Spring naar inhoud

Waldek Kosinski

Waldek is een Poolse migrant. Hij werkte lange tijd voor het loodgietersbedrijf Sanitechniek. Daarna ging hij aan de slag bij Taxi Leo. Momenteel is hij één van de kabouters bij klusbedrijf De Kabouters.

Waldek is heel passioneel en loyaal, maar is ook zeer gehecht aan Poolse en katholieke tradities. Hij werd al snel verliefd op Rosa en trouwde met haar.

Ondanks zijn traditionele opvattingen over de man-vrouw verhoudingen en het huwelijk wordt hij verliefd op zijn collega loodgieter Kris. Een one-night-stand met Kris leidt tot een breuk met Rosa.

Uiteindelijk vond hij dan toch de weg terug naar zijn Rosa, al kent hun relatie soms nog moeilijke momenten. Zo zorgde de dood van adoptiezoon Kasper voor een moeilijke periode tussen de twee. Waldek kreeg niet lang daarna te maken met geheugenverlies als gevolg van nutteloos geweld. Gelukkig kwam hij er met de steun van Rosa helemaal terug bovenop en kreeg hij ook stilaan zijn geheugen terug.

Door de vertrouwensband die hij opbouwde met Mayra, wordt Waldek verdacht van de moord op Kurt. Nadat hij buiten vervolging is gesteld, vraagt hij Rosa ten huwelijk. De twee zijn opnieuw gelukkig, maar de spanningen tussen Waldek en Peggy lopen hoog op. Daarom neemt Waldek meer afstand en gaat hij bij de Kabouters werken. Waldek en Rosa gaan steeds meer naast elkaar leven, tot de vlinders bij Waldek volledig verdwenen zijn. Hij maakt een einde aan zijn relatie met Rosa.

Even later voelt Waldek de vlinders onverwacht weer fladderen. Hij begint een relatie met Julia en gaat bij haar inwonen.

Na een tijdje begint Waldek gevoelens te krijgen voor Simonne, de vrouw van zijn beste vriend Frank. De twee twijfelen of ze voor de relatie kunnen gaan, maar zonder het te beseffen heeft Julia al iets door. Ze betrapt de twee al kussend, ze is razend en haar stoppen slaan door. Julia verdwijnt lange tijd van de radar maar wanneer ze ineens weer opduikt, ontvoert ze Waldek en probeert ze hem te vermoorden. Waldek wordt bevrijdt door Simonne en belandt in het ziekenhuis.

Nadien kan hij intrekken in het leegstaande appartement van Toon. Mayra komt enige tijd later bij hem wonen nadat haar relatie met Ann spaak liep. Mayra blijkt zwanger te zijn van Waldek na een uit de hand gelopen, dronken nacht. Ze besluiten om hun dochtertje te houden en haar samen, als vrienden, op te voeden. Waldek is in de zevende hemel met de geboorte van hun kersverse dochtertje Zoë.

Wat hij niet weet, is dat Mayra haar baby verwisseld heeft met een andere baby in het ziekenhuis. De waarheid komt naar boven wanneer Mayra en Waldeks echte kind sterft en Waldeks bloedgroep niet overeenkomt met die van Zoë. Mayra probeert te vluchten met Zoë, maar moet de baby uiteindelijk afstaan aan Nuria, de echte moeder. Nuria belandt in een postnatale depressie en Waldek mag tijdelijk zorgen voor Zoë. Tot Nuria terug aan zijn deur staat...

Waldek begint te werken op de wijngaard van Steven. Hij leert Thilly kennen en na de opening van Stevenson bloeit een romance tussen de twee. Hoewel Thilly even twijfelde en vertrok naar het buitenland, zijn de twee terug samen en gelukkiger dan ooit. Waldek staat Thilly meteen bij wanneer blijkt dat ze verkracht is geweest. De liefde blijkt van korte duur, want even later gaan Thilly en Waldek weer uit elkaar. Deze keer voor goed?

Nog meer Waldek ...

Het masterplan van Ilias is mislukt

Thuis
Ilias bedacht een masterplan om de verloren druiven - die hij samen met de plukkers in het rond gooide - te recupereren. Maar Kobe is daar niet mee opgezet.

De druivenpluk gaat van start

Thuis
De wijnranken op het terrein van Stevenson staan mooi in bloei. Hoog tijd voor Waldek, Kobe en Rosa om de pluk te starten. De plukkers staan klaar.

PFIEUW! Rosa opent haar ogen!

Thuis
Het leek even game over voor Rosa Verbeeck, maar zelfs Jacques krijgt haar niet klein.

Waldek vindt Rosa... maar hoe?

Thuis
Het spoor van vernieling dat Jacques heeft achtergelaten eindigt bij Rosa. Waar is ze? En leeft ze nog?

Thilly vangt een kogel voor Waldek

Thuis
Thilly heeft het leven van Waldek gered. Zonder aarzelen vangt ze een kogel op die Jacques al lang had klaargezet om Waldek eindelijk te vermoorden.

Het einde van Jacques: dit schot zag hij niet komen

Thuis
Het zit erop voor Jacques. Na alle moorden, de verkrachting van Thilly en de gijzeling van Judith is hij om het leven gekomen door een schot van Tim.

Oef! Waldek en Rosa leven nog, maar waar is Jacques?

Thuis
Wat een opluchting: de politie was op tijd om Rosa en Waldek te redden uit de handen van Jacques. Maar wat met Jacques? Is hij dood? Vinden ze zijn lichaam?

Wie heeft geschoten? Wie is geraakt?

Thuis
De politie snelt toe aan de Vaart. Er is een schot gelost, maar wie heeft geschoten? Is er een slachtoffer gevallen? Tim roept dringend een ambulance op...

Een schot! Wie overleeft de knal?

Thuis
Seriemoordenaar Jacques gaat over tot actie. Wie vangt het schot op? Is het zijn Rosa, wie zijn hart brak? Of is het Waldek, zijn grootste vijand?

Rosa staat plots oog in oog met Jacques

Thuis
Na weken van radiostilte staat Rosa plots voor de man die ze vreest: Jacques. Via een sluwe streek heeft de seriemoordenaar haar en Waldek in zijn greep.
geschreven op 23 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU