Spring naar inhoud

Jacques Pieters

We leren Jacques eerst kennen als de zwemtrainer van Joren, die aan zijn tante Sam al verschillende keren liet vallen hoe hard hij geniet van de trainingen. En daar zit Jacques ongetwijfeld voor iets tussen. Als voormalig getalenteerd zwemmer ziet hij in Joren een natuurtalent. Toen zijn eigen gloriejaren voorbij waren, richtte hij zich op het coachen, en zo kwam hij in contact met Joren.

Zelf doorzwom Jacques ook al enkele waters. Zo verloor hij een aantal jaren geleden zijn vrouw en voedt hij zijn tienerzoon, Maarten, alleen op. Maarten sterf niet veel later op een mysterieuze wijze tijdens een skireis.

Jacques begint een knipperlichtrelatie met [Judith Van Santen](https://www.een.be/thuis/judith-van-santen). Haar zoon Stan kan niet om met de aandacht die Jacques krijgt en verzint een leugen dat Jacques hem heeft aangerand. Dit zorgt voor een definitief einde tussen Jacques en Judith.

Jacques verliest door de beschuldiging zijn job. Frank helpt hem uit de nood en begint zo bij De Kabouters waar hij administratief werk doet.

Jacques ontmoet Sam en Tim

Meer Jacques...

Jacques bedreigt Waldek

Thuis
Jacques is Rosa gevolgd toen ze naar Waldek vluchtte om haar hart te luchten. Jacques denkt daarom dat Waldek en Rosa een affaire hebben.

"We vermoeden dat Jacques iets weet"

Thuis
Rosa krijgt telefoon van Dieter. Hij vertelt haar dat ze het vermoeden hebben dat Jacques meer weet.

"Kobe en ik, ik weet het niet zo goed meer"

Thuis
Tussen het werken door bespreken Jacques en Paulien hoe de zitting bij de familierechter geweest was voor Paulien en Kobe.

Gaat Jacques Rosa iets aandoen?

Thuis
De moed van Rosa om te zwijgen tegen Jacques is op. Ze moet haar hart luchten. Daarom verzint ze tijdens een gezellig avondje met Jacques een smoesje en vlucht.

Slecht nieuws voor Sam

Thuis
Jacques staat 's ochtends vroeg plots voor de deur van Sam en Tim. Helaas voor Sam moet hij slecht nieuws komen brengen.

Rosa betrapt Jacques

Thuis
Jacques is in alle staten tijdens het telefoongesprek met Reinhilde. Maar net op het moment waarop het echt een verhitte discussie wordt, komt Rosa binnen.

Is Jacques jaloers op Waldek?

Thuis
Waldek zou maar beter op zijn tellen passen. Jacques is niet iemand die je tegen je wil hebben.

Jacques heeft een vraag voor Peter

Thuis
Jacques valt binnen in het kantoor van Peter op De Withoeve. Hij vraagt Peter om hem te helpen met een heel bijzonder iets!

Nieuw spoor voor Dieter?

Thuis
Nadat Dieter Jacques zag uitrazen bij Stevenson, vertrouwt hij hem voor geen haar meer. Ineens brengt dat hem terug naar een andere moord.

Valt het masker van Jacques af?

Thuis
Jacques is niet welkom op de vergadering van Stevenson en dat schiet in het verkeerde keelgat. Hij verliest zijn kalmte met Dieter als stiekeme getuige.
geschreven op 28 augustus 2019
VRTNU VRTNU VRTNU