Spring naar inhoud

Waldek Kosinski

Waldek is een Poolse migrant. Hij werkte lange tijd voor het loodgietersbedrijf Sanitechniek. Daarna ging hij aan de slag bij Taxi Leo. Momenteel is hij één van de kabouters bij klusbedrijf De Kabouters.

Waldek is heel passioneel en loyaal, maar is ook zeer gehecht aan Poolse en katholieke tradities. Hij werd al snel verliefd op Rosa en trouwde met haar.

Ondanks zijn traditionele opvattingen over de man-vrouw verhoudingen en het huwelijk wordt hij verliefd op zijn collega loodgieter Kris. Een one-night-stand met Kris leidt tot een breuk met Rosa.

Uiteindelijk vond hij dan toch de weg terug naar zijn Rosa, al kent hun relatie soms nog moeilijke momenten. Zo zorgde de dood van adoptiezoon Kasper voor een moeilijke periode tussen de twee. Waldek kreeg niet lang daarna te maken met geheugenverlies als gevolg van nutteloos geweld. Gelukkig kwam hij er met de steun van Rosa helemaal terug bovenop en kreeg hij ook stilaan zijn geheugen terug.

Door de vertrouwensband die hij opbouwde met Mayra, wordt Waldek verdacht van de moord op Kurt. Nadat hij buiten vervolging is gesteld, vraagt hij Rosa ten huwelijk. De twee zijn opnieuw gelukkig, maar de spanningen tussen Waldek en Peggy lopen hoog op. Daarom neemt Waldek meer afstand en gaat hij bij de Kabouters werken. Waldek en Rosa gaan steeds meer naast elkaar leven, tot de vlinders bij Waldek volledig verdwenen zijn. Hij maakt een einde aan zijn relatie met Rosa.

Even later voelt Waldek de vlinders onverwacht weer fladderen. Hij begint een relatie met Julia en gaat bij haar inwonen.

Na een tijdje begint Waldek gevoelens te krijgen voor Simonne, de vrouw van zijn beste vriend Frank. De twee twijfelen of ze voor de relatie kunnen gaan, maar zonder het te beseffen heeft Julia al iets door. Ze betrapt de twee al kussend, ze is razend en haar stoppen slaan door. Julia verdwijnt lange tijd van de radar maar wanneer ze ineens weer opduikt, ontvoert ze Waldek en probeert ze hem te vermoorden. Waldek wordt bevrijdt door Simonne en belandt in het ziekenhuis.

Nadien kan hij intrekken in het leegstaande appartement van Toon. Mayra komt enige tijd later bij hem wonen nadat haar relatie met Ann spaak liep. Mayra blijkt zwanger te zijn van Waldek na een uit de hand gelopen, dronken nacht. Ze besluiten om hun dochtertje te houden en haar samen, als vrienden, op te voeden. Waldek is in de zevende hemel met de geboorte van hun kersverse dochtertje Zoë.

Nog meer Waldek ...

"Daar is het laatste nog niet over gezegd"

Thuis
Marianne is op zoek naar Stan. Wanneer ze van Ann een update krijgt, schiet ze als een razende furie recht naar Waldek.

"Maak dat ge hier weg zijt, en rap!"

Thuis
Stan is nog maar één dag uit ziekteverlof en het botst alweer met Waldek. Marianne is er ook en kan het niet laten om zich te moeien...

Waarom het nieuwe seizoen niet snel genoeg kan beginnen

Thuis
Wie is Walter?

Gluur mee achter-de-schermen bij de seizoensfinale

Thuis
Benieuwd hoe de opnames van de seizoensfinale op de set gingen? Piep mee achter-de-schermen.

Paulien gaat met de hoofdprijs naar huis

Thuis
Het idee van Lowie werpt zijn vruchten af. Er wordt vlotjes geboden in de FRENS en dankzij Waldek zijn nobele gift is het Paulien zelf die de hoofdprijs scoort.

Is dat even schrikken voor Waldek

Thuis
Hij had nooit gedacht haar nog terug te zien, maar hier staat ze dan: Thilly Van Santen is hélemaal terug en bezorgt Waldek de verrassing van zijn leven.

Heeft Thilly het gehad met Wally?

Thuis
Adil vreest dat hij Waldek een hele avond kwijt is aan geskype met Thilly, maar Waldek is minder overtuigd. Heeft Thilly het gehad met 'm?

Adil vertrouwt Bill niet

Thuis
Adil denkt dat Bill opnieuw drinkt. Waldek neemt het voor hem op.

Thilly houdt het spannend

Thuis
Terwijl Waldek met zijn koffie aan de toog zit, houdt Thilly het spannend aan de andere kant van de wereld.

Throwback naar Nancy en Waldek hun sexy time

Thuis
Thilly brengt Nancy op de hoogte van de nieuwe man in haar leven. Blijkbaar hebben de twee vrouwen meer gezamenlijk dan ze ooit konden vermoeden...
geschreven op 23 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU