Spring naar inhoud

Waldek Kosinski

Waldek is een Poolse migrant. Hij werkte lange tijd voor het loodgietersbedrijf Sanitechniek. Daarna ging hij aan de slag bij Taxi Leo. Momenteel is hij één van de kabouters bij klusbedrijf De Kabouters.

Waldek is heel passioneel en loyaal, maar is ook zeer gehecht aan Poolse en katholieke tradities. Hij werd al snel verliefd op Rosa en trouwde met haar.

Ondanks zijn traditionele opvattingen over de man-vrouw verhoudingen en het huwelijk wordt hij verliefd op zijn collega loodgieter Kris. Een one-night-stand met Kris leidt tot een breuk met Rosa.

Uiteindelijk vond hij dan toch de weg terug naar zijn Rosa, al kent hun relatie soms nog moeilijke momenten. Zo zorgde de dood van adoptiezoon Kasper voor een moeilijke periode tussen de twee. Waldek kreeg niet lang daarna te maken met geheugenverlies als gevolg van nutteloos geweld. Gelukkig kwam hij er met de steun van Rosa helemaal terug bovenop en kreeg hij ook stilaan zijn geheugen terug.

Door de vertrouwensband die hij opbouwde met Mayra, wordt Waldek verdacht van de moord op Kurt. Nadat hij buiten vervolging is gesteld, vraagt hij Rosa ten huwelijk. De twee zijn opnieuw gelukkig, maar de spanningen tussen Waldek en Peggy lopen hoog op. Daarom neemt Waldek meer afstand en gaat hij bij de Kabouters werken. Waldek en Rosa gaan steeds meer naast elkaar leven, tot de vlinders bij Waldek volledig verdwenen zijn. Hij maakt een einde aan zijn relatie met Rosa.

Even later voelt Waldek de vlinders onverwacht weer fladderen. Hij begint een relatie met Julia en gaat bij haar inwonen.

Na een tijdje begint Waldek gevoelens te krijgen voor Simonne, de vrouw van zijn beste vriend Frank. De twee twijfelen of ze voor de relatie kunnen gaan, maar zonder het te beseffen heeft Julia al iets door. Ze betrapt de twee al kussend, ze is razend en haar stoppen slaan door. Julia verdwijnt lange tijd van de radar maar wanneer ze ineens weer opduikt, ontvoert ze Waldek en probeert ze hem te vermoorden. Waldek wordt bevrijdt door Simonne en belandt in het ziekenhuis.

Nadien kan hij intrekken in het leegstaande appartement van Toon. Mayra komt enige tijd later bij hem wonen nadat haar relatie met Ann spaak liep. Mayra blijkt zwanger te zijn van Waldek na een uit de hand gelopen, dronken nacht. Ze besluiten om hun dochtertje te houden en haar samen, als vrienden, op te voeden. Waldek is in de zevende hemel met de geboorte van hun kersverse dochtertje Zoë.

Wat hij niet weet, is dat Mayra haar baby verwisseld heeft met een andere baby in het ziekenhuis. De waarheid komt naar boven wanneer Mayra en Waldeks echte kind sterft en Waldeks bloedgroep niet overeenkomt met die van Zoë. Mayra probeert te vluchten met Zoë, maar moet de baby uiteindelijk afstaan aan Nuria, de echte moeder. Nuria belandt in een postnatale depressie en Waldek mag tijdelijk zorgen voor Zoë. Tot Nuria terug aan zijn deur staat...

Waldek begint te werken op de wijngaard van Steven. Hij leert Thilly kennen en na de opening van Stevenson bloeit een romance tussen de twee. Hoewel Thilly even twijfelde en vertrok naar het buitenland, zijn de twee terug samen en gelukkiger dan ooit. Waldek staat Thilly meteen bij wanneer blijkt dat ze verkracht is geweest.

Nog meer Waldek ...

Kan ik u helpen, meneer?

Thuis
Waldek gelooft niks van Judith haar gevoel bij Jasper. Gelukkig kan hij het met zijn eigen ogen ontdekken nu Jasper voor zijn neus staat in de wijnshop...

Met de hittegolf naar de wijngaard: gluur mee achter-de-schermen

Thuis
Wat als een hittegolf over het land trekt en er opnames gepland staan in de wijngaard van Stevenson? Dan gaan we lekker zweten tussen de druifjes. Gluur mee!

Waldek deelt wijze woorden met Nancy

Thuis
Waldek herinnert Nancy aan een pittige gebeurtenis uit hun verleden. Zal ze de misstap van Dieter hierdoor vanuit een ander standpunt kunnen zien?

Wie is het nieuwe lief van Adil?

Thuis
Adil had een eerste date met een mysterieuze persoon. Waldek wil super graag weten wie het is. Schaamt hij zich voor haar? Of is het misschien een man?

Het toekomstplan van Waldek 'na Thilly'

Thuis
Waldek heeft een duidelijk idee over wat hij gaat doen nu Thilly is vertrokken. Durven is de boodschap!

De volledige afscheidsbrief van Thilly

Thuis
Jasper is eindelijk opgepakt, maar voor Thilly heeft het lang genoeg geduurd. Zelfs haar liefde voor Waldek kan haar niet langer hier houden.

"Wilt ge uw relatie eraan kapot laten gaan?"

Thuis
Peter lijkt zijn hart te kunnen luchten bij Waldek. Zal hij kunnen doordringen? Of betekent de strijd van Peter ook het einde van zijn relatie met Femke?

"Hij gaat hiermee wegkomen hé?"

Thuis
Karin en Tom hebben nieuws voor Thilly en Waldek. Het is niet waarop ze hadden gehoopt.

Wat doet deze vreemde schim bij Waldek binnen?

Thuis
Waldek en Thilly zijn amper vertrokken naar het Zwarte Woud of een indringer breekt in op hun appartement. Wie is dit en wat is hij/zij van plan?

Tim moet Jasper laten gaan

Thuis
Net nu er weer hoop lijkt te zijn voor Thilly en Waldek, wordt Tim geconfronteerd met een onaangenaam feit: Jasper is weer op vrije voeten.
geschreven op 23 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU