Spring naar inhoud

DANKJULLIEWEL! De warmste match bracht 35.183,80 euro op!

Het werd 10-4 voor de Red Flames, deze namiddag in Leuven. En nu de match is gespeeld, volgt het hoofddoel van alles ... de opbrengst! 35.183,80 euro, zoveel bracht De warmste match op voor de ALS-liga en Plan International België.

Het totaalbedrag is zowel afkomstig van de inkomkaartjes voor de Warmste Match en als via de veiling van de voetbalshirts van Janice Cayman van de Red Flames en Wim Stevens (Tom) van Thuis.

De opbrengst wordt gelijk verdeeld over twee goede doelen van De warmste week: de ALS Liga en Plan International België.

De Thuis-ploeg koos voor de ALS Liga als goede doel.

“Elke dag zien meer dan 1 miljoen kijkers hoe het personage Steven (acteur Ben Van Ostade) stap voor stap ergere symptomen van de ziekte krijgt. Elke eurocent helpt om de ziekte een halt toe te roepen en wordt door de Liga goed besteed om patiënten én hun omgeving te begeleiden of onderzoek te financieren", aldus Thuis-producer Hans Roggen. "Genoeg redenen dus om met de Thuis-acteurs een potje voetbal voor de ALS Liga te spelen."

De Belgian Red Flames scoren voor Plan International België. Bondscoach Ives Serneels geeft een woordje uitleg:

“Sinds 2016 gebruiken de Belgian Red Flames de kracht van voetbal om te vechten voor meisjesrechten. De keuze voor Plan International België, uit de meer dan 1000 goede doelen van De Warmste Week, was dus snel gemaakt. Uitsluiting op basis van achtergrond, kleur, geaardheid of geslacht is ontoelaatbaar. Door de stem van de vrouw feller te laten klinken en hun recht op deelnemen aan sport als vanzelfsprekend te beschouwen, zullen ze ook in de sport hopelijk ooit op gelijke voet met de mannen behandeld worden.”

geschreven op 23 december 2018
VRTNU VRTNU VRTNU