Spring naar inhoud

#ThrowbackThuis: De 5 grootste gijzelingen

De gijzeling van Judith door de seriemoordenaar Jacques gaat de geschiedenisboeken van Thuis in als meest onverwachte gijzeling. Maar we hebben er wel al een paar te verwerken gekregen. Welke herinner jij je nog?

1. De gijzeling van de familie Bastiaens

In seizoen 18 bezorgt Guy de familie Bastiaens de nachtmerrie van haar leven. Ann De Decker wordt hopeloos verliefd op de getrouwde Mayra Magiels. Het huwelijk tussen Mayra en Guy kende zijn problemen en de juwelierster gaat volop voor de nieuwe passie tussen haar en haar minnares.

Wanneer Guy ziet dat Mayra meer en meer ook het moederschap van Sandrine opneemt, slaan zijn stoppen door. Hij gijzelt de hele familie Bastiaens en toevallige passanten Femke en Tim.

2. Emma in de handen van pedofiel Danny

Arme Emma belandde voor de tweede keer in de handen van pedofiel Danny. Eerder lokte politieagent Danny de tiener al eens in de val en gijzelde haar in een chalet in de Ardennen. Zijn collega Tim kwam hen op het spoor en arresteerde de misdadiger.

Tijdens het vervoer van de rechtszaal naar de gevangenis wist Danny de ontsnappen. Hij gijzelde Emma en Sam in de werkruimte van De Kabouters.

3. De stoppen van Julia slaan door

Na enkele gebroken harten verliest Julia Van Capelle haar realiteitszin en gaat op moordpad. Op haar slachtofferlijstje: haar exen Çois, Luc, Waldek en, het nieuwe lief van die laatste, Simonne. Na een gelukte moordpoging op Çois in Spanje en een mislukte vergifting op Luc, ontvoert ze Waldek en belooft ze hem Simonne voor zijn ogen te vermoorden.

4. Isabelle gijzelt Luc

Isabelle Vinck, misschien wel de meest legendarische slechterik uit Thuis ooit. Nadat ze ooit zelf gegijzeld werd door haar broer Pierre, start Isabelle een affaire met Luc Bomans. Samen proberen ze de vrouw van Luc Leontien om het leven te brengen. Wanneer duidelijk wordt dat Leontien zwanger is, redt Luc haar. Leontien hoort van de plannen van het ex-koppel en dumpt de Bomans. Deze kan hier, uiteraard, niet mee lachen en hij krijgt het aan de stok met Isabelle.

De fotografe wint en ze gijzelt Luc.

5. De dood van Sandrine

De tweede gijzeling die Sandrine in haar jonge jaren moet meemaken, wordt haar fataal. Op oudejaarsavond gaat Sandrine spelen bij Emiel, het jongetje op wie Olivia babysit. De papa van dat ventje is dief en moordenaar Lander. Wanneer hij Emiel komt ophalen, proberen Tim en Dieter hem te arresteren.

Lander trekt een wapen en gijzelt Olivia, Sandrine en Emiel. Dieter vergist zich en schiet per ongeluk Sandrine dood.

geschreven op 04 juni 2021
VRTNU VRTNU VRTNU