Spring naar inhoud
Weg zijn wij

Wildplukwandeling in Brussel

Een culinaire wildplukwandeling in Brussel

Reporter Karine Claassen woont in Brussel en gaat er graag uit eten. Voor haar is Brussel dé culinaire stad van ons land. Ze wil Bart en Lies verrassen met een culinaire wildplukwandeling in Brussel. Samen met Ben Brumagne, expert in wilde eetbare planten en kruiden, wandelen ze doorheen het park van Tour & Taxis en leren ze wildplukken. Met hun oogst van wilde planten en kruiden koken ze in de serre van Parckfarm, een stadsboerderij in St-Jans-Molenbeek.

Meer info over wildplukwanelingen: www.foresttoplate.com

Meer info over stadsboerderij Parckfarm: parckfarm.be

 

Broodje Weg zijn wij

Wil je ook zo'n heerlijk broodje Weg zijn wij maken?

Dit heb je nodig

  • 1 ui
  • vetstof
  • Melde (wilde spinazie) of spinazie
  • 1 ei
  • Vlierbloemetjes
  • Mosterdbloemetjes
  • Wilde wortel
  • Sneetje notenbrood

Zo ga je te werk

  • Pel de ui en snij fijn
  • Doe wat vetstof in een pan
  • Stoof de ui aan
  • Voeg melde (=wilde spinazie) toe. Als je dat niet hebt, kan je ook spinazie gebruiken
  • Breek een eitje en roer het in de pan tot het smeuïg is
  • Strooi er vlierbloemetjes en enkele mosterdbloemetjes over
  • Rasp wilde wortel op over het geheel
  • Serveer op een sneetje notenbrood

Smakelijk!

geschreven op 23 september 2017
VRTNU VRTNU VRTNU