Spring naar inhoud

De THUIS-acteurs blikken terug: dit zijn hún hoogtepunten uit seizoen 23

Met de seizoensfinale voor de deur, blikken enkele THUIS-acteurs graag terug op een geweldig seizoen waarin kijkcijfers zelfs tot boven het 1,5 miljoen gingen. De kijkcijfers van dit jaar evenaren het recordseizoen van vorig jaar: wekelijks bereikte THUIS bijna 2 miljoen Vlamingen.

Judith (Katrien De Ruysscher) werd het voorbije seizoen als echtgenoot en als moeder serieus op de proef gesteld.

"De lijn met Stan vond ik als moeder van drie heftig om te spelen. Niemand wil zijn kind verliezen. Judith staat echter met haar rug tegen de muur en beseft dat ze hem niet kan verplichten om bij haar te blijven want dat zou het nog veel erger maken. Ik kan alleen maar hopen dat ik nooit in dezelfde situatie terecht kom."

Katrien De Ruysscher
Katrien De Ruysscher
<

Judith lesbisch?

Ook dachten sommige kijkers dat Judith na de breuk met Tom voor de vrouwen zou vallen, en concreter: voor haar collega en ex-schoonzus Ann.

"De speculaties dat Ann en Judith een koppel zouden worden, vond ik leuk. Niets zo heerlijk als de kijker op het verkeerde been zetten. Ik kijk alvast uit naar volgend seizoen. De beproevingen als moeder zijn voor Judith nog niet voorbij. Er staat haar nog heel wat te wachten en hopelijk vindt Judith opnieuw de liefde."

Katrien De Ruysscher
Katrien De Ruysscher
<

Wim Stevens, die Tom speelt in de reeks, ervaart seizoen 23 als een seizoen waar heel wat emotie bij kwam kijken:

"Voor Tom was het voorbije seizoen een meer dan bewogen periode. Het was bij momenten zelfs een emotionele rollercoaster: hoge toppen werden in sneltreinvaart gevolgd door diepe dalen. Wat een bewogen jaar was voor Tom, werd wel een topjaar voor mij! Ik ben dan ook heel dankbaar voor de geboden speelkansen en bijzonder trots op het resultaat. En wat het komende seizoen betreft: you ain’t see nothing yet!"

Wim Stevens
Wim Stevens
<

En of we nog niets gezien hebben? Liggen er misschien verrassende wendingen voor Femke (Vanya Wellens) in het vooruitzicht? De rol van Femke was dit jaar vrij rustig, vertelt Vanya:

"Afgelopen seizoen was een rustig jaar voor Femke en dus ook voor mij als actrice. Zolang Eddy ver weg uit Femkes buurt blijft, gaat alles goed met haar. Ze heeft een prachtig gezin en fijne mensen rond zich heen. Alles gaat dus goed en dat is fijn om te spelen! Het ontspant en brengt een positieve sfeer, niet alleen in Femkes leven maar ook in dat van mij."

Vanya Wellens
Vanya Wellens
<

Ook voor Raf Jansen (Dieter) betekende seizoen 23 vooral veel acteerplezier:

“Ik heb me fantastisch geamuseerd op de set het voorbije jaar. Het trouwfeest van Dieter en Nancy was fijn en de vrijgezellenparty van Dieter was pure fun. De aanwezigheid van Wout Van Aert op de set maakte deze opnames memorabel. Dat dansje in een roze tutu zal me echter nog lang achtervolgen, vrees ik."

Raf Jansen
Raf Jansen
<

Raf licht ook al een tipje van de sluier voor het volgende seizoen:

“Wat ik al kan verklappen voor het volgende seizoen, is dat er dit jaar met de ploeg achter de schermen zeer hard gewerkt is aan Thuis als product. Het komende seizoen belooft van erg hoog niveau te zijn. Jaja, het zal zeker spannend worden. Zélfs voor onze ‘pantoffelheld’ Didi.”

Raf Jansen
Raf Jansen
<
geschreven op 13 juni 2018
VRTNU VRTNU VRTNU