Spring naar inhoud

Belgische toparchitecten

play
Wonen.tv

Belgische toparchitecten: NU Architectuuratelier

Eeckels en Lievens van NU Architectuuratelier bouwde deze passiefwoning in Sint-Pieters-Leeuw voor jonge dertigers die houden van architectuur.
play
Wonen.tv

Belgische toparchitecten: Bob 361

Goedele Desmet en Ivo Van Hamme vormen samen het architectenbureau Bob 361. In 2003 kochten ze een oude edelsmederij in Anderlecht.
play
Wonen.tv

Belgische toparchitecten: Jacques Dupuis

Jacques Dupuis is de belangrijkste Belgische architect van de naoorlogse periode. De villa Parador bouwde hij voor zijn broer in 1948.
play
Wonen.tv

Belgische toparchitecten: Sarah Poot

Sarah Poot bouwde 5 jaar geleden haar eigen woning op een klein hoekperceel van nauwelijks 78 vierkante meter in Antwerpen.
play
Wonen.tv

Belgische toparchitecten: dmvA

David Driesen en Tom Verschueren van dmvA (Door middel van architectuur) verbouwden aan de Vaart in Mechelen de binnenkant van Scandinavische tentwoning.
play
Wonen.tv

Belgische toparchitecten: Renaat Braem

Renaat Braem liep school bij Le Corbusier en bouwde deze woning in 1968 voor zijn toenmalige secretaresse.
play
Wonen.tv

Belgische toparchitecten: Vens Vanbelle

Maarten Vanbelle en Dries Vens verbouwden dit hoekhuis in Gent. Ze plaatsten ondermeer een grote boomstam midden in de woning.
play
Wonen.tv

Belgische toparchitecten: Juliaan Lampens

Woning van Wassenhove is een ontwerp van architect Juliaan Lampens. Het werd gebouwd tussen 1972 en 1974 in Sint-Martens-Latem.
play
Wonen.tv

Belgische toparchitecten: Jo Van Den Berghe

Jo Van Den Berghe is al 25 jaar actief als architect. Hij verbouwde een landhuis uit 1898, tot zijn eigen droomhuis. Opvallend is het ambachtelijke maatwerk.
play
Wonen.tv

Belgische toparchitecten: GAFPA

Floris De Bruyn, Philippe De Berlangeer and Frederick Verschueren werken sinds 2008 samen onder de naam GAFPA. Ze bouwden in Wachtebeke een weekendhuis.
Wonen.tv

Wie is Dag Boutsen?

Dag Boutsen (54) is afgestudeerd als architect aan het Sint- Lucas in Brussel. Sinds 2013 is Dag decaan van de Faculteit architectuur van de KU Leuven.
geschreven op 16 januari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU