Spring naar inhoud

Opnames seizoen 2 Undercover zijn gestart

Undercover

Tom Waes en Anna Drijver beginnen vandaag met de opnames van het tweede seizoen van de reeks Undercover.

Tom deelde net zelf een foto vanop de set.

"Ik speel opnieuw undercoveragent Bob Lemmens, die na de emotionele gebeurtenissen van seizoen één na lange tijd opnieuw afspreekt met z’n collega Kim. Dus Anna Drijver is er ook weer bij, en dat is heerlijk, want ze is naast een topactrice intussen ook een goeie vriendin geworden. Het weerzien is ook de scène die we eerst zullen draaien. Over het verhaal mag ik nog niet veel zeggen, maar het wordt weer superspannend. De scenaristen hebben zichzelf weer overtroffen."

Tom Waes
Tom Waes
<

Showrunner Nico Moolenaar licht al een tipje van de sluier op:

"In seizoen twee duiken Bob en Kim onder in de wereld van de illegale wapenhandel. Net als XTC zijn wapens en oorlogstuig een belangrijk exportproduct voor België. Ons kleine land is een grote speler in de internationale wapenhandel waarvan de jaarlijkse omzet wereldwijd op 500 miljard dollar wordt geraamd. Een van de meest beruchte wapensmokkelaars ooit gebruikte de luchthaven van Oostende als uitvalsbasis en een Belg speelde een dubieuze hoofdrol bij tientallen conflicten in onder meer Iran, Bosnië, Libië en Pakistan. Net zoals Ferry Bouman op zijn camping, leven wapenhandelaars thuis een onopvallend bestaan. En waar vind je zo'n bestaan beter dan onder de Vlaamse kerktoren? Dat ons land het middelpunt is van zoveel georganiseerde misdaad is natuurlijk een ernstig probleem, maar voor ons als scenaristen ook een beetje een geschenk. Seizoen twee belooft opnieuw garant te staan voor een heleboel spanning, emotie en humor."

De opnames zullen lopen van twee april tot eind september. Naast vertrouwde gezichten Tom Waes, Anna Drijver, Frank Lammers (Ferry Bouman) en Elise Schaap (Danielle Bouman), sluiten onder anderen Wim Willaert, Sebastien Dewaele, Ruth Becquart en Chris Lomme zich aan bij de cast.

Het eerste seizoen won awards voor beste serie op het festival Cinequest in Californië en Seriencamp in München. Tom Waes mocht ook de rode loper op in Cannes, dankzij een nominatie op Canneséries. Op 3 mei wordt de reeks in Nederland, Amerika en een hele lijst andere landen gelanceerd op Netflix en ook het Duitse ZDF zal Undercover uitzenden.

geschreven op 02 april 2019
VRTNU VRTNU VRTNU