Spring naar inhoud

Welkom Peter Van De Velde, a.k.a. Jacques de zwemcoach!

Sinds Joren met de zwemtrainingen is begonnen, zien Sam en Tim hem elke week meer en meer openbloeien. Geen wonder dat ze nieuwsgierig zijn naar de trainingen, waar ze vandaag kennismaken met niemand minder dan de coach: Jacques Pieters. En zo mogen we als kijker meteen ook een gloednieuwe acteur in de armen sluiten: hallo Peter Van De Velde!

Peter zal in de huid kruipen van Jacques Pieters, de zwemtrainer van Joren, die aan zijn tante Sam al verschillende keren liet vallen hoe hard hij geniet van de trainingen. En daar zit Jacques ongetwijfeld voor iets tussen. Als voormalig getalenteerd zwemmer ziet hij in Joren een natuurtalent. Toen zijn eigen gloriejaren voorbij waren, richtte hij zich op het coachen, en zo kwam hij in contact met Joren. Jacques gelooft in zijn jonge pupil en wil ervoor zorgen dat Joren zijn talent niet onbenut laat.

Zelf doorzwom Jacques ook al enkele waters. Zo verloor hij een aantal jaren geleden zijn vrouw en voedt hij zijn tienerzoon, Maarten, alleen op. Hij staat gekend als een gedreven imposant persoon en dat valt ook Tim onmiddellijk op. Zal hij Joren aan de top krijgen?

Ik ben zeer vereerd en blij dat de producenten van THUIS en de VRT mij het vertrouwen geven. THUIS is een zeer goede serie met straffe verhaallijnen en dagelijks meer dan 1,3 miljoen kijkers. Ik ben fier dat ik hieraan kan meewerken.

Peter Van De Velde
Peter Van De Velde
<

De kijkers van THUIS zullen geleidelijk aan kennismaken met Jacques, aangezien Peter een druk najaar tegemoet gaat. Door de repetitieperiode van de musical 40-45, waarin Peter een grote rol vertolkt, zal het personage Jacques rustig opgebouwd worden, waardoor we slechts beetje bij beetje meer van hem te weten zullen komen.

Tv-kijkend Vlaanderen kent Peter Van De Velde onder andere als René Kroneborg uit Salamander. Daarnaast is hij een gevestigde waarde in de Vlaamse theater- en musicalwereld, waar hij onder andere schitterde in Daens, '14-'18 en Belle en het Beest.

De living van Sam en Tim is intussen alvast goedgekeurd!

Benieuwd naar de eerste beelden? Bekijk ze hier:

geschreven op 20 maart 2018
VRTNU VRTNU VRTNU