlijk op 3 maanden af.

Waarom heb je besloten om te gaan verbouwen?

Vroeger had ik een winkel en ik woonde boven de winkel. Toen ik stopte met de winkel ben ik even terug bij mijn ouders gaan wonen. Toen kreeg ik mijn dochter Juliette en wou ik graag terug alleen gaan wonen. Helaas is dat als alleenstaande moeder niet makkelijk. Een woning kopen, betekende ook renoveren. En dat kwam duur uit. De makkelijkste oplossing was uiteindelijk boven mijn ouders te gaan wonen.

Dat is momenteel vooral makkelijk voor mij. Er is altijd een babysit ter beschikking. Maar ook als mijn ouders op latere leeftijd hulpbehoevend worden is er altijd iemand dicht bij.

Doe je dan eigenlijk aan kangoeroewonen?

Nee, we voldoen niet aan alle vereisten om aan kangoeroewonen te doen. Daarvoor moet je bijvoorbeeld een aparte ingang hebben, een gemeenschappelijke ruimte, je bijbouw mag niet groter zijn dan de huidige woning.. We voldoen aan al die eisen, alleen zijn mijn ouders nog niet ouder dan 65. Daardoor mogen we de woning dus geen kangoeroewoning noemen en hebben we naast de subsidiepot gegrepen.

Wat gaat er door je heen nu het af is?

Ik ben heel blij en fier dat we dat hebben verwezenlijkt. Het is echt ons eigen plekje en ik heb er echt mijn goesting mee kunnen doen. We hebben ook veel meer privacy nu. Iedereen heeft echt zijn eigen huis.

geschreven op 17 maart 2017
VRTNU VRTNU VRTNU