Spring naar inhoud

Veelgestelde vragen

Waar kan ik vinden welke kleding de personages dragen?

Neem hiervoor contact op met de VRT-klantendienst. Zij zullen zo snel als mogelijk een antwoord op je vraag geven. Ook voor vragen over interieuraccessoires kan je hier terecht.

Als een personage verhuist in de reeks, kan ik dan de oude meubelstukken kopen of een vaas uit die set?

Helaas kan dit niet. Alle meubelen en interieuraccessoires gaan terug naar de centrale rekwisietenafdeling van de VRT. Zo kunnen ze opnieuw in andere programma’s gebruikt worden.

Ik wil figureren in THUIS. Waar moet ik me aanmelden?

Wij werken hiervoor enkel samen met In The Picture (https://inthepicture.com/) . Hier vind je regelmatig oproepen voor figuratie bij ons. Uit ervaring weten we wel dat de plaatsen snel ingevuld zijn.

Mijn beste vriendin viert binnenkort haar verjaardag. Kunnen jullie een videoboodschap voor haar opnemen met de cast?

Deze vraag krijgen we heel vaak binnen. En jammer genoeg kunnen we hier niet op ingaan. Als je via de klantendienst de gegevens van de jarige doorgeeft, kunnen we wel een kaartje sturen.

Kan ik THUIS ook online bekijken?

Je kan de afleveringen van THUIS online bekijken via VRT NU.

Waar kan ik de boeken van THUIS kopen?

Je kan al onze boeken terugvinden in je boekhandel. Zowel in de winkel zelf als online.

Kan ik kleding overkopen van de personages?

Helaas is dit niet mogelijk. Vaak gaat de kledij van onze personages meerdere seizoenen mee, net als in het echte leven. Alle kledij die personages niet meer dragen, gaat naar het centrale kledingdepot van de VRT om te hergebruiken in andere programma’s.

Kan ik de set van THUIS bezoeken?

Er worden geen rondleidingen georganiseerd in de studio’s van THUIS. Wil je toch televisie achter de schermen ervaren, kan je altijd het Omroepcentrum in Brussel bezoeken in een groep. De eerste zaterdag van de maand kan dit ook individueel. Alle informatie hierover vind je op http://www.vrt.be/aanvraag-bedrijfsbezoek Een andere manier om toch een kijkje te nemen achter de schermen van THUIS, is door te komen figureren. Zie bovenstaande vraag ivm figuratie, of neem een kijkje bij In The Picture.

Waarom bestaat THUIS langer niet op DVD?

Ondertussen zijn er meer dan 4000 afleveringen van THUIS gemaakt. Deze allemaal op DVD uitbrengen zou gewoon te veel zijn.

Zijn de profielen op Facebook en Instagram van de personages echt?

De enige officiële accounts zijn die van THUIS op Facebook en @THUIStv op Instagram. Alle andere zijn fanaccounts en hebben geen link met VRT of de productie van Thuis. Enkele acteurs hebben een persoonlijke pagina. Maar dit is altijd in eigen naam en nooit onder de naam van het personage.

Gaan jullie de eerste seizoenen ook nog herhalen in de namiddag op Eén?

Eén heeft op dit ogenblik geen plannen om de oudere afleveringen vanaf de eerste opnieuw te gaan uitzenden.

Heb je andere vragen over THUIS (of andere Eén-programma’s), dan helpt de klantendienst van de VRT je met plezier verder. Contacteer hen gerust via de officiële pagina van de VRT-klantendienst.

geschreven op 03 mei 2021
VRTNU VRTNU VRTNU