Spring naar inhoud

Dit weten we al over het derde seizoen van Undercover

Undercover

Het belooft een razend spannend najaar te worden, dat toont de eerste trailer van het langverwachte nieuwe seizoen van Undercover.

Wat niemand voor mogelijk acht – nadat Bob Lemmens (Tom Waes) in het eerste seizoen Ferry Bouman (Frank Lammers) verraadt, en in seizoen twee Ferry zich koste wat het kost wil wreken op Bob – gebeurt dan toch: de gezworen vijanden moeten samenwerken.

Bob is na de gebeurtenissen van het vorige seizoen ontslagen bij de politie en heeft een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen, net nu er een kindje onderweg is. Wanneer een jonge undercoveragent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. Bob krijgt een stiekem voorstel: hij kan zijn rechtszaak doen verdwijnen als hij opnieuw undercover gaat en in de Turkse xtc-bende de verrader kan ontmaskeren.

Rond dezelfde tijd komt Ferry vrij. Hij wil zijn plek als xtc-koning terug innemen, maar die is ingenomen door de Turkse bende. Ook op persoonlijk vlak staat Ferry voor een uitdaging: kan hij het hart van Daan terugwinnen? Bob en Ferry zullen moeten samenwerken om hun doelen te bereiken, en dat zint beide heren niet...

Undercover, vanaf 21 november elke zondag op Eén en via VRT NU; en in Nederland op Netflix.

De personages

Bob Lemmens (Tom Waes)

Na zijn wraakmissie tegen de broers Berger is Bob niet langer actief als agent. Hij werd uitgespuwd door zijn werkgever. Door de torenhoge advocatenkosten staat het water hem aan de lippen. Het enige goede dat hij aan die hele affaire heeft overgehouden, is een relatie met Nathalie, die nu zelfs zwanger is. Maar wanneer het verleden op zijn deur aanklopt, zullen de goede intenties van Bob serieus getest worden.

FERRY BOUMAN (Frank Lammers)

Ferry komt onder strikte voorwaarden vrij uit de gevangenis. Wanneer de gevangenispoort achter hem sluit, is Ferry niets meer waard. Hij is eenzaam en moet aanvaarden dat zijn grote liefde Danielle zonder hem is doorgegaan met haar leven…

Ferry heeft er genoeg van, hij wil terug naar het oude normaal. Daarvoor heeft hij pillen nodig, maar de kaarten liggen tegenwoordig anders. De Turken runnen de xtc-handel nu. De emmer der vernedering loopt over bij Ferry, en dan staat hij plots oog in oog met de man die hij daar verantwoordelijk voor acht: Bob Lemmens.

LEYLA BULUT (Nazmiye Oral)

Leyla Bulut combineert twee fulltime jobs: ze is moeder van twee kinderen en ze runt een internationaal drugsnetwerk. Toen ze de teugels van haar verlamde man overnam, wist ze de bende uit te bouwen tot een professioneel bedrijf. Maar haar meedogenloosheid heeft haar ook het doelwit van het gerecht gemaakt, nadat haar bende een jonge undercoveragent heeft vermoord. Een actie die Peter Bogaert op haar pad zal brengen.

SERKAN BULUT (Murat Seven)

Serkan begon als kleine straatdealer toen Ferry nog aan de macht was. Brandend van ambitie en geholpen door zijn vurige zakenpartner en vrouw Leyla en zijn trouwe rechterhand Timur, maakte Serkan handig gebruik van Ferry’s afwezigheid om diens leegte in te vullen. Tijdens een ripdeal raakte Serkan verlamd. Na de komst van Peter Bogaert zal Serkan moeten vechten voor zijn bende en zijn gezin.

TIMUR (Gökhan Girginol)

Timur is de trouwe luitenant van Serkan. Na het ongeval van Serkan werkt Timur met evenveel respect en toewijding voor diens vrouw Leyla, maar de broederband die de twee heren hadden is moeilijk te vervangen. Zodra Peter Bogaert opduikt, beginnen er bij Timur de alarmbellen af te gaan. Hij zal er alles aan doen om Peters ware gelaat te ontmaskeren bij Serkan.

DANIELLE VAN MARKEN (Elise Schaap)

Daniëlle is verdergegaan met haar leven zonder Ferry. Ze heeft zelfs een nieuwe partner ontmoet. Met haar mooi versierde busje rijdt ze rond als hondenkapster. Ook met haar broer Lars heeft ze een hechte band. Het leven lijkt terug naar normaal te gaan, tot op een dag Ferry weer voor haar deur staat.

LARS VAN MARKEN (Yannick van de Velde)

Lars is de geliefde broer van Daniëlle. De twee zijn altijd heel erg close geweest. Een echte baan heeft Lars nooit lang kunnen volhouden, maar in het koken van xtc is hij steeds een kei geweest. Nadat Ferry wat voor zijn zus bleek te voelen, begon Lars af en toe wat pillen voor Ferry te koken. Maar Lars had zichzelf niet onder controle en raakte verslaafd aan de heroïne. Daniëlle en Ferry lieten hem daarom opnemen in een afkickcentrum, waar hij het nu al enige tijd goed stelt. Tot Ferry hem opnieuw kwam opzoeken met een voorstel…

NATHALIE GEUDENS (Ruth Becquart)

Nathalie vormt een nieuw gezin met Jackson en Bob. Ze zijn in blijde verwachting van een zoon. Na haar moeilijke geschiedenis en de heftige situatie op de ranch met de broers Berger, lijkt ze eindelijk geluk gevonden te hebben aan de zijde van Bob. Maar hun prille relatie wordt al gauw op de proef gesteld wanneer Bob opnieuw undercover gaat.

PATRICK DIERICKS (Jeroen Van der Ven)

Patrick is nog steeds de rasechte carrièreflik, die zo snel mogelijk resultaat wil boeken om hogerop te klimmen. Hij neemt het daardoor niet altijd even nauw met de regels. Maar deze keer is het persoonlijk. Hij voelt zich verantwoordelijk voor de dood van een undercoveragent. Patrick vermoedt dat er een mol zit binnen het korps, die cruciale informatie doorspeelt aan een meedogenloze Turkse xtc-bende. Patrick ziet in Bob de perfecte kandidaat om achter de mol te gaan.

NICK JANSSENS (Manou Kersting)

Nick is zelf een ex-undercoveragent met bakken ervaring. Hij werkte jaren samen met Bob en was de eerste om hem te verdedigen wanneer het misging. Na de wraakmissie van Bob, die duidelijk zijn boekje te buiten ging bij de familie Berger, is er een knik in de vriendschap gekomen. Bob en Nick hebben het contact met elkaar sindsdien verloren.

POLLY LEMMENS (Emma Verlinden)

Bobs dochter Polly heeft Nathalie en Jackson aanvaard als onderdeel van een nieuw gezin. Samen met hen kijkt ze uit naar de geboorte van het nieuwe lid van de familie.

geschreven op 27 september 2021
VRTNU VRTNU VRTNU