Spring naar inhoud

Tuinen met aanleg: hier groeit levensvreugde

Gesponsord

Een tuin heeft zoveel te bieden. Zeker wanneer hij professioneel is aangelegd. Want tuinen ‘met talent’ bieden het jaar rond extra levensvreugde en ademruimte. Zes tuineigenaars getuigen over de troeven van hun samenwerking met een professionele tuinaannemer. Buiten-gewone succesverhalen in woord én … beeld.

Dorina Bex en Guido Ferari

Strakke tuin met biologische zwemvijver

Een gigantische tuin van 850 m2: dat brengt werk mee. Vraag maar aan Dorina Beckx en Guido Ferari. Ze verlangden naar een strakkere tuin. Dus schakelden ze een tuinaannemer in. Samen beslisten ze om de oppervlakte te … halveren. De ene helft is nu het speelterrein voor de kinderen van de buren. Dorina en Guido houden voor zichzelf een compacte buitenkamer over. Met gezellige hoekjes en een overzichtelijke indeling. Centraal? Een biologische zwemvijver. Met poolhouse, overdekt terras en handige tuinberging. En dankzij de eenvoudige beplanting hebben ze voortaan een pak tijd over voor die zalige plons en dat lekkere glaasje.

Evy Thuysbaert

Bloeiende prairietuin van februari tot november

Een tuin die bloeit van februari tot november? Heerlijk toch. Evy geniet er nu volop van. Zij liet een prairietuin aanleggen rond haar zwemvijver met sauna. Een kronkelend boomschorspad voert dwars door de bloemenweelde. Overal gonzen bijtjes en fladderen vlinders. De tuin oogt natuurlijk en wild maar de chaos is geordend. Met naast grassen een doordachte plantenkeuze: echinacea, bergamot, wilde venkel, verbena, persicaria, … Dat is geen toeval. Evy is herboriste en natuurvoedingscoach. Ze maakt gretig gebruik van al het moois dat de tuin haar schenkt. Van bloem, blad en vrucht tot wortel. Ze biedt bezoekers bovendien de kans om zelf een fleurig boeket samen te stellen. Met haar kennis brengt ze hen dichter bij de natuur.

Michael Zanders

Gezellige stadstuin in het centrum

Michaels briefing voor de tuinaannemer was duidelijk: schep de zuiderse sfeer uit de Provence op een kleine ommuurde oppervlakte in het centrum van de stad. Een fikse uitdaging. De tuin ligt boven op een garage. Planten met diepe wortels kunnen er dus niet aarden. Het resultaat is een plezier voor de bewoner, zijn kat én de omliggende appartementsbewoners. Door slim gebruik van aanplanting ontstaat er een mooi evenwicht tussen voldoende afscherming voor een veilig privégevoel en de nodige openheid voor zon en lichtinval. In deze knap aangelegde oase van rust ontsnapt Michael in een vingerknip aan de drukte van de bruisende stad.

Michael Soeteman

Kindvriendelijke tuin met boomhut

In het midden van deze grote groene tuin pronkt een uitnodigend speelparadijs: een hoog opgetrokken boomhut met ruime zandbak en schommel onderaan de boom. De grote graspartij rondom wekt het ravottend kind in je tot leven. De indeling van de verschillende hoekjes, de doordachte beplanting, de speelse boomhut … Ze zijn allemaal van de hand van de tuinaannemer. De aparte delen vormen samen een harmonieus geheel. Een buitenwereld waar groot én klein vol enthousiasme tijd doorbrengen.

Sven Verbeke

Vakantietuin in eigen land

Achter deze moderne vakantiewoning lonkt een verrassend stukje tuin. Met een beperkte oppervlakte creëerde de tuinaannemer verschillende rustzones. De eetplek en zetellounge trekken de leefruimte door naar buiten. Een infraroodcabine biedt zicht op de grote plantenweelde. Die geeft de tuin een weids effect. De grote spiegel achteraan vergroot dat perspectief extra uit. Een speelse optische illusie. Ook de varen- en bananenbomen vallen op. Zij doen het uitstekend in dit microklimaat. En het lawaai van voorbijgaand verkeer? Ook daar werd over nagedacht. Met een vernuftige afscherming die zorgt voor weldadige rust aan de kust.

Steven De Bruycker en Annick Derycke, Loreena en Lancelot

Weelderige ecotuin

Op een heuvelrug in het hart van de Vlaamse Ardennen biedt een ecotuin een adembenemend zicht op de bovenloop van de Zwalm. Ecologische harmonie met een flinke scheut realiteitszin: dat is de essentie. Het ontwerp gebeurde dan ook met bijzonder veel aandacht voor alle bewoners: het gezin, de huisdieren én levende bezoekers zoals vogels en vlinders. Elk seizoen heeft hier zijn specifieke charme. In het voorjaar komen de 25.000 bloembollen tot bloei, in de zomer kleuren bloemrijke graslanden en borders de dag. De fleurige moestuin gedijt het jaar rond. De zwemvijver is ecologisch. De eigenaars hanteren een nultolerantie tegen het gebruik van bestrijdingsmiddelen: zowel biologische als chemische.

Een tuin? Da’s keihard genieten. Zeker als je samenwerkt met een professionele tuinaannemer. Met ruime vakkennis en ervaring creëert hij of zij het ontwerp, legt de tuin aan én staat je zelfs enthousiast bij voor het onderhoud. Dát … is het tuinaannemereffect.

Kennismaken met de straffe vakmensen in je buurt? Vind er een op tuinaannemer.be

geschreven op 17 september 2020
VRTNU VRTNU VRTNU