Spring naar inhoud

4 tips om je voordeel te halen uit koppelverkoop

Je ziet het overal: dure smartphones aan spotprijzen, maar dan moet je er wel een abonnement bij nemen. Is koppelverkoop echt voordeliger?

Uit een onderzoek van Test-Aankoop bleek dat je in 20% van de gevallen ook echt voordeel haalt uit een koppelverkoop. Met deze 4 tips doe ook jij de beste koop:

1. Breng je gsm-gebruik in kaart

Controleer je gsm-gebruik zodat je weet hoeveel belminuten, sms’en en mobiele data je verbruikt per maand. Zo kan je ook nagaan welk abonnement het beste bij je past. Daarvoor vind je ook handige websites op het internet zoals www.bestetarief.be . Dan weet je hoeveel je per maand zou moeten betalen voor jouw gebruik.

2. De goedkoopste aanbieding

Zoek de goedkoopste aanbieding voor de smartphone die je wil. Vaak staan de smartphones bij operatoren duurder geprijsd dan in sommige webshops.

3. Bestudeer de aanbieding grondig

Bestudeer de aanbieding grondig voor je intekent. Staar je niet blind op de kortingen die soms heel straf lijken. Als daar automatisch een abonnement aan gekoppeld is dat veel te zwaar is voor jou, dan doe je geen goede zaak.

4. Stel een reminder in

Als je dan toch een contract zou afsluiten, stel dan ook een reminder in op het moment dat je contract gaat aflopen. Zo vergeet je niet om na een of twee jaar weer op zoek te gaan naar het voordeligste abonnement.

geschreven op 05 oktober 2016
VRTNU VRTNU VRTNU