Spring naar inhoud

Tom De Decker

Wie is Tom?

Tom is de zoon van Marianne en de broer van Ann. Zijn moeder Marianne draagt haar zoon op handen en in haar ogen kan hij dan ook niets verkeerd doen.

Na enkele omzwervingen door de wereld, keert hij terug en lijkt hij het liefdesgeluk gevonden te hebben bij Bianca, nota bene zijn jeugdliefde. Hij bezegelt hun geluk met een verloving.

Peggy strooit echter roet in het eten door aan Tom te bekennen dat hij de vader is van Sandrine, het resultaat van een one-nightstand in Canada. Bianca vertrekt met zoontje Robin en Mo naar Marokko. Tom geeft zijn relatie met Peggy nog een kans, maar breekt finaal met haar wanneer blijkt dat ze op de hoogte was van de plannen van Bianca.

Wanneer Peter zijn notariaat moet sluiten, besluit Tom om een advocatenkantoor te beginnen. Peter mag bij hem aan de slag gaan. Zijn werk zorgde al meer dan eens voor wrevel bij de familie Bastiaens. Als Tom zijn huidige ‘vriendin’, Lynn Courtois, laat staan voor Judith, neemt Lynn wraak. Ze beschuldigt Tom valselijk van verkrachting. Tom komt in een neerwaartse spiraal terecht maar uiteindelijk komt de waarheid toch aan het licht. Wanneer Judith hem dan ook nog een kans geeft, kan Tom zijn geluk niet meer op. Al snel trekt Tom in bij Judith. Wanneer de ex-man van Judith, Kurt, komt te overlijden is hij haar steun en toeverlaat. Ze groeien naar elkaar toe en hun relatie wordt sterker dan ooit. Tom overweegt zelfs om Judiths kinderen te adopteren, maar Stan en Emma staan daar voorlopig niet voor open.

Wanneer zijn moeder, Marianne in het huwelijksbootje stapt met William, verplicht hij haar een contract te ondertekenen waarin staat dat William nooit iets van haar erfenis zal krijgen. Dit doet hij omdat hij William niet vertrouwt. Het contract schiet in het verkeerde keelgat bij Marianne, daarom verkoopt ze het ouderlijk huis. Tom kan het terugkopen. Daarom verhuizen hij, Judith en de kinderen naar de nieuwe woning. Ann en Mayra verhuizen naar de loft van Judith.

Toms wantrouwen tegenover William bleek terecht. Die probeerde Marianne te vermoorden. Tom probeerde tussen te komen maar William kon hem overmeesteren en probeerde hem te wurgen. Gelukkig kwam Judith net op tijd om zowel Toms leven als dat van Marianne te redden.

Tom bedriegt Judith tijdens zijn verloving met zijn collega Karin Baert, waarop Ann hem een keer betrapt. Tom wil niet dat Ann haar jongere vriendin Jessica meeneemt naar hun trouw en dat leidt tot spanningen. Op de trouw zelf is Ann kwaad omdat Tom Jessica van de gastenlijst geschrapt heeft. Wanneer Karin onverwachts aankomt, onthult Ann Toms affaire met Karin. Judith breekt het huwelijk meteen af.

Tom wil nog steeds een goede vader zijn voor Stan en Emma ook al zijn Judith en hij uit elkaar. Maar dat blijkt niet simpel wanneer Stan het slechte pad opgaat. Doordat Stan in en uit internaat gaat, groeien Judith en Tom weer even dichter naar elkaar toe. Ze kussen, maar beslissen vrienden te blijven. Tom heeft een knipperlichtrelatie met Karin, waar Marianne moeite mee heeft. Wanneer Tom in een zatte bui Nancy probeert te kussen, spoort Marianne Nancy aan hem aan te klagen.

Tom krijgt slecht nieuws. Bianca is in een ongeval beland en overlijdt. Tom vliegt naar Marokko om Robin te zien, zijn zoon met Bianca. Hij neemt Robin mee naar België en belooft voor hem te zorgen.

Wanneer Tom en Karin voor de zoveelste keer uit elkaar gaan, is het oorlog tussen de twee. Tom laat Karin royeren en zij zint op wraak.

Tom heeft een hechte vriendschap met Tania Tibergyn, de nieuwe vriendin van Ann. De twee kennen elkaar al sinds jongsaf en vinden vaak steun bij elkaar. Tania blijkt een zoon te hebben: Xander. Hij is het resultaat van een verkrachting in de surfclub. Xander is ervan overtuigd dat Tom de dader is. Zo belandt belandt hij bij Karin Baert. Karin vertelt Xander dat ze hem wil helpen om tegen Tom een klacht in te dienen. Hij moet haar zelfs niet betalen, en moet haar enkel helpen met administratief werk. Het duurt niet lang vooraleer Xander zich vragen begint te stellen bij haar bedoelingen en verneemt Karins motief om wraak te nemen op Tom.

Tot de ontzetting van Xander licht Karin zijn moeder in over hun plannen. Tania is compleet in de war na Xanders theorie te vernemen en lucht haar hart bij Ann. Die wil duidelijkheid van haar broer en vraagt aan Tom om een DNA-test af te staan. Tom wil zijn trots niet opzij zetten en weigert de test.

Daarom besluit Ann een DNA-test te doen. Er wordt verwantschap gevonden is tussen haar en Xander. De bom barst ten huize De Decker en Xander gaat serieus te keer tegen zijn moeder. Hij stormt razend weg als zij geen rechtszaak tegen Tom wil aangaan en het verleden wil laten rusten. Karin probeert Xander alsnog te sussen, maar verliest de controle over hem en waarschuwt Tom.

Toms zoon Robin, die al eerder in de gaten gehouden werd door Xander, wordt ontvoerd. Child Focus maakt een zaak van de verdwijning, maar buiten een dood spoor van een gsm-signaal lijken de twee van de aardbol verdwenen.

Tom is in alle staten na de verdwijning van Robin en heeft spijt dat hij niet eerder een DNA-test gedaan heeft. Hij wil niet geloven dat het verwantschap tussen Ann en Xander klopt en dient zelf een staal in. Het nieuws dat hij daarop verneemt lijkt nog erger te zijn dan hij initieel verwachtte. Niet hij, maar zijn vader Walter De Decker, is degene die Tania verkracht heeft. Marianne bekent aan haar kinderen dat hun vader ooit een grote fout heeft gemaakt.

Robin wordt veilig en wel teruggevonden. Karin heeft veel spijt van haar aandeel in de zaak en doet er alles aan om het goed te maken. De twee komen terug bij elkaar en deze keer is het serieus tussen hen.

Meer Tom...

"Karin en ik moeten u iets vertellen"

Thuis
Marianne voelde de bui al hangen, maar nu nemen Karin en Tom haar apart voor een gesprek. Zal ze echt moeten vertrekken?

Tijd voor de bloopers van september!

Thuis
Er werd weer heel wat geblooperd op de Thuis-set! De stop van een fles cava die niet wil meewerken en heel wat hilariteit tussen Sam en Simonne.

"Ver kunnen Nina en Yasmine niet zijn"

Thuis
Tom en Peter zetten alles op alles om Nina en Yasmine te vinden, maar lukt hen dat wel op tijd?

"Hij is overleden, moeder."

Thuis
Wat de mooiste dag van Marianne haar leven moest worden, verandert al snel in een nachtmerrie.

Haha, Marianne heeft een schitterend taakje voor Karin

Thuis
Zelfs vanuit Kaapverdië slaagt Marianne erin om Karin op te zadelen met een opdracht voor de trouw. Je verloofde schoonmoeder kan je toch echt niets weigeren?

Wake-up call voor Tom!

Thuis
Een mysterieuze beller houdt Tom de hele nacht wakker. Zouden dat Britney en Zihame zijn tijdens een nachtelijke belsessie?

"Ik ben er niet fier op"

Thuis
Peter heeft aan Tom eindelijk bekend dat Nina terug is en dat ze samen een dochter hebben. Hoog tijd dat hij zijn boekje eens opendoet.

Peter bekent aan Tom

Thuis
Peter liet een cliënt van Tom in de kou staan op de rechtbank. Tom confronteert hem en Peter kan niet anders dan eindelijk de waarheid opbiechten.

Peter zoekt hulp: "Kunt ge mij efkes 1.800 euro lenen?"

Thuis
Peter hoopt de nodige hulp te krijgen van Tom. Hij vraagt niet alleen naar werk, maar wil ook een flinke som geld lenen. Wat is er toch met Peter aan de hand?

Dit kan Tom toch niet menen voor zijn nieuwe keuken?

Thuis
Tom heeft een perfect beeld van hoe zijn keuken er moet uitzien. Kobe lijkt iets minder enthousiast. Kan Tania voor een compromis zorgen of bepaalt de betaler?
geschreven op 30 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU