Spring naar inhoud

Kobe Baert

Job?

Chef-kok in de Withoeve.

Hobby's?

(Moes)tuinieren, vissen, reizen, boswandelingen maken, kamperen.

Relatie?

Single

Lievelingsgerecht?

Alles wat met vers gekweekte producten en veel passie is bereid.

Lievelingsdrankje?

Huisgemaakte limonade met verse citroen, gember en munt.

Waar ik het meest trots op ben ...

Mijn zelfstandigheid en onafhankelijkheid.

Mijn beste eigenschappen ...

M'n doorzettingsvermogen.

Mijn minder goede eigenschappen ...

Te lang vasthouden aan zaken uit het verleden.

Met dit cadeautje zou ik heel blij zijn ...

Geen geschenk zo mooi als de glimlach op het gezicht van een klant die heeft genoten van mijn gerechtjes. Of een Japans keukenmes! ;-)

Mijn grootste wens:

Mezelf kunnen blijven uitdagen in de keuken. En gelukkig worden.

't Is misschien maf, maar ik moet weten waar alle producten vandaan komen, anders kan ik niet koken.

Kobe Baert
Kobe Baert
<

Wie is Kobe Baert?

Kobe Baert, een jongeman van 23 jaar, komt solliciteren voor de functie van chef-kok in de Withoeve. Femke en Peter zijn onder de indruk van zijn gerecht, gemaakt met eigen gekweekte kruiden.

Het is duidelijk dat hij de beste kandidaat is en hij mag direct beginnen. Kobe leert al snel iedereen van de Withoeve kennen en het is vooral Nancy die enorm gecharmeerd wordt door hem.

Kobe's biologische moeder is Karin Baert, maar Karins moeder is degene die Kobe heeft opgevoed. Wanneer die stervende is, zoekt Kobe terug contact met Karin. Hij leert ook zijn vader Steven kennen en wordt meteen opgezadeld met een grote last. Steven heeft de erfelijke vorm van ALS en Kobe blijft ook drager. Hij ontspoort helemaal met drank en drugs. Hij komt terug op het rechte pad met hulp van Peter.

In die liefde probeert hij het met Thilly, Olivia en zelf Tamara, maar hij ondervindt geen geluk. In zijn donkere periode heeft hij een kortstondige relatie met Kaat, maar hij verzwijkt aan de frustraties en werkt die uit op Kaat. Hij slaat Kaat in het ziekenhuis. Dit bleek de laatste druppel en hij besluit te rehabiliteren. Kaat en hij leggen het later bij.

Wanneer Steven trouwt met Rosa, bouwt Kobe een mooie vriendschap uit met Rosa. Steven beslist dat hij euthanasie wenst en Kobe en Rosa groeien nog dichter bij elkaar.

Meer Kobe...

Peter vertrekt: wat zag hij tussen Femke en Kobe?

Thuis
Peter heeft zijn koffers gepakt en is vertrokken uit de Withoeve. Wat heeft hij gezien tussen Femke en Kobe in de keuken?

Gaan Paulien en Kobe scheiden?

Thuis
Kobe zijn hart is gebroken. Paulien heeft duidelijk gemaakt dat ze geen toekomst meer ziet in hun relatie. Impulsief stormt hij binnen bij Karin.

Kobe zit in zak en as

Thuis
Nadat Kobe stevig tekeer ging in de wijnshop van Stevenson, breekt hij. De wijnshop ligt er nu bij zoals hij zichzelf voelt: verwoest.

Paulien zet definitief een punt achter het huwelijk

Thuis
Kobe wil de relatie met Paulien redden, maar zij ziet dat niet meer zitten.

Ontdek hier als eerste The Barrels

Thuis
Eindelijk is het zover! The Barrels zijn open voor bezoek. Femke en Kobe hebben er een pareltje van gemaakt.

"Jacques heeft gewonnen"

Thuis
Kobe zit in zak en as na de breuk met Paulien.

Een breuk tussen Paulien en Kobe

Thuis
Na een huwelijk van een jaar trekt Paulien de stekker uit haar relatie met Kobe. Ze voelt dat de relatie geen stabiele basis meer heeft.

"Kobe en ik, ik weet het niet zo goed meer"

Thuis
Tussen het werken door bespreken Jacques en Paulien hoe de zitting bij de familierechter geweest was voor Paulien en Kobe.

"Kaat heeft genoeg afgezien"

Thuis
Paulien scoort het nummer van dokter Ann bij Judith. Kobe heeft minder geluk: Simonne vertikt het om Kobe in contact te brengen met Kaat. Wat nu?

Zijn Kaat en dokter Ann de laatste optie?

Thuis
Karin windt er geen doekjes om: de emotionele brieven voor Paulien en Kobe zijn mooi, maar niet genoeg. Tijd om dokter Ann en Kaat te laten helpen...
geschreven op 09 februari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU