Spring naar inhoud

Tom De Decker

Wie is Tom?

Tom is de zoon van Marianne en de broer van Ann. Zijn moeder Marianne draagt haar zoon op handen en in haar ogen kan hij dan ook niets verkeerd doen.

Na enkele omzwervingen door de wereld, keert hij terug en lijkt hij het liefdesgeluk gevonden te hebben bij Bianca, nota bene zijn jeugdliefde. Hij bezegelt hun geluk met een verloving.

Peggy strooit echter roet in het eten door aan Tom te bekennen dat hij de vader is van Sandrine, het resultaat van een one-nightstand in Canada. Bianca vertrekt met zoontje Robin en Mo naar Marokko. Tom geeft zijn relatie met Peggy nog een kans, maar breekt finaal met haar wanneer blijkt dat ze op de hoogte was van de plannen van Bianca.

Wanneer Peter zijn notariaat moet sluiten, besluit Tom om een advocatenkantoor te beginnen. Peter mag bij hem aan de slag gaan. Zijn werk zorgde al meer dan eens voor wrevel bij de familie Bastiaens. Als Tom zijn huidige ‘vriendin’, Lynn Courtois, laat staan voor Judith, neemt Lynn wraak. Ze beschuldigt Tom valselijk van verkrachting. Tom komt in een neerwaartse spiraal terecht maar uiteindelijk komt de waarheid toch aan het licht. Wanneer Judith hem dan ook nog een kans geeft, kan Tom zijn geluk niet meer op. Al snel trekt Tom in bij Judith. Wanneer de ex-man van Judith, Kurt, komt te overlijden is hij haar steun en toeverlaat. Ze groeien naar elkaar toe en hun relatie wordt sterker dan ooit. Tom overweegt zelfs om Judiths kinderen te adopteren, maar Stan en Emma staan daar voorlopig niet voor open.

Wanneer zijn moeder, Marianne in het huwelijksbootje stapt met William, verplicht hij haar een contract te ondertekenen waarin staat dat William nooit iets van haar erfenis zal krijgen. Dit doet hij omdat hij William niet vertrouwt. Het contract schiet in het verkeerde keelgat bij Marianne, daarom verkoopt ze het ouderlijk huis. Tom kan het terugkopen. Daarom verhuizen hij, Judith en de kinderen naar de nieuwe woning. Ann en Mayra verhuizen naar de loft van Judith.

Toms wantrouwen tegenover William bleek terecht. Die probeerde Marianne te vermoorden. Tom probeerde tussen te komen maar William kon hem overmeesteren en probeerde hem te wurgen. Gelukkig kwam Judith net op tijd om zowel Toms leven als dat van Marianne te redden.

Tom bedriegt Judith tijdens zijn verloving met zijn collega Karin Baert, waarop Ann hem een keer betrapt. Tom wil niet dat Ann haar jongere vriendin Jessica meeneemt naar hun trouw en dat leidt tot spanningen. Op de trouw zelf is Ann kwaad omdat Tom Jessica van de gastenlijst geschrapt heeft. Wanneer Karin onverwachts aankomt, onthult Ann Toms affaire met Karin. Judith breekt het huwelijk meteen af.

Tom wil nog steeds een goede vader zijn voor Stan en Emma ook al zijn Judith en hij uit elkaar. Maar dat blijkt niet simpel wanneer Stan het slechte pad opgaat. Doordat Stan in en uit internaat gaat, groeien Judith en Tom weer even dichter naar elkaar toe. Ze kussen, maar beslissen vrienden te blijven. Tom heeft een knipperlichtrelatie met Karin, waar Marianne moeite mee heeft. Wanneer Tom in een zatte bui Nancy probeert te kussen, spoort Marianne Nancy aan hem aan te klagen.

Tom krijgt slecht nieuws. Bianca is in een ongeval beland en overlijdt. Tom vliegt naar Marokko om Robin te zien, zijn zoon met Bianca. Hij neemt Robin mee naar België en belooft voor hem te zorgen.

Meer Tom...

Karin staat voor de oudejaarsavond van haar leven

Thuis
Karin schooit bij Tom naar een avondje gezelschap nu Kobe haar laat zitten op oudejaarsavond. Mag ze samen met Tom en Robin vieren?

Tom eet: zijn beste vreetmomenten van 2019

Thuis
Is je buik ook in volle herstel van een kleine overdosis kerstfood? Ideaal om nog even ongegeneerd mee te genieten van Toms beste vreetmomentjes van dit jaar.

Te schattig: F.C. Bomans en de eerste kerst van baby Leo

Thuis
Frank bezorgt de familie een onvergetelijk cadeau. En ook bij Tamara en Bob primeert gezelligheid bij de eerste Kerstmis van de kleine Leo.

Frank heeft een onverwachte uitnodiging voor Tom

Thuis
Frank overvalt Tom met een bijzondere uitnodiging. Viert de familie Bomans dit jaar Kerstmis met Tom De Decker aan tafel?

Karin of Robin: wie is Toms échte prioriteit?

Thuis
Is Tom wel écht zo vastberaden om van Robin zijn absolute prioriteit te maken nu hij is overgekomen uit Marokko? Marianne heeft haar twijfels...

Robin komt aan in België: welkom thuis!

Thuis
Zoals afgesproken reist Robin met Tom mee naar België. Ze worden thuis opgewacht door 'grote broer' Stan.

Trekt Tom zijn staart in?

Thuis
Tom blijft twijfelen of het wel een goed idee is om Robin mee te nemen naar België. Kan Aïsha niet voor hem zorgen?

Tom en Robin: de eerste ontmoeting sinds lang

Thuis
Tom is van gedacht veranderd: hij wil zijn rol als vader voor Robin toch opnemen. Ze zien elkaar voor de eerste keer in het echt, maar Robin is niet zo blij...

Throwback Robin: hoe kwam hij in Marokko terecht?

Thuis
Robin is de biologische zoon, maar hoe komt het dat hij samen met Bianca en Mo naar Marokko verhuisde, ver weg van Tom?

Dit is Frits, de nieuwste Bomans in THUIS

Thuis
Frits De Ruyter is vanaf vandaag te zien in THUIS. Hij speelt de rol van Robin Bomans. Hoe is het voor een 12-jarige om mee te spelen in Thuis?
geschreven op 30 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU