Spring naar inhoud

9 tips om je huurwoning te pimpen

Als huurder is het vaak moeilijk om je woning naar jouw hand te zetten. Niet zomaar alles mag en velen geven het al snel op. Maar het is en blijft je thuis, met deze gemakkelijke tips kom je al een heel eind.

1. Wees creatief met behangpapier

Witte muren? Bekleed de achterkant van je open kast met behangpapier in de plaats van je muur, zo krijg je toch kleur in de ruimte.

2. Versier je badkamertegels

Een vreselijke kleur tegels in de badkamer of wil je wat kleur brengen op de witte tegels? Er bestaat zoiets als Tile Tattoos, waterbestendige stickers die je op je tegels kan kleven en er later gewoon weer kan afhalen.

3. Washi tape to the rescue

Probleem: je mag geen nagels in de muur slaan. Gebruik Japanse washitape als vervanging voor een kader. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende winkels in België en komen in tal van leuke kleurtjes. Je kan ze ook gemakkelijk weer van de muur halen zonder plakresten.

4. Zoek een leuk tapijt

Je vloer bestaat uit saaie tegels of tapijt van muur tot muur? Kijk uit naar een leuk tapijtje, dat geeft meteen een andere indruk.

5. Verander de knopjes op de kast

Knopjes van keukenkasten bijvoorbeeld kan je er gemakkelijk afhalen en vervangen door handvatten die jij leuk vindt.

6. Vervang de kranen

Vervang je kranen in de badkamer door een model dat jij mooi vindt. Ook de douchekop kan je gemakkelijk verwisselen. En als je vertrekt uit je appartement neem je ze gewoon mee.

7. Werk met contactpaper

Contactpaper, een soort plastiek kaftpapier dat kleeft aan de achterkant, is een handige manier om het uitzicht van je keuken – of badkamerkast te veranderen. Je kleeft het gemakkelijk op de kasten en verwijdert het weer als je uit je appartement trekt. Tip: gebruik een haardroger, door de hitte komt het gemakkelijk los.

8. Verander je lampenkap en lampen

Met een leuke lampenkap verander je meteen de look van een kamer. Heeft jouw huurbaas van die felle spotjes geïnstalleerd? Vervang de lampjes ervan om warmer en gezelliger licht te krijgen.

9. Haal de deuren uit je keukenkast

Als je de kastdeuren van je keuken niet mag verven, verf dan de binnenkant van je kast en haal de deuren eruit. Open opbergruimte is toch de trend van het moment.

Heb jij ook nog een leuke tip? Laat het ons weten!

geschreven op 10 februari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU