Spring naar inhoud

Jacques Pieters

We leren Jacques eerst kennen als de zwemtrainer van Joren, die aan zijn tante Sam al verschillende keren liet vallen hoe hard hij geniet van de trainingen. En daar zit Jacques ongetwijfeld voor iets tussen. Als voormalig getalenteerd zwemmer ziet hij in Joren een natuurtalent. Toen zijn eigen gloriejaren voorbij waren, richtte hij zich op het coachen, en zo kwam hij in contact met Joren.

Zelf doorzwom Jacques ook al enkele waters. Zo verloor hij een aantal jaren geleden zijn vrouw en voedt hij zijn tienerzoon, Maarten, alleen op. Maarten sterf niet veel later op een mysterieuze wijze tijdens een skireis.

Jacques begint een knipperlichtrelatie met [Judith Van Santen](https://www.een.be/thuis/judith-van-santen). Haar zoon Stan kan niet om met de aandacht die Jacques krijgt en verzint een leugen dat Jacques hem heeft aangerand. Dit zorgt voor een definitief einde tussen Jacques en Judith.

Jacques verliest door de beschuldiging zijn job. Frank helpt hem uit de nood en begint zo bij De Kabouters waar hij administratief werk doet.

Jacques ontmoet Sam en Tim

Meer Jacques...

Jacques verliest alle beheersing: wat nu met Stan?

Thuis
Joren ziet hoe Stan onder water wordt getrokken door Jacques. Hij kan Stan nog redden. Maar zal hij ook zijn mond houden over wat Jacques hem wou aandoen?

"Mijn handen jeuken, heel mijn lijf jeukt"

Thuis
Frank vindt het schandalig hoe Stan zomaar met alles wegkomt. Hij lucht zijn hart bij Jacques, die blijkbaar met dezelfde gevoelens zit...

Verdient Stan een tweede kans?

Thuis
Thilly hoopt haar neefje Stan aan een job te helpen bij de Kabouters. Jacques kan zijn oren niet geloven. En Bill dan? En hij? Verdienden zij dan geen 2de kans?

Néé Bill, niet weer!

Thuis
Bill heeft een pittige discussie met Jacques over Joren. Hij wil gerust gelaten worden. In alle heftigheid begaat Bill een grote fout.

Jacques zit in nauwe schoentjes

Thuis
Jacques wil met Joren praten, maar dat is buiten Stan en Boris gerekend...

Eddy speelt hard to get met Angèle

Thuis
Jacques trakteert omdat hij mag beginnen bij de Kabouters. Eddy wil niet toegeven aan Angèle.

Judith wil er toch voor gaan

Thuis
Jacques wil zijn job opgeven: werken met Judith lukt niet langer als zij niet meer wil. Maar Judith komt terug op haar beslissing. Tweede keer goeie keer?

Hoe komt Judith aan die blauwe plekken?

Thuis
Emma merkt grote blauwe plekken rond Judith haar polsen. Zijn haar patiënten echt zo kleinzerig?

"Oei, zit ik hier in de weg?"

Thuis
Judith heeft de situatie nog eens bekeken en denkt dat het toch beter is als Jacques niet langer werkt vanuit de living.

Jacques heeft slecht nieuws voor Joren

Thuis
Jacques is al even niet meer op de zwemtraining geweest. Joren vermoedt dat hij ziek is, maar hij krijgt van Jacques slechter nieuws ...
geschreven op 28 augustus 2019
VRTNU VRTNU VRTNU