Spring naar inhoud

Het beste van het eerste seizoen

Van algemeen nut

De top 10 van Van algemeen nut

Tien weken lang maakte DJ YOLOTANKER enkele muzikale klassiekers klaar voor de toekomst. Maar welke vind jij het meest geslaagd?
play
Van algemeen nut

De geheime relatie van Bart en Luc

Luc Appermont is al sinds 1979 samen met Bart Kaëll. Maar voor het grote publiek zijn ze dat pas sinds 2010.
Van algemeen nut

Bewerk je foto’s met de Frank Deboosere-emoji's

Gebruik net als Frank Deboosere deze unieke stickers op Instagram om je foto's nog mooier te maken met de sympathiekste weerman van Vlaanderen.
play
Van algemeen nut

Tijd voor een nieuwe gimmick

Frank Deboosere is al 31 jaar weerman op de openbare omroep en weet als geen ander persoonlijkheid in zijn weerbericht te steken. Maar hoe begon hij?
play
Van algemeen nut

De paus in Tremelo

24 jaar geleden zorgde het bezoek van de paus voor een trauma in Tremelo en vooral bij de man die de paus naar België wist te lokken.
play
Van algemeen nut

Seks op latere leeftijd

Richard en Wiske waren 15 jaar geleden te zien in het magazine Koppen. Ze deden toen op televisie openhartige bekentenissen over hun seksleven.
play
Van algemeen nut

Jacques Vermeire krijgt eindelijk een écht diploma

Jacques Vermeire heeft lang getimmerd aan zijn acteercarrière en heeft tot op vandaag ook geen ‘echt’ acteursdiploma. Daar wil Steven verandering in brengen.
play
Van algemeen nut

Het moeilijkste programma ooit

Anton Cogen presenteert als jonge acteur dit programma. ‘Bach en het getal’ wil aantonen dat de componist verborgen boodschappen stak in zijn composities.
play
Van algemeen nut

De eerste keer Jacques Vermeire als acteur op tv

Steven heeft een historisch fragment teruggevonden. De eerste keer dat Jacques Vermeire als acteur op televisie was.
play
Van algemeen nut

Hilarisch: Mathias Coppens over zijn eerste naaktscène

Als 13-jarige speelde Mathias een rol in een tv-film. Hij moest een naaktscène spelen met zijn tegenspeelster, waar hij ook nog eens stapelverliefd op was.
play
Van algemeen nut

Ademen met Maggie De Block

Eric Gomes leerde het volk in 1967 om te ontspannen met yoga. Vandaag brengt Maggie De Block hulde aan Eric met een van zijn eigen ademhalingsoefeningen.
play
Van algemeen nut

Ivans wereldrecord haalt dan toch nog het nieuws

In 1983 vestigde Ivan een wereldrecord door 100 uur aan één stuk te gamen in een café in Haaltert. Een geweldige prestatie die helaas het journaal niet haalde.
play
Van algemeen nut

"Goeieavond, dames en heren"

Wie is toch die man die elke week de kijkers welkom heet in de generiek van Van algemeen nut? Steven nodigde hem uit.
play
Van algemeen nut

Steven herenigt Mathias Coppens met zijn eerste grote liefde

Je eerste grote liefde, die vergeet je nooit. Voor Mathias Coppens was dat de Nederlandse Bella, zijn tegenspeelster in de tv-film De wereld van Ludovic.
play
Van algemeen nut

Een 'Doe het zelf'-award

Marc was een pionier op de Vlaamse televisie. Zijn programma was niet alleen de eerste doe het zelf-tv, het was ook de eerste soap. Dat verdient een award!
play
Van algemeen nut

Een collectors item van Gert Verhulst

Tot nu was het een goed bewaard geheim, maar Gert ontwierp in 1989 een eigen unieke jeansshort. Er bestaan er maar 40 van en Steven is ernaar op zoek.
play
Van algemeen nut

De onbeantwoorde sollicitatie van Francois

Francois Herck was vroeger tweemaal te gast in een televisiequiz: in Kwidam en bij Luc Appermont in de Pak de Poen show. En daar maakte hij gretig gebruik van.
play
Van algemeen nut

Ondeugend op televisie

Steven zocht naar een vrouw die een verleidelijke striptease opvoerde in het publiek van 'De laatste show'. Ze is nu terecht en geeft uitleg.
play
Van algemeen nut

“Ik moest het domme blondje spelen"

In 1992 wil de BRT het algemeen nut dienen door uitzendingen te maken die de Vlaming alles over de technische kant van de auto moest bijbrengen.
play
Van algemeen nut

“Dit wou ik altijd al doen”

Francois Herck was ooit te gast in bij Luc Appermont in de Pak de poen show. 30 jaar geleden gebruikte hij de om spontaan te solliciteren.
play
Van algemeen nut

Hoe de ruzie tussen Rosa en Marianne perfect had kunnen vermeden worden

De meest iconische ruzie tussen Rosa en Marianne had een heel ander verloop kunnen kennen …
play
Van algemeen nut

Hoera voor 'Moeder TV'

De familie Peeters, een gigantische TV-familie die stevig verweven is met de Vlaamse televisie en waar de vertakkingen ervan niet meer bij te houden zijn.
play
Van algemeen nut

“Ik moest ze een beetje belachelijk maken”

In de Gong Show moesten niet alleen de kandidaten de show stelen, het was ook de jury die met de aandacht ging lopen. Een ware nachtmerrie voor de deelnemers.
play
Van algemeen nut

De gevaren van pepperspray

15 jaar geleden werd politieagent Johan uit Izegem opgevoerd als proefkonijn in Terzake. Hij was vrijwilliger om de werking van pepperspray te demonstreren.
play
Van algemeen nut

Op zoek naar talent in de Gong show

In de Gong Show moesten niet alleen de kandidaten de show stelen, het was vooral de jury die met de hoofdrol ging lopen.
play
Van algemeen nut

Herman toont de dingen

Herman wordt als kleine jongen gefilmd in de reportage, samen met zijn ouders en zus. Hij en zijn familie hebben het algemeen nut gediend door hun openheid.
play
Van algemeen nut

De verboden scène uit De leeuw van Vlaanderen

De ploeg van De leeuw van Vlaanderen was veel meer van plan met het personage van Filip Peeters. Maar die scene werd geschrapt omdat het te controversieel was.
play
Van algemeen nut

Op reis met Miss Belgian Beauty

In 1991 belt Rani De Coninck aan bij Chris. Hij heeft een brief geschreven naar de Droomfabriek omdat hij graag met meisjes op vakantie wil gaan.
play
Van algemeen nut

Filip Peeters was een knappe knaap

De allereerste rol van Filip Peeters was die van Roeland, de knaap van Heer Van Gulik, in verfilming van De leeuw van Vlaanderen. Alleen is er iets mis.
play
Van algemeen nut

Trauma door Merlina

Er was een aflevering van Merlina waar Steven en vele kinderen in de jaren 80 nachtmerries van kregen. Tante Merlina en haar team schieten ter hulp.
play
Van algemeen nut

Stoppen met roken

Toen Vlaanderen zag dat apotheker Greet rookte aan haar werkplek, werd er een heuse sensibilisering opgezet. De kijkers wouden stoppen met roken. En Greet ook.
play
Van algemeen nut

Het ballet van de arm der wet

Rik en zijn collega's bij de Antwerpse politie vielen in het verleden op door hun bijzonder balletoptreden. Het korps gaf iedereen een lesje zelfrelativering.
play
Van algemeen nut

Margriet Hermans doorbrak een taboe

Margriet Hermans was in de jaren 80 en '90 een voorbeeld voor velen. Ze liet de kijkers van haar programma's op een andere manier kijken naar hun lichaam.
play
Van algemeen nut

Terug naar de vampieren van Ravenburg

Heel jong kijkend Vlaanderen kreeg in de jaren 80 een echt trauma te verwerken. De helden van Merlina werden plots gevaarlijke vampieren.
play
Van algemeen nut

Het petekind van de televisie

Marleen werd geboren op de dag dat de toenmalige NIR begon uit te zenden. Jarenlang werd haar verjaardag gevierd tot het opeens stil werd rond haar.
play
Van algemeen nut

Angst voor AIDS

Patrick verklaarde voor de camera van Paul Jambers dat hij op een jaar tijd met meer dan honderd vrouwen had geslapen. En dat in een tijd waar AIDS nieuw was.
play
Van algemeen nut

Aura van Danira

Toen ze veertien was schitterde Danira in een reportage van haar moeder. Na al die jaren ontdekken we eindelijk wat die bijzondere aura-foto betekent.
play
Van algemeen nut

Aarshygiëne voor beginners

In 'Gezondheid' werden de prangende kijkersvragen omtrent gezondheid behandeld door dokter Goossens. En dat ging niet altijd even vlot.
play
Van algemeen nut

De heldendaad van Rudi Vranckx

Rudi Vranckx redde, tijdens zijn reportage over de overstroming van De Maas, het leven van boer Monissen. Na meer dan 25 jaar wordt zijn heldendaad gehuldigd.
play
Van algemeen nut

Eindelijk prijs met de Pak de poen-show

Door een communicatiefout werd Arn niet opgebeld door de Pak de poen-show om zo kans te maken op 25.000 frank. Steven geeft hem een gloednieuwe kans.
play
Van algemeen nut

Met mijn nonkel Fons

Het aanstekelijke nummer van Charly Foster is een echte oorwurm. Steven vond de zanger terug en geeft een woordje uitleg over deze klassieker.
play
Van algemeen nut

De hele reportage met de redding door Rudi Vranckx

In 1993 overstroomde de Maas en reporter Rudi Vranckx was ter plaatse om verslag uit te brengen. Hier redde hij het leven van boer Monissen. Ontdek de beelden.
play
Van algemeen nut

Het beste van Robert

Robert, de nu al legendarische klachtenbriefschrijver, was hilarisch tijdens de allereerste aflevering. Wij zetten de leukste momenten op een rijtje.
play
Van algemeen nut

Mannelijkheid voor dummies

Toen de vrouwen meer naar de voorgrond kwamen, waren de mannen erg onzeker. Jos wou daar iets aan doen met een origineel trainingsprogramma.
play
Van algemeen nut

En Robert had gesproken

In de jaren 70 ging het niet zo goed met de BRT. Daarom wou de zender de mening van haar kijkers horen. En Robert speelde hier een belangrijke rol in.
play
Van algemeen nut

Kek kek, nen tweedekker

De Gantwerp rappers hadden in de jaren 80 een grote hit met 'Zeveren-Kek-Kek-Kek'. Ronny legt uit hoe het nummer tot stand kwam.
play
Van algemeen nut

Hooligan in hart en nieren

Sporza-gezicht Stefaan Lammens was in het verleden een echte hooligan. Het bewijs ziet hij voor het eerst terug met beelden uit een reportage van Extra time.
play
Van algemeen nut

De zwangerschap van Rani op tv

Rani was 23 jaar en begon net aan haar tv-carrière toen ze zwanger werd van haar zoon Beau. Haar zwangerschap werd meteen in haar programma verwerkt.
geschreven op 22 januari 2019
VRTNU VRTNU VRTNU