Spring naar inhoud

Tom De Decker

Wie is Tom?

Tom is de zoon van Marianne en de broer van Ann. Zijn moeder Marianne draagt haar zoon op handen en in haar ogen kan hij dan ook niets verkeerd doen.

Na enkele omzwervingen door de wereld, keert hij terug en lijkt hij het liefdesgeluk gevonden te hebben bij Bianca, nota bene zijn jeugdliefde. Hij bezegelt hun geluk met een verloving.

Peggy strooit echter roet in het eten door aan Tom te bekennen dat hij de vader is van Sandrine, het resultaat van een one-nightstand in Canada. Bianca vertrekt met zoontje Robin en Mo naar Marokko. Tom geeft zijn relatie met Peggy nog een kans, maar breekt finaal met haar wanneer blijkt dat ze op de hoogte was van de plannen van Bianca.

Wanneer Peter zijn notariaat moet sluiten, besluit Tom om een advocatenkantoor te beginnen. Peter mag bij hem aan de slag gaan. Zijn werk zorgde al meer dan eens voor wrevel bij de familie Bastiaens. Als Tom zijn huidige ‘vriendin’, Lynn Courtois, laat staan voor Judith, neemt Lynn wraak. Ze beschuldigt Tom valselijk van verkrachting. Tom komt in een neerwaartse spiraal terecht maar uiteindelijk komt de waarheid toch aan het licht. Wanneer Judith hem dan ook nog een kans geeft, kan Tom zijn geluk niet meer op. Al snel trekt Tom in bij Judith. Wanneer de ex-man van Judith, Kurt, komt te overlijden is hij haar steun en toeverlaat. Ze groeien naar elkaar toe en hun relatie wordt sterker dan ooit. Tom overweegt zelfs om Judiths kinderen te adopteren, maar Stan en Emma staan daar voorlopig niet voor open.

Wanneer zijn moeder, Marianne in het huwelijksbootje stapt met William, verplicht hij haar een contract te ondertekenen waarin staat dat William nooit iets van haar erfenis zal krijgen. Dit doet hij omdat hij William niet vertrouwt. Het contract schiet in het verkeerde keelgat bij Marianne, daarom verkoopt ze het ouderlijk huis. Tom kan het terugkopen. Daarom verhuizen hij, Judith en de kinderen naar de nieuwe woning. Ann en Mayra verhuizen naar de loft van Judith.

Toms wantrouwen tegenover William bleek terecht. Die probeerde Marianne te vermoorden. Tom probeerde tussen te komen maar William kon hem overmeesteren en probeerde hem te wurgen. Gelukkig kwam Judith net op tijd om zowel Toms leven als dat van Marianne te redden.

Meer Tom...

Tom en Karin zijn officieel een koppel

Thuis
Er heerste wat onduidelijkheid over hun relatiestatus, maar Tom laat er geen twijfel over bestaan. Hij wil Karin en wil haar voor altijd.

"Ge zijt nog altijd dezelfde vetzak van vroeger"

Thuis
Karin is diep teleurgesteld in Tom. En die is zich blijkbaar van geen kwaad bewust...

Karin heeft een vriendin: watch out Dries

Thuis
Karin ontvangt een vriendin op kantoor. Dat kan maar één ding betekenen: ze is iets van plan. En blijkbaar is Dries nog niet uit haar vizier verdwenen...

Bob vraagt de scheiding aan

Thuis
Bob laat er geen gras over groeien. Zo snel hij getrouwd is met Christine, zo snel wil hij er ook weer vanaf. Kunnen Karin en Tom helpen met de scheiding?

"Ik heb dat geld niet"

Thuis
Judith houdt zich aan haar belofte met Frank: Stan moet en zal de schadevergoeding zelf betalen, en dat zint hem absoluut niet...

Nancy verzuipt tussen de haaien

Thuis
De bemiddeling is verschrikkelijk. Nancy hoort dingen die ze nooit voor mogelijk had kunnen houden.

De wacko tactiek van Karin Baert

Thuis
Karin weet hoe ze Tom zijn vel kan redden in de rechtszaak van Nancy. Gaat Tom akkoord met haar gestoorde tactiek?

Nancy krijgt dan toch haar bloemetjes

Thuis
Tom beseft dat hij maar beter zijn excuses kan aanbieden aan Nancy voor de zaak uit de hand loopt. Maar dat is buiten zijn moeder gerekend...

Tom deelt een verleden met meester Teerlynck

Thuis
Tom hoort van Peter wie de zaak van Nancy in handen heeft genomen en blijkbaar kent hij Isolde Teerlynck al iets te goed...

Tania en Ann lachen met Tom

Thuis
Ann vertelt Tania over de kus tussen Tom en Nancy. De twee vinden het hilarisch.
geschreven op 30 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU