Spring naar inhoud

Extralegale voordelen of brutoloon?

Hoeveel zijn extralegale voordelen waard tegenover een brutoloon? Thomas zoekt het uit. Hij kiest twee gelijkaardige vacatures maar de ene heeft een brutoloon van 2.500 euro met verschillende extralegale voordelen en de andere heeft een brutoloon van 3.000 euro met ecocheques.

Waarde van de voordelen

De vacature met een brutoloon van 2.500 euro heeft maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, gsm en abonnement, laptop, internetaansluiting en ecocheques. Dat komt op een nettowaarde van 1.908 euro

De vacature met een brutoloon van 3.000 euro en ecocheques heeft een nettowaarde van 1.861 euro.

Andere elementen

Met bovenstaande rekensom lijkt de beslissing snel gemaakt, maar er zijn ook nog andere elementen waar we rekening mee moeten houden. Zo worden je vakantiegeld, werkloosheidsuitkering en pensioen berekend op je brutoloon. Zodra je brutoloon onder een bepaalde grens komt, zal zich dat ook vertalen in een lagere werkloosheidsuitkering of ziekteverzekering.

Maar wat is nu beter?

Uiteindelijk kies je zelf wat je het belangrijkste vindt, maar onthou dat je met extralegale voordelen zoals een gsm of auto natuurlijk geen brood koopt. Zorg dus vooral dat je voldoende brutoloon hebt en kijk dan naar de extralegale voordelen.

geschreven op 03 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU