Spring naar inhoud

Kobe Baert

Job?

Chef-kok in de Withoeve.

Hobby's?

(Moes)tuinieren, vissen, reizen, boswandelingen maken, kamperen.

Relatie?

Single

Lievelingsgerecht?

Alles wat met vers gekweekte producten en veel passie is bereid.

Lievelingsdrankje?

Huisgemaakte limonade met verse citroen, gember en munt.

Waar ik het meest trots op ben ...

Mijn zelfstandigheid en onafhankelijkheid.

Mijn beste eigenschappen ...

M'n doorzettingsvermogen.

Mijn minder goede eigenschappen ...

Te lang vasthouden aan zaken uit het verleden.

Met dit cadeautje zou ik heel blij zijn ...

Geen geschenk zo mooi als de glimlach op het gezicht van een klant die heeft genoten van mijn gerechtjes. Of een Japans keukenmes! ;-)

Mijn grootste wens:

Mezelf kunnen blijven uitdagen in de keuken. En gelukkig worden.

't Is misschien maf, maar ik moet weten waar alle producten vandaan komen, anders kan ik niet koken.

Kobe Baert
Kobe Baert
<

Wie is Kobe Baert?

Kobe Baert, een jongeman van 23 jaar, komt solliciteren voor de functie van chef-kok in de Withoeve. Femke en Peter zijn onder de indruk van zijn gerecht, gemaakt met eigen gekweekte kruiden.

Het is duidelijk dat hij de beste kandidaat is en hij mag direct beginnen. Kobe leert al snel iedereen van de Withoeve kennen en het is vooral Nancy die enorm gecharmeerd wordt door hem.

Kobe's biologische moeder is Karin Baert, maar Karins moeder is degene die Kobe heeft opgevoed. Wanneer die stervende is, zoekt Kobe terug contact met Karin. Hij leert ook zijn vader Steven kennen en wordt meteen opgezadeld met een grote last. Steven heeft de erfelijke vorm van ALS en Kobe blijft ook drager. Hij ontspoort helemaal met drank en drugs. Hij komt terug op het rechte pad met hulp van Peter.

In die liefde probeert hij het met Thilly, Olivia en zelf Tamara, maar hij ondervindt geen geluk. In zijn donkere periode heeft hij een kortstondige relatie met Kaat, maar hij verzwijkt aan de frustraties en werkt die uit op Kaat. Hij slaat Kaat in het ziekenhuis. Dit bleek de laatste druppel en hij besluit te rehabiliteren. Kaat en hij leggen het later bij.

Wanneer Steven trouwt met Rosa, bouwt Kobe een mooie vriendschap uit met Rosa. Steven beslist dat hij euthanasie wenst en Kobe en Rosa groeien nog dichter bij elkaar. Samen nemen ze afscheid van het vaderfiguur.

Om Steven te eren, openen Rosa en Kobe, met de hulp van Waldek, samen een wijnshop met de naam STEVENson. Het gaat terug beter met Kobe. Het doet hem goed om in het bijzijn te zijn van Rosa. Ook de banden met zijn moeder Karin worden terug aangehaald en de twee groeien terug wat naar elkaar toe.

In de liefde loopt het Kobe ook voor de wind. Hij start een relatie met de mooie Paulien. De twee zijn dolverliefd en trouwen al heel snel. Ze hopen op die manier sneller in aanmerking te komen voor adoptie.

Het huwelijk blijkt even impulsief als Kobe zelf. Jacques, de nieuwe man van Rosa en seriemoordenaar, stookt in het hoofd van Paulien. Ook krijgen onze twee gevallen tortelduifjes een negatief adoptieadvies. Paulien trekt de ring van haar vinger en verhuist weg van Kobe.

Onze chef-kok vindt troost en begrip in de armen van Femke. Kan Femke hem de stabiele toekomst geven die hij zo nodig heeft?

Meer Kobe...

"Sorry als ik u een verkeerde indruk gaf"

Thuis
Wanneer Kobe Femke probeerde kussen, wees de jonge mama hem af. De wijnboer liep een blauwtje op en Femke heeft schrik haar maatje te verliezen.

Peter en Kobe strijden tegen elkaar in de Leocup

Thuis
De strijd in de Leocup wordt steeds heftiger, zeker wanneer twee liefdesrivalen het tegen elkaar moeten opnemen. Deze keer kruisen Peter en Kobe de pijltjes.

Het masterplan van Ilias is mislukt

Thuis
Ilias bedacht een masterplan om de verloren druiven - die hij samen met de plukkers in het rond gooide - te recupereren. Maar Kobe is daar niet mee opgezet.

Sid Van Oerle neemt eventjes afscheid van Thuis

Thuis
Acteur Sid van Oerle kondigde zonet aan dat hij even afscheid neemt van Thuis. Voor de Thuis-kijkers zal de wissel te zien zijn vanaf maandag 20 september.

Peter vertrekt: wat zag hij tussen Femke en Kobe?

Thuis
Peter heeft zijn koffers gepakt en is vertrokken uit de Withoeve. Wat heeft hij gezien tussen Femke en Kobe in de keuken?

Gaan Paulien en Kobe scheiden?

Thuis
Kobe zijn hart is gebroken. Paulien heeft duidelijk gemaakt dat ze geen toekomst meer ziet in hun relatie. Impulsief stormt hij binnen bij Karin.

Kobe zit in zak en as

Thuis
Nadat Kobe stevig tekeer ging in de wijnshop van Stevenson, breekt hij. De wijnshop ligt er nu bij zoals hij zichzelf voelt: verwoest.

Paulien zet definitief een punt achter het huwelijk

Thuis
Kobe wil de relatie met Paulien redden, maar zij ziet dat niet meer zitten.

Ontdek hier als eerste The Barrels

Thuis
Eindelijk is het zover! The Barrels zijn open voor bezoek. Femke en Kobe hebben er een pareltje van gemaakt.

"Jacques heeft gewonnen"

Thuis
Kobe zit in zak en as na de breuk met Paulien.
geschreven op 09 februari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU