Spring naar inhoud

Wie was Walter De Decker?

De waarheid is aan het licht: niet Tom maar wel zijn papa Walter is de biologische vader van Xander. Wie was Walter De Decker?

Dit is Walter

Of moeten we zeggen Walter Theodoor Angèle De Decker. Hij was de knappe huisdokter die van de 1ste tot de 214de aflevering te zien was in Thuis.

Walter was getrouwd met Marianne

Ge kent ze wel: Marianne Bastiaens.

Samen hadden ze twee prachtige kinderen: Ann en Tom
Vooral met Ann had Walter een goeie band

Walter was het grote voorbeeld van Ann. Ze neemt zijn wijze raad aan en treedt zelfs professioneel in zijn voetsporen als dokter.

Maar Walter ging ook graag doktertje spelen met Rosa

Zijn huwelijk met Marianne kende enkele hoogtes maar ook diepe laagtes. Walter krijgt een affaire met Rosa. Wanneer Marianne tijdelijk verhuist naar Knokke duurt het niet lang of Walter en Rosa krijgen een aan-af-relatie.

En hij kust zelfs met haar zus Jenny

Rosa durft zich niet binden aan Walter, waardoor hij in the heat of the moment met Jenny kust. Maar dat stelt uiteindelijk niet veel voor.

En dan beseft Marianne dat ze Walter toch nog graag ziet

Ze lijmen de brokken en blazen hun huwelijk nieuw leven in.

Maar het mocht niet meer baten: Walter zakt in elkaar tijdens een strandwandeling met Marianne
Walter ligt nog enkele dagen in het ziekenhuis, maar sterft in het bijzijn van Marianne, Ann en Tom
En nu heeft Marianne toegegeven dat het inderdaad Walter was die Tania 30 jaar geleden heeft verkracht in de surfclub:

Ge weet allebei dat het niet altijd zo goed ging tussen papa en mij. En die zomer ging het heel slecht tussen ons. We maakten constant ruzie en dan ging papa vaak in de duinen wandelen om tot rust te komen, om zijn gedachten te verzetten. En hij hing ook vaak rond bij de surfclub. Het deed hem deugd om al die jonge mensen daar te zien.

Op een avond was het heel erg. Erger dan ooit. Walter is toen vertrokken, razend. Hij smeet de deur zo hard dicht dat het slot verwrongen was. Pas uren later kwam hij terug thuis. Stomdronken.

Een paar dagen later, we hadden toen alles terug bijgelegd, heeft hij mij verteld wat er die avond gebeurd is en wat hij gedaan had met een jong meisje uit de surfclub. Hij had seks gehad. Hij was bang dat als dat uitkwam hij ervoor ging opdraaien. Maar er is nooit een klacht gekomen. We hebben er nooit iets van gehoord tot...

Ik zweer jullie, ik heb nooit geweten dat het om een verkrachting ging en al helemaal niet dat het Tania was. Dat heeft Walter nooit gezegd. Ik wist het niet. Ik heb het nooit geweten, echt.

Ik weet zeker dat hij er heel zijn leven mee is blijven worstelen. We hebben geprobeerd om die avond te verdringen, maar we zijn het nooit vergeten.

Het spijt mij verschrikkelijk. Ik besef nu dat ik niet zo lang had mogen zwijgen.

geschreven op 30 september 2020
VRTNU VRTNU VRTNU