Spring naar inhoud

Kobe Baert

Job?

Chef-kok in de Withoeve.

Hobby's?

(Moes)tuinieren, vissen, reizen, boswandelingen maken, kamperen.

Relatie?

Single

Lievelingsgerecht?

Alles wat met vers gekweekte producten en veel passie is bereid.

Lievelingsdrankje?

Huisgemaakte limonade met verse citroen, gember en munt.

Waar ik het meest trots op ben ...

Mijn zelfstandigheid en onafhankelijkheid.

Mijn beste eigenschappen ...

M'n doorzettingsvermogen.

Mijn minder goede eigenschappen ...

Te lang vasthouden aan zaken uit het verleden.

Met dit cadeautje zou ik heel blij zijn ...

Geen geschenk zo mooi als de glimlach op het gezicht van een klant die heeft genoten van mijn gerechtjes. Of een Japans keukenmes! ;-)

Mijn grootste wens:

Mezelf kunnen blijven uitdagen in de keuken. En gelukkig worden.

't Is misschien maf, maar ik moet weten waar alle producten vandaan komen, anders kan ik niet koken.

Kobe Baert
Kobe Baert
<

Wie is Kobe Baert?

Kobe Baert, een jongeman van 23 jaar, komt solliciteren voor de functie van chef-kok in de Withoeve. Femke en Peter zijn onder de indruk van zijn gerecht, gemaakt met eigen gekweekte kruiden.

Het is duidelijk dat hij de beste kandidaat is en hij mag direct beginnen. Kobe leert al snel iedereen van de Withoeve kennen en het is vooral Nancy die enorm gecharmeerd wordt door hem.

Kobe's biologische moeder is Karin Baert, maar Karins moeder is degene die Kobe heeft opgevoed. Wanneer die stervende is, zoekt Kobe terug contact met Karin. Hij leert ook zijn vader Steven kennen en wordt meteen opgezadeld met een grote last. Steven heeft de erfelijke vorm van ALS en Kobe blijft ook drager. Hij ontspoort helemaal met drank en drugs. Hij komt terug op het rechte pad met hulp van Peter.

In die liefde probeert hij het met Thilly, Olivia en zelf Tamara, maar hij ondervindt geen geluk. In zijn donkere periode heeft hij een kortstondige relatie met Kaat, maar hij verzwijkt aan de frustraties en werkt die uit op Kaat. Hij slaat Kaat in het ziekenhuis. Dit bleek de laatste druppel en hij besluit te rehabiliteren. Kaat en hij leggen het later bij.

Wanneer Steven trouwt met Rosa, bouwt Kobe een mooie vriendschap uit met Rosa. Steven beslist dat hij euthanasie wenst en Kobe en Rosa groeien nog dichter bij elkaar.

Meer Kobe...

Sorry Karin, maar deze slag heeft Tom dik gewonnen

Thuis
Karin overvalt Tom met het perfecte huurdersduo voor zijn huis. Helaas heeft hij het net verhuurd. Of toch niet? Poets wederom poets, noemen ze dat zeker?

Dit zijn toch geen onmogelijke eisen?

Thuis
Kobe en Paulien weten perfect wat ze nodig hebben... en wat niet. Zo moeilijk doen ze toch niet eigenlijk?

Een nieuw cruciaal gesprek voor Kobe en Paulien

Thuis
Kobe en Paulien hebben hun tweede gesprek met de dienst maatschappelijk onderzoek. Opnieuw een stapje verder in de adoptieprocedure.

Goud voor de Feniks wijn van Thuis

Thuis
Waldek en Kobe zijn serieus goed bezig in hun wijngaard. Het is te zeggen: in de echte wijngaard, want de rode Feniks wijn van Thuis heeft goud gewonnen.

Daar is Karin met het grote voorstel

Thuis
Karin kan een bemiddeling regelen tussen Kobe en Rosa. Ze komt met een nieuw voorstel. Er hangt wel één belangrijke voorwaarde aan vast.

Rosa zegt nee (of was het Jacques?)

Thuis
Kobe ziet het weer helemaal zitten. Met de hulp van Karin kan hij Stevenson redden en het huis van zijn vader houden. Maar dan moet Rosa wel akkoord gaan...

Zijn dit de woorden die Karin nodig heeft om in actie te komen?

Thuis
Kobe begrijpt niet waarom Karin niet in actie komt. Het is tijd om in te grijpen, en snel.

De brief gaat open...

Thuis
Nu Kobe terug is kunnen ze eindelijk de brief openmaken over de adoptie. Mogen Paulien en Kobe stilletjes aan beginnen dromen van hun kindje?

Met de hittegolf naar de wijngaard: gluur mee achter-de-schermen

Thuis
Wat als een hittegolf over het land trekt en er opnames gepland staan in de wijngaard van Stevenson? Dan gaan we lekker zweten tussen de druifjes. Gluur mee!

17 pittige weetjes over Karin die we ontdekten in haar podcast

Thuis
Waarom is Karin geworden wie ze is? 17 pittige wist-je-datjes die we net hebben ontdekt over Karin dankzij haar uitgebreide verhaal in de podcast 'Ik, Karin'.
geschreven op 09 februari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU