Spring naar inhoud

Zijn IPL-ontharingstoestellen het geld waard?

Voor hetzelfde geld

In een flits van ongewenste haargroei af, dat klinkt indrukwekkend en dat is wat IPL-ontharingstoestellen de klant beloven. Het zijn kleine toestellen die door lichtflitsen ongewenste haargroei permanent laten verdwijnen. De prijzen schommelen tussen 60 euro en meer dan 500 euro.

Hoe werkt het?

Een IPL-behandeling wordt uitgevoerd met een IPL of Intense Pulsed Light-apparaat.Het apparaat werkt met lichtflitsen die door het haarzakje worden opgenomen. Die lichtenergie wordt omgezet in warmte die de pigmentcellen en wortel van het haar zullen beschadigen. Daardoor kan de haarwortel geen nieuw haartje aanmaken.

Bij een apparaat voor thuis in de intensiteit te laag om permanent te ontharen. De groei zal wel vertragen en soms ook verminderen.

Waar moet je op letten?

Meer dan 100.000 flitsen

Voor een volledige ontharing (benen, oksels, en ja: ook de bikinilijn) kijk je best naar een apparaat met meer dan 100.000 flitsen

Ga voor een grote flitskop

Een IPL-behandeling duurt toch snel een dik halfuur voor slechts 1 been. Ga daarom voor een grote flitskop van 4 cm² om de behandeling te versnellen

Kies voor een toestel met een huidsensor

Een huidsensor waarschuwt je wanneer je huid niet geschikt is voor de energie die je wil gebruiken. Voor irritaties of verbrande huid te vermijden is dat echt geen overbodige luxe.

Zonnen

Opgelet: je mag niet zonnen tussen de behandelingen door, dus gebruik het toestal best niet in de zomermaanden.

geschreven op 11 oktober 2017
VRTNU VRTNU VRTNU