Spring naar inhoud

Tytgat Chocolat

één

Vanaf september kan je zeven weken lang genieten van de hartverwarmende nieuwe fictiereeks Tytgat Chocolat. De reeks is niet alleen een romcom, maar ook een roadmovie. Jasper Vloemans werkt als inpakker bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat en wordt verliefd op zijn collega Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer Tina plots uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, blijft Jasper met een gebroken hart achter. Achter de rug van hun familie en de directie van Tytgat Chocolat reizen haar vrienden haar achterna, aangevoerd door de dolverliefde Jasper.

De hoofdrollen in Tytgat Chocolat worden vertolkt door Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met een vast ensemble van professionele acteurs met een mentale handicap. Daarnaast spelen Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Mira Bryssinck, Mieke De Groote, Jan Decleir en Flor Decleir mee. Deze unieke reeks werd geschreven en geregisseerd door Filip Lenaerts en Marc Bryssinck, artistiek directeur van Theater STAP.

Audiodescriptie

Tytgat Chocolat loopt op zondagavond op Eén met audiodescriptie via de taalkeuze. Gelijktijdig loopt de aflevering met open audiodescriptie, hoorbaar voor iedereen, op Eén+ (op het Ketnet-kanaal). De uitzending met open audiodescriptie is later ook te bekijken via VRT.NU in de categorie Audiodescriptie, via NetGemist en op DVD.

Tytgat Chocolat: vanaf 10 september elke zondag om 21.20 uur op Eén.

the making of: Een unieke documentaire over de vijf hoofdrolspelers

Deze documentaire schetst een eerlijk en ontroerend portret van de vijf hoofdrolspelers tijdens de opnames van Tytgat Chocolat: Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met acteurs met een mentale beperking. Hoe beleven ze de opnames? Hoe gaan ze om met het drukke draaischema? Maar de docu gaat ook breder en toont de aparte blik die zij hebben op de wereld: hoe kijken ze naar het leven, en waarvan dromen ze nog?

Deze special vertelt hun verhaal, over het buitengewone televisieavontuur dat ze met elkaar beleven en hoe ze in het leven staan. De documentaire werd gemaakt door Sander Brants en Marielle Dazler en gerealiseerd met de steun van Gelijke Kansen Vlaanderen.

Tytgat Chocolat: the making of: op donderdag 26 oktober om 20.40 uur op Eén.

Ontdek het najaar van Eén
geschreven op 10 augustus 2017
VRTNU VRTNU VRTNU