Spring naar inhoud

Waldek Kosinski

Waldek is een Poolse migrant. Hij werkte lange tijd voor het loodgietersbedrijf Sanitechniek. Daarna ging hij aan de slag bij Taxi Leo. Momenteel is hij één van de kabouters bij klusbedrijf De Kabouters.

Waldek is heel passioneel en loyaal, maar is ook zeer gehecht aan Poolse en katholieke tradities. Hij werd al snel verliefd op Rosa en trouwde met haar.

Ondanks zijn traditionele opvattingen over de man-vrouw verhoudingen en het huwelijk wordt hij verliefd op zijn collega loodgieter Kris. Een one-night-stand met Kris leidt tot een breuk met Rosa.

Uiteindelijk vond hij dan toch de weg terug naar zijn Rosa, al kent hun relatie soms nog moeilijke momenten. Zo zorgde de dood van adoptiezoon Kasper voor een moeilijke periode tussen de twee. Waldek kreeg niet lang daarna te maken met geheugenverlies als gevolg van nutteloos geweld. Gelukkig kwam hij er met de steun van Rosa helemaal terug bovenop en kreeg hij ook stilaan zijn geheugen terug.

Door de vertrouwensband die hij opbouwde met Mayra, wordt Waldek verdacht van de moord op Kurt. Nadat hij buiten vervolging is gesteld, vraagt hij Rosa ten huwelijk. De twee zijn opnieuw gelukkig, maar de spanningen tussen Waldek en Peggy lopen hoog op. Daarom neemt Waldek meer afstand en gaat hij bij de Kabouters werken. Waldek en Rosa gaan steeds meer naast elkaar leven, tot de vlinders bij Waldek volledig verdwenen zijn. Hij maakt een einde aan zijn relatie met Rosa.

Even later voelt Waldek de vlinders onverwacht weer fladderen. Hij begint een relatie met Julia en gaat bij haar inwonen.

Na een tijdje begint Waldek gevoelens te krijgen voor Simonne, de vrouw van zijn beste vriend Frank. De twee twijfelen of ze voor de relatie kunnen gaan, maar zonder het te beseffen heeft Julia al iets door. Ze betrapt de twee al kussend, ze is razend en haar stoppen slaan door. Julia verdwijnt lange tijd van de radar maar wanneer ze ineens weer opduikt, ontvoert ze Waldek en probeert ze hem te vermoorden. Waldek wordt bevrijdt door Simonne en belandt in het ziekenhuis.

Nadien kan hij intrekken in het leegstaande appartement van Toon. Mayra komt enige tijd later bij hem wonen nadat haar relatie met Ann spaak liep. Mayra blijkt zwanger te zijn van Waldek na een uit de hand gelopen, dronken nacht. Ze besluiten om hun dochtertje te houden en haar samen, als vrienden, op te voeden. Waldek is in de zevende hemel met de geboorte van hun kersverse dochtertje Zoë.

Wat hij niet weet, is dat Mayra haar baby verwisseld heeft met een andere baby in het ziekenhuis. De waarheid komt naar boven wanneer Mayra en Waldeks echte kind sterft en Waldeks bloedgroep niet overeenkomt met die van Zoë. Mayra probeert te vluchten met Zoë, maar moet de baby uiteindelijk afstaan aan Nuria, de echte moeder. Nuria belandt in een postnatale depressie en Waldek mag tijdelijk zorgen voor Zoë. Tot Nuria terug aan zijn deur staat...

Waldek begint te werken op de wijngaard van Steven. Hij leert Thilly kennen en na de opening van Stevenson bloeit een romance tussen de twee. Hoewel Thilly even twijfelde en vertrok naar het buitenland, zijn de twee terug samen en gelukkiger dan ooit. Waldek staat Thilly meteen bij wanneer blijkt dat ze verkracht is geweest.

Nog meer Waldek ...

Jacques bedreigt Waldek

Thuis
Jacques is Rosa gevolgd toen ze naar Waldek vluchtte om haar hart te luchten. Jacques denkt daarom dat Waldek en Rosa een affaire hebben.

Gaat Jacques Rosa iets aandoen?

Thuis
De moed van Rosa om te zwijgen tegen Jacques is op. Ze moet haar hart luchten. Daarom verzint ze tijdens een gezellig avondje met Jacques een smoesje en vlucht.

Is Jacques jaloers op Waldek?

Thuis
Waldek zou maar beter op zijn tellen passen. Jacques is niet iemand die je tegen je wil hebben.

Is Waldek de volgende op de lijst?

Thuis
De creepy eyes van Jacques draaien overuren. Rosa is zich van geen kwaad bewust, maar stoefen over je ex bij een man als Jacques kan Waldek zuur opbreken.

Waldek heeft een belangrijke voorwaarde

Thuis
Waldek wil graag mee investeren in het nieuwe plan van Stevenson en De Withoeve. Hij heeft enkel 1 voorwaarde.

Waldek heeft een plannetje

Thuis
Waldek heeft een voorstel voor Adil: hij wil graag zijn aandelen van ACE verkopen. Met dat geld zou hij graag willen investeren in een ander project.

"Rosa, stop met dieje bullshit"

Thuis
Kobe en Paulien hebben een negatief adoptie-advies gekregen. Paulien is gebroken maar Kobe is vooral woest. En dat werkt hij op Rosa uit.

Wat krijgen we nu?

Thuis
Thilly sluit af in Bar Madam, maar met Dries aan de bar krijgen ze plots andere plannen. Waldek komt nog even piepen, maar beseft dat hij beter door kan gaan.

"Ik wil dat ge uw spullen pakt en weggaat"

Thuis
Waldek is tot een hartverscheurende vaststelling gekomen: hij kan niet meer verder zo. Het vuur is gedoofd, het is op. Hij vraagt Thilly om te vertrekken.

Chantal is klaar voor de waarheid

Thuis
Waldek gaat de confrontatie aan op vraag van Chantal. Ze wil antwoorden. Maar kan Waldek die ook geven?
geschreven op 23 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU