Spring naar inhoud

Tom De Decker

Wie is Tom?

Tom is de zoon van Marianne en de broer van Ann. Zijn moeder Marianne draagt haar zoon op handen en in haar ogen kan hij dan ook niets verkeerd doen.

Na enkele omzwervingen door de wereld, keert hij terug en lijkt hij het liefdesgeluk gevonden te hebben bij Bianca, nota bene zijn jeugdliefde. Hij bezegelt hun geluk met een verloving.

Peggy strooit echter roet in het eten door aan Tom te bekennen dat hij de vader is van Sandrine, het resultaat van een one-nightstand in Canada. Bianca vertrekt met zoontje Robin en Mo naar Marokko. Tom geeft zijn relatie met Peggy nog een kans, maar breekt finaal met haar wanneer blijkt dat ze op de hoogte was van de plannen van Bianca.

Wanneer Peter zijn notariaat moet sluiten, besluit Tom om een advocatenkantoor te beginnen. Peter mag bij hem aan de slag gaan. Zijn werk zorgde al meer dan eens voor wrevel bij de familie Bastiaens. Als Tom zijn huidige ‘vriendin’, Lynn Courtois, laat staan voor Judith, neemt Lynn wraak. Ze beschuldigt Tom valselijk van verkrachting. Tom komt in een neerwaartse spiraal terecht maar uiteindelijk komt de waarheid toch aan het licht. Wanneer Judith hem dan ook nog een kans geeft, kan Tom zijn geluk niet meer op. Al snel trekt Tom in bij Judith. Wanneer de ex-man van Judith, Kurt, komt te overlijden is hij haar steun en toeverlaat. Ze groeien naar elkaar toe en hun relatie wordt sterker dan ooit. Tom overweegt zelfs om Judiths kinderen te adopteren, maar Stan en Emma staan daar voorlopig niet voor open.

Wanneer zijn moeder, Marianne in het huwelijksbootje stapt met William, verplicht hij haar een contract te ondertekenen waarin staat dat William nooit iets van haar erfenis zal krijgen. Dit doet hij omdat hij William niet vertrouwt. Het contract schiet in het verkeerde keelgat bij Marianne, daarom verkoopt ze het ouderlijk huis. Tom kan het terugkopen. Daarom verhuizen hij, Judith en de kinderen naar de nieuwe woning. Ann en Mayra verhuizen naar de loft van Judith.

Toms wantrouwen tegenover William bleek terecht. Die probeerde Marianne te vermoorden. Tom probeerde tussen te komen maar William kon hem overmeesteren en probeerde hem te wurgen. Gelukkig kwam Judith net op tijd om zowel Toms leven als dat van Marianne te redden.

Tom bedriegt Judith tijdens zijn verloving met zijn collega Karin Baert, waarop Ann hem een keer betrapt. Tom wil niet dat Ann haar jongere vriendin Jessica meeneemt naar hun trouw en dat leidt tot spanningen. Op de trouw zelf is Ann kwaad omdat Tom Jessica van de gastenlijst geschrapt heeft. Wanneer Karin onverwachts aankomt, onthult Ann Toms affaire met Karin. Judith breekt het huwelijk meteen af.

Tom wil nog steeds een goede vader zijn voor Stan en Emma ook al zijn Judith en hij uit elkaar. Maar dat blijkt niet simpel wanneer Stan het slechte pad opgaat. Doordat Stan in en uit internaat gaat, groeien Judith en Tom weer even dichter naar elkaar toe. Ze kussen, maar beslissen vrienden te blijven. Tom heeft een knipperlichtrelatie met Karin, waar Marianne moeite mee heeft. Wanneer Tom in een zatte bui Nancy probeert te kussen, spoort Marianne Nancy aan hem aan te klagen.

Tom krijgt slecht nieuws. Bianca is in een ongeval beland en overlijdt. Tom vliegt naar Marokko om Robin te zien, zijn zoon met Bianca. Hij neemt Robin mee naar België en belooft voor hem te zorgen.

Meer Tom...

17 pittige weetjes over Karin die we ontdekten in haar podcast

Thuis
Waarom is Karin geworden wie ze is? 17 pittige wist-je-datjes die we net hebben ontdekt over Karin dankzij haar uitgebreide verhaal in de podcast 'Ik, Karin'.

ThrowbackTHUIS: Het bedrog van Tom en Karin komt aan het licht

Thuis
De verschijning van Karin op de trouw van Tom en Judith is de druppel voor Ann: ze verraadt het bedrog van Tom. Judith stort compleet in. Tom blijft achter.

Throwback Karin: dit was haar eerste verschijning in Thuis

Thuis
Karin Baert gaat al lang mee in Thuis. Héél lang. Herbeleef haar allereerste verschijning in aflevering 760 die werd uitgezonden op 21 januari 2000.

Is het rijk van Karin voorgoed voorbij?

Thuis
Het plan van Peter, Dries, Reinhilde en Tom is uit de startblokken geschoten. Zijn Karin haar laatste dagen als advocaat geslagen?

Wie bespiedt het huis van Judith in de Dreef?

Thuis
Wie sluipt rond in de Dreef? Wordt het huis van Judith, Ann en Tania in de gaten gehouden? Of heeft iemand het gemunt op Tom?

9 vragen waarmee we achterblijven na de dubbelaflevering

Thuis
De dubbele aflevering laat ons achter met 9 vragen. Wie ligt er in het tentje? En wil dit zeggen dat er een 2de slachtoffer is? En zijn Emma en Joren nu samen?

Hier gaat Karin nog zoveel spijt van krijgen

Thuis
Peter wil Tom betrekken in zijn meesterplan om Karin te laten royeren. Tom twijfelt, maar dan komt Karin persoonlijk haar eigen ruiten ingooien. Count Tom in!

Ann vindt Tania aan zee, maar wie is die man bij haar?

Thuis
Ann en Tania vliegen elkaar om de hals, maar wie is die mysterieuze man met wie Tania een pittige ruzie heeft?

Tom wil Karin écht niet meer

Thuis
Karin probeert te redden wat er te redden valt bij Tom, maar hij heeft geen zin meer in haar gedoe. En die boodschap brengt hij héél duidelijk over.

Tania komt niet meer terug

Thuis
Het verleden van Tania houdt haar in een stevige houdgreep. Ze is vertrokken om nooit meer terug te komen. Ze belt naar Tom om afscheid te nemen... voorgoed.
geschreven op 30 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU