Spring naar inhoud

Tom De Decker

Wie is Tom?

Tom is de zoon van Marianne en de broer van Ann. Zijn moeder Marianne draagt haar zoon op handen en in haar ogen kan hij dan ook niets verkeerd doen.

Na enkele omzwervingen door de wereld, keert hij terug en lijkt hij het liefdesgeluk gevonden te hebben bij Bianca, nota bene zijn jeugdliefde. Hij bezegelt hun geluk met een verloving.

Peggy strooit echter roet in het eten door aan Tom te bekennen dat hij de vader is van Sandrine, het resultaat van een one-nightstand in Canada. Bianca vertrekt met zoontje Robin en Mo naar Marokko. Tom geeft zijn relatie met Peggy nog een kans, maar breekt finaal met haar wanneer blijkt dat ze op de hoogte was van de plannen van Bianca.

Wanneer Peter zijn notariaat moet sluiten, besluit Tom om een advocatenkantoor te beginnen. Peter mag bij hem aan de slag gaan. Zijn werk zorgde al meer dan eens voor wrevel bij de familie Bastiaens. Als Tom zijn huidige ‘vriendin’, Lynn Courtois, laat staan voor Judith, neemt Lynn wraak. Ze beschuldigt Tom valselijk van verkrachting. Tom komt in een neerwaartse spiraal terecht maar uiteindelijk komt de waarheid toch aan het licht. Wanneer Judith hem dan ook nog een kans geeft, kan Tom zijn geluk niet meer op. Al snel trekt Tom in bij Judith. Wanneer de ex-man van Judith, Kurt, komt te overlijden is hij haar steun en toeverlaat. Ze groeien naar elkaar toe en hun relatie wordt sterker dan ooit. Tom overweegt zelfs om Judiths kinderen te adopteren, maar Stan en Emma staan daar voorlopig niet voor open.

Wanneer zijn moeder, Marianne in het huwelijksbootje stapt met William, verplicht hij haar een contract te ondertekenen waarin staat dat William nooit iets van haar erfenis zal krijgen. Dit doet hij omdat hij William niet vertrouwt. Het contract schiet in het verkeerde keelgat bij Marianne, daarom verkoopt ze het ouderlijk huis. Tom kan het terugkopen. Daarom verhuizen hij, Judith en de kinderen naar de nieuwe woning. Ann en Mayra verhuizen naar de loft van Judith.

Toms wantrouwen tegenover William bleek terecht. Die probeerde Marianne te vermoorden. Tom probeerde tussen te komen maar William kon hem overmeesteren en probeerde hem te wurgen. Gelukkig kwam Judith net op tijd om zowel Toms leven als dat van Marianne te redden.

Tom bedriegt Judith tijdens zijn verloving met zijn collega Karin Baert, waarop Ann hem een keer betrapt. Tom wil niet dat Ann haar jongere vriendin Jessica meeneemt naar hun trouw en dat leidt tot spanningen. Op de trouw zelf is Ann kwaad omdat Tom Jessica van de gastenlijst geschrapt heeft. Wanneer Karin onverwachts aankomt, onthult Ann Toms affaire met Karin. Judith breekt het huwelijk meteen af.

Tom wil nog steeds een goede vader zijn voor Stan en Emma ook al zijn Judith en hij uit elkaar. Maar dat blijkt niet simpel wanneer Stan het slechte pad opgaat. Doordat Stan in en uit internaat gaat, groeien Judith en Tom weer even dichter naar elkaar toe. Ze kussen, maar beslissen vrienden te blijven. Tom heeft een knipperlichtrelatie met Karin, waar Marianne moeite mee heeft. Wanneer Tom in een zatte bui Nancy probeert te kussen, spoort Marianne Nancy aan hem aan te klagen.

Tom krijgt slecht nieuws. Bianca is in een ongeval beland en overlijdt. Tom vliegt naar Marokko om Robin te zien, zijn zoon met Bianca. Hij neemt Robin mee naar België en belooft voor hem te zorgen.

Meer Tom...

De politie vindt een eerste spoor van Robin

Thuis
De verdwijning van Robin is bijzonder onrustwekkend. De politie haalt alles uit de kast en alle grote middelen worden ingezet. Ze vinden een eerste spoor.

Zo loopt Robin recht in de val van Xander

Thuis
Zodra Xander de naam Karin Baert laat vallen, wint hij het vertrouwen van Robin. Hij gaat zelf mee, op weg naar Karin. Maar zal hij Karin ook te zien krijgen?

Britney weet meer over de ontvoering

Thuis
Britney is pissed op Robin. Hij heeft haar laten zitten "en is met een gast meegegaan". Frank beseft meteen wat dit betekent: Robin is in gevaar.

BREAKING: Xander ontvoert Robin

Thuis
De bom is ontploft. Xander doet wat hij al lang verkondigde: wraak nemen op Tom. Hij ontvoert Robin met een valse belofte. Ziet Tom zijn zoon ooit nog terug?

De bom is ontploft: wat is Xander van plan met Robin?

Thuis
Xander is razend wanneer hij hoort dat er verwantschap is tussen zijn DNA en dat van Ann. Hij doet waarmee hij al lang dreigt: wraak nemen op Tom... via Robin.

Eindelijk duidelijkheid: Ann en Xander zijn verwant

Thuis
Ann krijgt telefoon van het DNA-centrum. De resultaten van hun test zijn binnen en brengen eindelijk zekerheid: er is verwantschap tussen Ann en Xander.

"Ik moet het weten, Tom"

Thuis
Tania gaat de confrontatie aan met Tom. Ze wil de waarheid weten. Kan Tom haar zeggen wat er 30 jaar geleden gebeurde aan zee?

Wordt dit een meesterlijke deal voor Karin?

Thuis
Karin heeft een voorstel voor Tom, maar dan moet hij wel met één ding akkoord gaan. Springt Tom op haar kar?

"Het klopt wat Karin zegt"

Thuis
Tom moet een verklaring afleggen bij de politie na de vechtpartij met Xander. Hij geeft toe aan Tim dat Karin niet gelogen heeft.

Tom en Xander leren elkaar kennen

Thuis
Het geduld van Tom is op. Hij vliegt Karin naar de keel, maar krijgt een razende Xander over zich. Hoeveel harder kan de boel nog ontploffen?
geschreven op 30 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU