Spring naar inhoud

Zo verdien je geld met apps

Een smartphone kan behoorlijk duur zijn, maar wist je dat je er ook geld mee kan verdienen? Britt zocht uit hoe je geld verdient met apps.

Scoopshot

Met Scoopshot kan je geld verdienen door foto's te maken. Je kan je foto's aanbieden en wachten op een koper, maar je kan ook deelnemen aan opdrachten van bedrijven. Maak je een goede foto, dan zou die wel eens gepubliceerd kunnen worden in een tijdschrift!

Enkele tips:

  • Wees origineel
  • Wees snel, je hebt veel concurrentie
  • Bewerk je foto's niet
  • Vraag altijd toestemming wanneer je anderen fotografeert
  • Alle foto's moeten met je smartphone gemaakt worden

Roamler

Roamler doet marktzonderzoek in opdracht van merken en gebruikt daarvoor een netwerk van app-gebruikers. Je krijgt opdrachten en als je die vervult, krijg je punten of een bedrag. Met een betaalde opdracht verdien je minimaal 2 euro.

Wat je dan precies moet doen? Dat kan het maken van een foto zijn, de voorraad van een product tellen of zelfs je ochtendritueel creatief in beeld brengen. Je moet wel eerst door een testfase. Vanaf level 2 krijg je betaalde opdrachten.

Veilig?

Bij de meeste apps moet je heel wat gegevens invullen. Dat kan nodig zijn om de app te laten werken, maar denk toch steeds goed na voor je persoonlijke gegevens invult. Lees steeds de kleine lettertjes en neem bij twijfel contact op met de Belgische Privacycomissie.

Apps

Ook aan de slag met apps? We maakten een lijstje voor jullie:

Scoopshot: www.scoopshot.com

Roamler: www.roamler.nl

Carambla: www.carambla.com

Redeem: www.appredeem.com

Foap: www.foap.com

Pact: www.gym-pact.com

Nuttige links

www.privacycommission.be

geschreven op 25 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU