Spring naar inhoud

Thuis blijft al zéker tot 24 april op tv

De opnames van Thuis liggen stil door de huidige Corona-crisis, maar dankzij het harde thuiswerk achter-de-schermen, kunnen we al zeker tot vrijdag 24 april doorgaan met nieuwe afleveringen op tv.

"Voor het verdere verloop en de heropstart van de productie volgen we de situatie dagelijks op"

Hoewel er niks meer wordt opgenomen, is de Thuis-ploeg achter-de-schermen volop blijven doorwerken, op veilige afstand van elkaar. Hierdoor zijn er na het stilleggen van de opnames toch meer afleveringen dan voorzien gemaakt kunnen worden.

In plaats van tot en met 17 april (zoals eerst gezegd) zullen de fans van Thuis hun favoriete dagelijkse reeks bij Eén zeker kunnen volgen tot en met vrijdag 24 april. Deze datum is afgesproken met onze concullega’s van Familie die ook tot 24 april doorgaan.

Voor het verdere verloop en de heropstart van de productie volgen we de situatie dagelijks op en kan er voorlopig nog geen beslissing genomen worden.

"Achter de schermen is er hard gewerkt", zegt Thuis-producer Hans Roggen. "Nu kunnen we bevestigen dat we de afleveringen zoals gepland op antenne kunnen brengen tot en met vrijdag 24 april."

"Alle scènes waren al ingeblikt voor deze periode, maar we wisten twee weken geleden nog niet wat de impact zou zijn van het telethuiswerk op onze montage en sonorisatie. Die puzzel is dus heel goed gevallen. De collega’s achter-de-schermen hebben zich de voorbije week gesmeten om de nieuwe werkmethodes vast te pakken en de afleveringen tot 24 april volledig en zoals gepland klaar te hebben."

De ideale cliffhanger

"We mogen in deze tijden ook al eens geluk hebben. De aflevering zal er eentje worden met veel suspense, liefde en verrassingen. Ideale cliffhangers om er even noodgedwongen tussenuit te gaan."

Hoewel de afleveringen deze keer gemaakt zijn vanuit de thuisbasis van onze ploeg (zetel, terras, toilet, wie zal het zeggen?), zal niemand iets merken. Zoals gewoonlijk is er van de eerste tot de laatste minuut met veel passie en goesting gewerkt om alle kijkers te verwennen met een goeie portie dagelijkse vertrouwdheid nu de rest van de wereld even stilligt.

Warme groetjes van Team Thuis en hou jullie goed!

geschreven op 27 maart 2020
VRTNU VRTNU VRTNU