Spring naar inhoud

Undercover kaapt prijs op Cinequest Film Festival

Undercover

Groot nieuws uit Californië: Undercover, een productie van De Mensen, heeft op 17 maart tijdens de slotceremonie van het award winning Cinequest Film Festival een prestigieuze prijs gewonnen. De fictiereeks ging aan de haal met de juryprijs voor beste serie.

Undercover werd genomineerd in de categorie Television pilot long form. Undercover haalde het van onder andere The blackout uit Rusland, M uit Argentinië en Joe all alone uit het Verenigd Koninkrijk. Ook de programma’s Taboe en Over water sleepten nominaties in de wacht.

Het Cinequest Film Festival is een van de belangrijkste Amerikaanse festivals dat jaarlijks plaatsvindt in San Jose, de hoofdstad van Silicon Valley. Het festival concentreert zich op nieuwe en opkomende talenten en is ondertussen aan zijn 29ste editie toe.

Undercover heeft al een mooi internationaal festivalparcours achter de rug. Vorig jaar in april werd de reeks als enige Belgische genomineerd voor de competitie op het internationale festival Canneséries in Cannes. Tijdens het Duitse Seriencamp Festival enkele maanden geleden sleepte Undercover de Publieksprijs in de wacht.

Met gemiddeld 1.335.379 kijkers wordt Undercover ook bij ons gesmaakt.

"Ik ben zo blij met deze prijs; erkenning uit de States - het walhalla van de tv-wereld - is een ongelofelijke eer. We merkten ook dit keer weer dat het publiek mee was met het verhaal en de humor en dat de reacties in de zaal top waren. Dat doet echt deugd. Ik kan alleen maar hopen dat de reacties op Netflix even lovend zullen zijn."

Tom Waes (undercoveragent Bob Lemmens in de reeks)
Tom Waes (undercoveragent Bob Lemmens in de reeks)
<

De opnames voor een tweede seizoen gaan in april van start. Vanaf 3 mei is de reeks wereldwijd te zien op Netflix, behalve in België.

Undercover is een reeks van productiehuis De Mensen voor Eén.

geschreven op 18 maart 2019
VRTNU VRTNU VRTNU