Spring naar inhoud

Toon Vrancken

De impulsieve Toon manifesteert zich maar al te graag als de leider op de werkvloer. Hij lokt meer dan eens conflicten uit met de oudere en tragere Frank, die natuurlijk niet wil onderdoen voor het jonge geweld van Toon en Adil. Sam doet haar best om de spanning op de werkvloer onder controle te houden, maar wanneer twee alfamannetjes zoals Toon en Frank met elkaar botsen, zou het wel eens uit de hand kunnen lopen.

Na een uit de hand gelopen grap met Frank wordt Toon ontslagen. Hij kan echter onmiddellijk aan de slag bij Luc waardoor hij Peggy leert kennen. Meer dan vriendschap is er voor Toon niet bij en hij wijst Peggy af. Als Sam hem voorstelt terug te keren naar de Kabouters, twijfelt hij niet.

Er blijft wel vriendschap tussen Peggy en Toon, hij kan haar zelfs redden van een zelfmoordpoging. Hij neemt Peggy ook in vertrouwen over de zelfmoord van zijn overleden vriendin, Stephanie.

Toon kan ook goed opschieten met Jana. Zij vraagt hem dan ook mee te spelen in een spelletje om Lowie jaloers te maken. Maar er komen ook echte gevoelens kijken bij Jana. Toon wijst haar af, maar ze blijven wel nog vrienden. Toon leert haar zelfs autorijden.

Toons echte zwakke plek is Judith, de vrouw die hem meermaals afwijst. Even kan Toon z'n gedachten verzetten bij Wendy, maar wanneer ze merkt dat Toon niet echt geëngageerd is, verbreekt ze de relatie.

Daarna fladdert Toon in het rond. Zo komt hij ook Tamara tegen. Hij maakt haar zwanger, maar Toon neemt z'n verantwoordelijkheid en vergezelt haar wanneer ze naar de abortuskliniek gaat.

Hij leert ook Kaat kennen, niet wetende dat zij ooit als een man door het leven ging. Wanneer hij dit te weten komt, laat hij Kaat vallen en wil hij niets meer met haar te maken hebben.

geschreven op 16 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU