Spring naar inhoud
Weg zijn wij

Gastronomie

Lekker tafelen in Vlaanderen

play
Weg zijn wij

Bushcraften

Met Mike De Roover gaan de reisgezellen bushcraften of proberen te leven van wat de natuur te bieden heeft.
play
Weg zijn wij

Theedegustatie in Parijs

Theemeester Chi Wah Chan wijdt de reisvrienden in in de geheimen van de Chinese thee: hoe zet je op de juiste manier thee en wat zijn de verschillende soorten?
play
Weg zijn wij

Lekker vegetarisch, Indisch eten

Acteur Dimitri Leue is al tien jaar vegetariër en houdt van de Indische keuken, daarom neemt hij met veel plezier het culinaire onderdeel voor zijn rekening.
play
Weg zijn wij

Workshop met slager Luc De Laet

Pieter neemt Tine en Tom mee voor een workshop bij topslager Luc De Laet. Hij leert hen hoe je een stuk vlees panklaar maakt.
play
Weg zijn wij

Groenten oogsten in een stadsboerderij

Martine zweert bij gezond, lekker en veganistisch eten. Ze neemt haar reisgezelschap mee naar de grootste stadsboerderij van Europa, Urban Farmers in Den Haag.
play
Weg zijn wij

Bezoek de oesterkwekerij

Voor Annelien Coorevits is lekker eten en drinken belangrijk. Als West-Vlaamse was kiezen voor een West-Vlaams streekproduct een voor de hand liggende keuze.
play
Weg zijn wij

Wildplukwandeling in Brussel

Karine Claassen woont in Brussel en gaat er graag uit eten. Voor haar is het dé culinaire stad van ons land. Daarom organiseert ze een windplukwandeling.
play
Weg zijn wij

Specialty coffee proeven

Liesa is een koffieliefhebber maar geen kenner, daarom nodigt ze barista en koffiebrander Jens Crabbé uit. Hij leert hen de kunst van het koffie proeven.
play
Weg zijn wij

Picknick in de tuin van het museum van Buuren

Comédienne Katrijn Van Bouwel houdt van lekker eten maar ook van art deco, een decoratieve stijl van rond 1920.
play
Weg zijn wij

Fietsen langs de Aspergeroute

Topmodel Cesar Casier is een rasechte foodie die intussen ook al twee kookboeken schreef. Voor zijn culinaire activiteit kiest hij voor asperges.
play
Weg zijn wij

Kerstdiner en vuurlopen in de Groene Gordel

Voor Cath betekent Kerst vooral “samen zijn”. Ze organiseert een kerstdiner en nodigt ook een aantal vrienden uit.
play
Van Gils & gasten

Eerste ster voor Thijs Vervloet

Thijs Vervloet van restaurant Colette in Westerlo heeft zijn eerste Michelinster binnen. Met dank aan de culinaire kwaliteiten van oma Colette.
play
Weg zijn wij

Workshop ‘beenhouwen’ in Sint-Idesbald

Bartel heeft een groot respect voor oude ambachten. Een goeie beenhouwer, die zijn ambacht beheert, daar loopt Bartel warm voor.
play
Weg zijn wij

Middeleeuws koken in de Sint-Geertruiabdij

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ is essentieel voor Katja Retsin. Samen met Kamal en Slongs maakt ze een echt middeleeuws gerecht klaar.
play
Weg zijn wij

Pitchfork fondue tussen de cowboys

Onthaasten betekent voor Dana samen met vrienden genieten van een goeie maaltijd en nieuwe werelden ontdekken. Ze doet beiden op een Cowboy ranch in Westerlo.
play
Weg zijn wij

Wijntour in Heuvelland

Wim De Vilder houdt van een goed glas wijn, hij startte het weekend dan ook met een zalige wijntour waar hij Marie en Eddy liet kennismaken met het Heuvelland.
play
Weg zijn wij

Pompoenproeverij op de BBQ

Steven vroeg kok Dirk Ver Heyen om een pop up BBQ te voorzien, met enkel gerechten op basis van … jawel de oranje vrucht.
play
Weg zijn wij

Forellen in de Voerstreek

Freddy was ook als jongere al verslaafd aan sporten. Het culinaire deel organiseerde hij dan ook, met die sportverslaving in het achterhoofd.
play
Weg zijn wij

Op culinaire ontdekkingstocht in het Zwin

Martin Heylen is een liefhebber van koken en al wat met eten te maken heeft. Hij verrast de twee dames met een culinaire zilte-groenten-tocht in het Zwin.
play
Weg zijn wij

Street food tour in Amsterdam

Pascal nam Saartje en Gers mee naar zijn favoriete Nederlandse stad: Amsterdam. Ze trokken er onder begeleiding van een gids op street food tour.
geschreven op 17 september 2016
VRTNU VRTNU VRTNU