Spring naar inhoud

Welkom terug, Waldek: "Zo opgelucht dat het voorbij is!"

Alsof hij nooit in Polen is geweest. Zo staat Waldek a.k.a. Bart Van Avermaet plots weer met beide voetjes in 't land. Terug van weg geweest, of moeten we zeggen: terug van nooit echt weg te zijn?

Een kleine storm brak uit toen bleek dat Waldek zijn boeltje bij mekaar nam en met zijn zus Beata mee naar Polen ging. Mayra had hij ver weg naar Kaapverdië gestuurd en Zoë, die niet zijn biologische dochter bleek, moest hij afstaan aan haar biologische moeder, Nuria. Waldek had geen enkele reden om nog langer in België te blijven.

Wel dus.

Niemand minder dan Nuria heeft Waldek teruggeroepen. Sterker nog: ze heeft zijn hulp nodig.

Wie Waldek goed kent, weet dat die vraag om hulp maar één ding kan betekenen: hij zal zijn verantwoordelijkheid nemen en doen wat hij hoort te doen, zeker wat Zoë betreft.

Acteur Bart Van Avermaet, die wekenlang moest doen alsof Waldek voorgoed weg was, is opgelucht dat Waldek opnieuw op het scherm te zien is:

"Het nieuws over Waldeks vertrek is onverwachts veel groter geworden dan ik had gedacht. Verhaalgewijs was het natuurlijk het meest ideale scenario dat de kijkers zouden denken dat Waldek voorgoed in Polen zou blijven, maar ik voelde mij toch schuldig."

Bart Van Avermaet
Bart Van Avermaet

“Veel kijkers dachten écht dat Waldek nooit meer zou terugkeren. De verontwaardiging was enorm, en zelfs mijn collega’s bij Thuis waren in de war. Ik kreeg berichtjes en telefoontjes van andere acteurs om te vragen of ik nog terugkwam. Hoe hou je het voor mogelijk? (lacht)”

Bart Van Avermaet
Bart Van Avermaet

Van die grote storm is Bart nog altijd onder de indruk, hoewel hij een definitief vertrek nooit heeft bevestigd :

“Eigenlijk heb ik nooit gezegd dat ik niet langer werk voor Thuis, want ik wou er niet over liegen. Niemand heeft mij de juiste vraag gesteld. Mocht iemand mij letterlijk gevraagd hebben of ik mijn C4 had gekregen van de VRT, dan had ik verteld hoe de vork in de steel zat. Maar net die vraag bleef uit.”

Bart Van Avermaet
Bart Van Avermaet

Maar nu kan Bart dus weer opgelucht ademhalen, al verandert er voor hem niet zoveel. "“Ironisch genoeg stond ik alweer op de THUIS-set toen het vertrek van Waldek naar Polen uitkwam”, gaat Bart verder.

En mét baard: “De nieuwe look is eigenlijk heel toevallig gekomen. Ik kwam na mijn korte break ongeschoren aan in de studio, en omdat de baard er wel leuk uitzag, hebben we het maar zo gelaten.”

Of de baard zo blijft? “Dat zal afhangen van of Waldek wel of geen nieuw lief krijgt, zeker? Misschien verandert hij dan wel weer van gedacht (knipoog).”

Hoe het verdergaat met Waldek, Nuria en Zoë kan je elke maandag tot vrijdag ontdekken in Thuis, om 20.10u op Eén.

geschreven op 07 november 2018
VRTNU VRTNU VRTNU