Spring naar inhoud

Belgische toparchitecten: Sarah Poot

Sara Poot heeft sinds 2014 haar eigen architectenbureau Poot Architectuur. Ze bouwde 5 jaar geleden haar eigen woning op een hoekperceel van nauwelijks 78 vierkante meter in Antwerpen. Ondanks de beperkte oppervlakte, ziet de woning er zeer riant uit.

Poot Architectuur staat voor tijdloze architectuur, gebaseerd op veel ruimtegevoel. Het is tegelijk zacht en stoer.

Dag Boutsen, architectuurkenner
Dag Boutsen, architectuurkenner
<

Breng een virtueel bezoek aan de woning

Architectuurkenner Dag leidt je rond in het ontwerp van Sarah Poot

De stijl van de gevel is klassiek en toch hedendaags. Het gebruik van koolstofbakstenen zorgen ervoor dat de woning perfect past in het straatbeeld.

In een stadswoning moet je slim wonen. Dat doet Sarah Poot. Op de eerste verdieping vind je slaapkamer en badkamer. Op de tweede verdieping waar het meeste licht binnenvalt, de woonruimte.

Het is een nieuwbouw, maar toch ziet de woning eruit of ze al langer bestaat. Dat komt door de materiaalkeuze. De vloer is in terrazobeton met spikkeltjes, de muren bestaan uit wit geschilderde bakstenen, de plafonds zijn van beton, bekist met houten planken en de deuren zijn gemaakt van ruwe multiplex.

Wie is Sarah Poot?

Sarah Poot is de sterke vrouw achter het bureau Poot Architectuur. Dat richtte ze in 2014 op. Ze probeert vooral tijdloos te ontwerpen. Ruimte en materialen hebben daar een hoofdrol in.

Wat vind jij van deze woning en de architecte?

geschreven op 15 februari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU