Spring naar inhoud

Gastronomie

Weg zijn wij

Lekker tafelen in Vlaanderen

Zuurdesembrood bakken

Weg zijn wij
TV-maker Rob Vanoudenhoven houdt van authentieke producten en heeft heimwee naar de smaken van vroeger.

Pasta leren maken met een Italiaanse topchef

Weg zijn wij
Voetbalanaliste Imke Courtois is een grote fan van de Italiaanse keuken en vooral van pasta.

Workshop imkeren met lunch

Weg zijn wij
De grootvader van acteur Saïd Boumazoughe was imker en hij denkt met veel liefde terug aan de tijd samen met hem.

Workshop koken op een kampvuur

Weg zijn wij
Eens een scout, altijd een scout. Dat geldt zeker voor Ketnetgezicht en MNM-DJ Sander Gillis.

Plukken in de zelfpluktuin

Weg zijn wij
Dina Tersago heeft veel respect voor het harde werk van onze boeren. Reden genoeg om Peter en Wim mee te nemen naar een zelfpluktuin.

Koken met specerijen in Saarbrücken

Weg zijn wij
Experimenteren in de keuken is een van de favoriete bezigheden van acteur Nico Sturm. Hij neemt zijn reisgenoten mee naar een ambachtelijke specerijenfabrikant.

Een workshop Koreaans koken

Weg zijn wij
Ex-zeilster Evi Van Acker reisde voor haar sport de hele wereld rond en leerde zo heel wat keukens kennen. Ze toont haar weekendgenoten de Koreaanse koken.

Bezoek aan een gerenommeerd wijnhuis in de Moezel

Weg zijn wij
James wil leren hoe wijn geproduceerd wordt en daarvoor is hij in de Luxemburgse Moezelstreek aan het juiste adres.

Cocktails maken in Knokke-Heist

Weg zijn wij
Thomas Smith neemt Tinne en Thibault mee naar een workshop cocktails maken! Ze krijgen les van de één van de beste bartenders van het land.

Sushi workshop met Japanse chef

Weg zijn wij
Kristel Verbeke houdt van sushi. Daarom neemt ze Jens en Maarten mee om de kunst van het sushi maken te leren. Creatieve sushi dan nog, met Europese smaken.

Bushcraften

Weg zijn wij
Met Mike De Roover gaan de reisgezellen bushcraften of proberen te leven van wat de natuur te bieden heeft.

Theedegustatie in Parijs

Weg zijn wij
Theemeester Chi Wah Chan wijdt de reisvrienden in in de geheimen van de Chinese thee: hoe zet je op de juiste manier thee en wat zijn de verschillende soorten?

Lekker vegetarisch, Indisch eten

Weg zijn wij
Acteur Dimitri Leue is al tien jaar vegetariër en houdt van de Indische keuken, daarom neemt hij met veel plezier het culinaire onderdeel voor zijn rekening.

Workshop met slager Luc De Laet

Weg zijn wij
Pieter neemt Tine en Tom mee voor een workshop bij topslager Luc De Laet. Hij leert hen hoe je een stuk vlees panklaar maakt.

Groenten oogsten in een stadsboerderij

Weg zijn wij
Martine zweert bij gezond, lekker en veganistisch eten. Ze neemt haar reisgezelschap mee naar de grootste stadsboerderij van Europa, Urban Farmers in Den Haag.

Bezoek de oesterkwekerij

Weg zijn wij
Voor Annelien Coorevits is lekker eten en drinken belangrijk. Als West-Vlaamse was kiezen voor een West-Vlaams streekproduct een voor de hand liggende keuze.

Wildplukwandeling in Brussel

Weg zijn wij
Karine Claassen woont in Brussel en gaat er graag uit eten. Voor haar is het dé culinaire stad van ons land. Daarom organiseert ze een windplukwandeling.

Specialty coffee proeven

Weg zijn wij
Liesa is een koffieliefhebber maar geen kenner, daarom nodigt ze barista en koffiebrander Jens Crabbé uit. Hij leert hen de kunst van het koffie proeven.

Picknick in de tuin van het museum van Buuren

Weg zijn wij
Comédienne Katrijn Van Bouwel houdt van lekker eten maar ook van art deco, een decoratieve stijl van rond 1920.

Fietsen langs de Aspergeroute

Weg zijn wij
Topmodel Cesar Casier is een rasechte foodie die intussen ook al twee kookboeken schreef. Voor zijn culinaire activiteit kiest hij voor asperges.
geschreven op 17 september 2016
VRTNU VRTNU VRTNU