Spring naar inhoud

Tom De Decker

Wie is Tom?

Tom is de zoon van Marianne en de broer van Ann. Zijn moeder Marianne draagt haar zoon op handen en in haar ogen kan hij dan ook niets verkeerd doen.

Na enkele omzwervingen door de wereld, keert hij terug en lijkt hij het liefdesgeluk gevonden te hebben bij Bianca, nota bene zijn jeugdliefde. Hij bezegelt hun geluk met een verloving.

Peggy strooit echter roet in het eten door aan Tom te bekennen dat hij de vader is van Sandrine, het resultaat van een one-nightstand in Canada. Bianca vertrekt met zoontje Robin en Mo naar Marokko. Tom geeft zijn relatie met Peggy nog een kans, maar breekt finaal met haar wanneer blijkt dat ze op de hoogte was van de plannen van Bianca.

Wanneer Peter zijn notariaat moet sluiten, besluit Tom om een advocatenkantoor te beginnen. Peter mag bij hem aan de slag gaan. Zijn werk zorgde al meer dan eens voor wrevel bij de familie Bastiaens. Als Tom zijn huidige ‘vriendin’, Lynn Courtois, laat staan voor Judith, neemt Lynn wraak. Ze beschuldigt Tom valselijk van verkrachting. Tom komt in een neerwaartse spiraal terecht maar uiteindelijk komt de waarheid toch aan het licht. Wanneer Judith hem dan ook nog een kans geeft, kan Tom zijn geluk niet meer op. Al snel trekt Tom in bij Judith. Wanneer de ex-man van Judith, Kurt, komt te overlijden is hij haar steun en toeverlaat. Ze groeien naar elkaar toe en hun relatie wordt sterker dan ooit. Tom overweegt zelfs om Judiths kinderen te adopteren, maar Stan en Emma staan daar voorlopig niet voor open.

Wanneer zijn moeder, Marianne in het huwelijksbootje stapt met William, verplicht hij haar een contract te ondertekenen waarin staat dat William nooit iets van haar erfenis zal krijgen. Dit doet hij omdat hij William niet vertrouwt. Het contract schiet in het verkeerde keelgat bij Marianne, daarom verkoopt ze het ouderlijk huis. Tom kan het terugkopen. Daarom verhuizen hij, Judith en de kinderen naar de nieuwe woning. Ann en Mayra verhuizen naar de loft van Judith.

Toms wantrouwen tegenover William bleek terecht. Die probeerde Marianne te vermoorden. Tom probeerde tussen te komen maar William kon hem overmeesteren en probeerde hem te wurgen. Gelukkig kwam Judith net op tijd om zowel Toms leven als dat van Marianne te redden.

Tom bedriegt Judith tijdens zijn verloving met zijn collega Karin Baert, waarop Ann hem een keer betrapt. Tom wil niet dat Ann haar jongere vriendin Jessica meeneemt naar hun trouw en dat leidt tot spanningen. Op de trouw zelf is Ann kwaad omdat Tom Jessica van de gastenlijst geschrapt heeft. Wanneer Karin onverwachts aankomt, onthult Ann Toms affaire met Karin. Judith breekt het huwelijk meteen af.

Tom wil nog steeds een goede vader zijn voor Stan en Emma ook al zijn Judith en hij uit elkaar. Maar dat blijkt niet simpel wanneer Stan het slechte pad opgaat. Doordat Stan in en uit internaat gaat, groeien Judith en Tom weer even dichter naar elkaar toe. Ze kussen, maar beslissen vrienden te blijven. Tom heeft een knipperlichtrelatie met Karin, waar Marianne moeite mee heeft. Wanneer Tom in een zatte bui Nancy probeert te kussen, spoort Marianne Nancy aan hem aan te klagen.

Tom krijgt slecht nieuws. Bianca is in een ongeval beland en overlijdt. Tom vliegt naar Marokko om Robin te zien, zijn zoon met Bianca. Hij neemt Robin mee naar België en belooft voor hem te zorgen.

Meer Tom...

Sorry Karin, maar deze slag heeft Tom dik gewonnen

Thuis
Karin overvalt Tom met het perfecte huurdersduo voor zijn huis. Helaas heeft hij het net verhuurd. Of toch niet? Poets wederom poets, noemen ze dat zeker?

Oei, het probleem van Robin is serieus

Thuis
Tom wil Karin apart spreken. De problemen met Robin zijn groter dan ze dacht. Wat nu?

Er is toch niks met Robin?

Thuis
Tom krijgt een verontrustend telefoontje. Wat is er aan de hand met Robin?

Er is iets serieus mis met Marianne

Thuis
Marianne is niet in haar normale doen. Ze vertelt dingen die Tom nooit uit haar mond had verwacht. Wat is er gebeurd?

OMG. Tom gaat op zijn knie

Thuis
Het voorstel van Dries krijgt een onverwachte wending. Zegt Karin "ja"?

Keert Dries terug naar de advocaten?

Thuis
Karin is 100 procent zeker dat Dries 'ja' zal zeggen op de vraag van Tom om terug te komen naar zijn kantoor. Tom zelf is minder overtuigd. Waarom zou hij ook?

Yes, Robin is gered!

Thuis
Robin kan de gsm van Xander bemachtigen en zijn locatie doorsturen naar Tom. De politie zet meteen een grote reddingsactie op. Met gelukkig een goeie afloop.

Ontvoerde Robin kan Tom bellen

Thuis
Karin wil er zijn voor Tom, maar hij wil haar niet. Ze gaan van het ene uiterste in het andere. Vlak erna krijgt Tom telefoon: Robin! Is de redding nabij?

Xander wordt wantrouwiger met de minuut

Thuis
Een grote opluchting: Robin leeft nog. Hij is gewond, maar hij leeft. Xander twijfelt wel aan het verhaal van Tania: heeft Tom betaald voor de DNA-test?

Tom zet de achtervolging in: krijgt hij Xander te pakken?

Thuis
Tom redt Tania net op tijd uit de handen van Xander en zet de achtervolging in. Kan hij Xander vatten? Is er nog hoop voor Robin?
geschreven op 30 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU