Spring naar inhoud

Thuis start voorbereidingen voor nieuwe afleveringen

Er is weer hoop! Na de proefopnames van afgelopen vrijdag mogen we met de voorbereidingen beginnen om nieuwe afleveringen van Thuis te maken. De hele ploeg is hard aan het werk om alle learnings van de testdag om te zetten in een plan waarbij iedereen in alle veiligheid zal kunnen werken. Over twee weken weten we meer.

Door de coronamaatregelen liggen ook de opnames van Thuis al enkele weken stil. Afgelopen vrijdag hebben we in onze studio’s in Leuven voor het eerst in bijna twee maanden scènes opgenomen om te checken of de opnames in veilige omstandigheden kunnen heropstarten. Dit weekend werd de tijd genomen om de werkmethodes en de resultaten van de opnames grondig te analyseren.

En er is hoop!

Olivier Goris (netmanager van Eén) vertelt:

"De ploeg heeft in veilige omstandigheden kunnen werken en heeft een Thuis kunnen maken die zijn plek verdient op Eén. Thuis moet er gewoon zijn, en misschien nu zelfs nog meer. De ploeg kan zich voorbereiden om de opnames te hervatten"

Olivier Goris (netmanager Eén)

Over twee weken neemt het Directiecollege de finale beslissing. Ondertussen beginnen de schrijvers de scenario's aan te passen. Als er over twee weken een definitieve beslissing is genomen, kan de ploeg meteen aan de slag met voorbereidingen en opnames.

De lente wordt nu herfst

Aangezien de verhaallijnen die normaal gezien deze lente op tv zouden komen niet meer gedraaid konden worden, schuift alles op.

"Vanaf vandaag zijn onze schrijvers opnieuw bezig om al geschreven verhaallijnen aan te passen. Net zoals in de proefopnames van afgelopen vrijdag zullen deze scenario’s aangepast worden aan de 1,5-meter-realiteit, zonder aan het verhaal te raken. Daarnaast gaan we ook de linken met de realiteit moeten aanpassen. Het verhaal loopt door, dus wat voorheen mei en juni was, zal nu de herfst worden."

Hans Roggen (producer)

Veiligheid boven alles

We hebben veel geleerd uit de proefopnames. Niet alleen hoe we scènes in beeld kunnen brengen, maar ook over hoe we achter-de-schermen goed, efficiënt en veilig kunnen werken. Tijdens de testopnames waren onder andere de VRT-bedrijfsarts en de preventieadviseur de hele dag aanwezig in de studio.

Bovendien heeft iedereen van de cast en de crew die er vrijdag bij waren de proefdag mee mogen evalueren. Op basis van al deze input wordt het bestaande preventieplan nog verbeterd, deze keer getoetst aan de praktijktest.

Natuurlijk zullen de opnames van Thuis pas hervat worden wanneer alle veiligheidsvoorschriften kunnen worden uitgevoerd. Maar we zetten alles op alles om jullie dagelijkse tv-afspraak terug op je scherm te brengen!

geschreven op 11 mei 2020
VRTNU VRTNU VRTNU