Spring naar inhoud

Waldek Kosinski

Waldek is een Poolse migrant. Hij werkte lange tijd voor het loodgietersbedrijf Sanitechniek. Daarna ging hij aan de slag bij Taxi Leo. Momenteel is hij één van de kabouters bij klusbedrijf De Kabouters.

Waldek is heel passioneel en loyaal, maar is ook zeer gehecht aan Poolse en katholieke tradities. Hij werd al snel verliefd op Rosa en trouwde met haar.

Ondanks zijn traditionele opvattingen over de man-vrouw verhoudingen en het huwelijk wordt hij verliefd op zijn collega loodgieter Kris. Een one-night-stand met Kris leidt tot een breuk met Rosa.

Uiteindelijk vond hij dan toch de weg terug naar zijn Rosa, al kent hun relatie soms nog moeilijke momenten. Zo zorgde de dood van adoptiezoon Kasper voor een moeilijke periode tussen de twee. Waldek kreeg niet lang daarna te maken met geheugenverlies als gevolg van nutteloos geweld. Gelukkig kwam hij er met de steun van Rosa helemaal terug bovenop en kreeg hij ook stilaan zijn geheugen terug.

Door de vertrouwensband die hij opbouwde met Mayra, wordt Waldek verdacht van de moord op Kurt. Nadat hij buiten vervolging is gesteld, vraagt hij Rosa ten huwelijk. De twee zijn opnieuw gelukkig, maar de spanningen tussen Waldek en Peggy lopen hoog op. Daarom neemt Waldek meer afstand en gaat hij bij de Kabouters werken. Waldek en Rosa gaan steeds meer naast elkaar leven, tot de vlinders bij Waldek volledig verdwenen zijn. Hij maakt een einde aan zijn relatie met Rosa.

Even later voelt Waldek de vlinders onverwacht weer fladderen. Hij begint een relatie met Julia en gaat bij haar inwonen.

Na een tijdje begint Waldek gevoelens te krijgen voor Simonne, de vrouw van zijn beste vriend Frank. De twee twijfelen of ze voor de relatie kunnen gaan, maar zonder het te beseffen heeft Julia al iets door. Ze betrapt de twee al kussend, ze is razend en haar stoppen slaan door. Julia verdwijnt lange tijd van de radar maar wanneer ze ineens weer opduikt, ontvoert ze Waldek en probeert ze hem te vermoorden. Waldek wordt bevrijdt door Simonne en belandt in het ziekenhuis.

Nadien kan hij intrekken in het leegstaande appartement van Toon. Mayra komt enige tijd later bij hem wonen nadat haar relatie met Ann spaak liep. Mayra blijkt zwanger te zijn van Waldek na een uit de hand gelopen, dronken nacht. Ze besluiten om hun dochtertje te houden en haar samen, als vrienden, op te voeden. Waldek is in de zevende hemel met de geboorte van hun kersverse dochtertje Zoë.

Nog meer Waldek ...

Volgende week in THUIS

Thuis
Nancy loopt weer eens te hard van stapel en dat probeert Dieter haar dan ook duidelijk te maken. Angèle wordt door Eddy aangezet tot actie.

Wat een verrassing!

Thuis
Thilly wil niet langer stilstaan bij wat is gebeurd. Ze verrast haar jarige Waldek op een wel héél speciale manier.

Oh la. Waldek gaat toch voor actie!

Thuis
Waldek heeft Thilly beloofd om vooruit te kijken. Maar kan hij zich aan die belofte houden? Het ziet ernaar uit van niet...

Oh néé! Is Jasper te ver gegaan?

Thuis
De avond is een groot zwart gat voor Thilly, maar de resultaten van de dokter zijn duidelijk: er is seksueel contact geweest. Heeft Jasper Thilly verkracht?

Wie spreekt de waarheid: Jasper of Thilly?

Thuis
Jasper spaart Waldek geen details. Hij beschrijft uitvoerig hoe hard Thilly om hem smeekte. Allemaal leugens volgens Thilly. Maar wie spreekt de waarheid?

Waldek komt oog in oog met Jasper

Thuis
Waldek is vastberaden om uit te zoeken wat er met Thilly is gebeurd. Er is maar één persoon bij wie hij antwoorden zal vinden: Jasper.

"Daar is het laatste nog niet over gezegd"

Thuis
Marianne is op zoek naar Stan. Wanneer ze van Ann een update krijgt, schiet ze als een razende furie recht naar Waldek.

"Maak dat ge hier weg zijt, en rap!"

Thuis
Stan is nog maar één dag uit ziekteverlof en het botst alweer met Waldek. Marianne is er ook en kan het niet laten om zich te moeien...

Waarom het nieuwe seizoen niet snel genoeg kan beginnen

Thuis
Wie is Walter?

Gluur mee achter-de-schermen bij de seizoensfinale

Thuis
Benieuwd hoe de opnames van de seizoensfinale op de set gingen? Piep mee achter-de-schermen.
geschreven op 23 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU