Spring naar inhoud

Vive le vélo

Elke dag Rond 21 uur
Bekijk Vive le vélo op VRT NU

Het beste uit Vive le vélo

Alle covers van Astrid Stockman

Vive le vélo
Sopraan Astrid Stockman fleurde Vive le vélo muzikaal op. Geniet hier van haar prachtige covers.

It's all about yellow

Vive le vélo
Na 35 afleveringen Vive la vie en Vive le vélo mag Astrid Stockman afsluiten met een lied over waar het bij de wielrenners allemaal om draait: Yellow.

Op bezoek bij Joop Zoetemelk

Vive le vélo
Sammy Neyrinck ging op bezoek bij de legendarische Joop Zoetemelk. Hij mocht er zich vergapen aan de talloze wielertruitjes en genoten samen van de koers.

Een openingsdans om nooit meer te vergeten

Vive le vélo
Wanneer Astrid Stockman gevraagd wordt om de openingsdans van Hanne en Kurt extra speciaal te maken, kon ze gewoon niet weigeren.

Patsen op Strava met Peter Vandenbempt

Vive le vélo
Wat Geert De Vlieger kan op Strava, dat kan Peter Vandenbempt beter. En hij neemt iedereen met plezier mee op zijn nogal bijzondere missie.

Vive Wout

Vive le vélo
Wout Van Aert wordt 26 tijdens de Tour en dat laten Sammy Neyrinck en Bas Tietema natuurlijk niet zomaar passeren!

Unieke beelden van een kleine Tiesj Benoot

Vive le vélo
Ine haalt samen met de studievrienden van Tiesj Benoot herinneringen op aan vroeger en daar horen enkele unieke beelden van een kleine Tiesj.

Dit zijn de gasten voor de derde week Vive le vélo

Vive le vélo
Ook in de laatste week Vive le vélo ontvangt Karl Vannieuwkerke nog heel wat interessante praatgasten. Ontdek wie er aanschuift vanaf maandag 14 september.

“Bjorg was een zeer guitige, talentvolle kerel”

Vive le vélo
Vorig jaar overleed wielrenner Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen. Een pakkende hommage aan een van de liefste gasten van het peloton.

Zien we Thibau Nys binnenkort in de Tour?

Vive le vélo
Wanneer Thibau Nys naar de Tour de France kijkt, begint het bij hem te kriebelen. Hij hoopt er ooit aan te mogen deelnemen. Zijn vader ziet een mogelijkheid.

Achter de schermen met Stephanie en Iluna

Vive le vélo
Vive le vélo hield halt in de vierkantshoeve van de familie Planckaert. Voor Iluna gaat er een droom in vervulling wanneer ze op de piano van Astrid mag spelen.

"We branden nooit meer een kaarsje voor Wout"

Vive le vélo
Ine gaat met De kaart op bezoek bij mama Van Aert. Als het over het ongeval van haar zoon in De Tour vorig jaar gaat, wordt fiere mama Ivonne emotioneel.

Op stap met de rennersvrouwen

Vive le vélo
Sammy mag een dag lang op pad met Lien, de vriendin van Edward Theuns. En ook Sarah, echtgenote van Wout Van Aert, vervoegt het gezelschap.

Monsieur Propre

Vive le vélo
De Franse ex-renner Christophe Bassons vecht al jaren tegen dopinggebruik in de sport. Sammy Neyrinck ging op bezoek bij de enige echte 'Monsieur Propre'.

Gespot in de Tour: de Pyrenese berghond

Vive le vélo
De Tourkaravaan trekt momenteel door de Pyreneeën, waar naast spectaculaire cols ook heel wat ander moois te vinden is. Ken jij de Pyrenese berghond al?

Hoe is het met Wout van Aert na tweede ritzege?

Vive le vélo
Wout van Aert houdt beide voeten op de grond na zijn tweede ritzege in de Ronde van Frankrijk. Zo'n klassebak verdient een serenade van Astrid Stockman.

Dit zijn de gasten in de tweede week Vive le vélo

Vive le vélo
Ook in week twee van Vive le vélo ontvangt Karl Vannieuwkerke elke avond enkele interessante praatgasten. Ontdek wie er aanschuift vanaf maandag 7 september.

De renner

Vive le vélo
Op de Mont Aigoual worden we getrakteerd op een speciale lezing uit De renner, van Tim Krabbé.

Het sprookje van Wout Van Aert

Vive le vélo
De overwinning van Wout Van Aert in de Tour De France wordt nog straffe wanneer je het hele voorbije jaar bekijkt. Nu al de comeback van het jaar.

Genieten: Astrid Stockman brengt Céline Dion

Vive le vélo
Astrid Stockman brengt Ne partez pas sans moi, van Céline Dion. En wie Céline Dion zegt, zegt ook Titanic.

Maakt Tom Boonen binnenkort een comeback?

Vive le vélo
Als er geen coronacrisis was, zat Tom Boonen misschien nu op de koersfiets. Er waren al verregaande gesprekken over een comeback.

Op bezoek bij een fiere moeke Stuyven

Vive le vélo
Vive le vélo ging op bezoek bij een fiere moeke Stuyven, die de Tour van kleinzoon Jasper op de voet volgt. "Ik moet er bijna van wenen."

Op zoek naar Belgische sporen in Frankrijk

Vive le vélo
Ook al zitten Karl en co dit jaar in België, in de rubriek Touristique kan je toch een beetje wegdromen en je in Frankrijk wanen.

Vive le vélo is terug

Vive le vélo
Deze keer blijft Vive le vélo in eigen land, maar zoals gewoonlijk kan je rekenen op prachtige locaties en straffe gasten.

Help KOTK met een Vive le vélo-mondmasker

Vive le vélo
De ploeg van Vive le vélo gaat mondmaskers ten voordele van Kom op tegen kanker aanbieden. En jij kan er eentje bemachtigen.
VRTNU VRTNU VRTNU