Spring naar inhoud

THUIS gaat voetballen tegen de Belgian Red Flames

Op zondag 23 december bundelen de Belgian Red Flames en de acteurs van Thuis hun krachten voor twee goede doelen van De Warmste Week. In de Sportoase in Leuven dagen ze elkaar uit voor een wedstrijd zaalvoetbal. En jij kan komen supporteren!

Plezier, verbroedering maar toch ook doelpunten scoren staan centraal. We roepen alle fans van Thuis en van de Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg op om te komen supporteren voor hun favoriete ploeg. De opbrengst van de ticketverkoop gaat naar De Warmste Week.

Het belooft een namiddag vol verrassingen, spektakel en humor te worden.

Leah Thys en Michiel De Meyer kwamen alvast een tipje van de sluier oplichten bij Van Gils & gasten:

"Nu de Red Flames een begrip aan het worden zijn, is het een hele eer om tegen hen te mogen voetballen. We verwachten een spektakelrijke match met veel doelpunten en hopen ook zelf te kunnen scoren... Ja, er zijn wel enkel voetballers bij ons in de cast, Michiel en Nawfel zijn de diepe spitsen. Maar vooral: het is voor De Warmste Week, dus de centen die we kunnen ophalen zijn belangrijker dan onze voetbalkunsten. We hebben er zin in!"

Jeroen Lenaerts (Tim)
Jeroen Lenaerts (Tim)

De Thuis-ploeg koos uit de meer dan 1000 vzw's de ALS Liga als goede doel.

"Uit de meer dan 1000 goede doelen van De Warmste Week heeft Thuis de ALS Liga gekozen. En dat is niet zomaar. In België lijden continu 1000 mensen aan deze dodelijke spierziekte. Na veel research en gesprekken met de ALS Liga en het Laboratorium voor Neurobiologie van UZ Leuven hebben de schrijvers een tijdje geleden ALS ook in een verhaallijn van Thuis verwerkt. Elke dag zien meer dan 1 miljoen kijkers hoe het personage Steven (acteur Ben Van Ostade) stap voor stap ergere symptomen van de ziekte krijgt. Elke eurocent helpt om de ziekte een halt toe te roepen en wordt door de Liga goed besteed om patiënten én hun omgeving te begeleiden of onderzoek te financieren. Genoeg redenen dus om met de Thuis-acteurs een potje voetbal voor de ALS Liga te spelen."

Hans Roggen (producer THUIS)
Hans Roggen (producer THUIS)

De Belgian Red Flames scoren voor Plan International België.

“Sinds 2016 gebruiken wij, de Belgian Red Flames, de kracht van voetbal om te vechten voor meisjesrechten. De keuze voor Plan International België, uit de meer dan 1000 goede doelen van De Warmste Week, was dus snel gemaakt. Uitsluiting op basis van achtergrond, kleur, geaardheid of geslacht is ontoelaatbaar. Door de stem van de vrouw feller te laten klinken en hun recht op deelnemen aan sport als vanzelfsprekend te beschouwen, zullen ze ook in de sport hopelijk ooit op gelijke voet met de mannen behandeld worden.”

Ives Serneels (bondscoach Belgian Red Flames)
Ives Serneels (bondscoach Belgian Red Flames)

De samenwerking tussen Thuis en de Red Flames komt niet uit de lucht vallen. Tijdens hun stage in het begin van dit jaar kwamen de speelsters en de staf van de Belgian Red Flames op setbezoek bij Thuis.

Het was een ontspannende activiteit tussen de trainingen door en extra motiverend voor Thuis-fans binnen de nationale voetbalploeg.

"Na ons bijzonder aangenaam en interessant bezoek begin dit jaar op de set van Thuis en nadat de cast in april is komen supporteren tegen Portugal, willen we nu wel eens weten wie er op het terrein de sterkste is. Daarom dagen we elkaar uit voor een gezellig potje in de zaal ten voordele van Plan International België en de ALS liga. Hopelijk kunnen we op 23 december op een massale belangstelling rekenen!"

Nicky Van Den Abbeele (Red Flame)
Nicky Van Den Abbeele (Red Flame)

Ook de cast en crew van Thuis hebben zich ontpopt tot duivelse supporters tijdens de kwalificatiematchen eerder dit jaar.

Wie de strijd aangaat op het veld, wordt later bekendgemaakt. Het event wordt georganiseerd door Sylvester Productions.

Tickets zullen te koop zijn vanaf half november.

Herbeleef het bezoek van de Red Flames op de set:

geschreven op 17 september 2018
VRTNU VRTNU VRTNU