Spring naar inhoud

Stan Van Damme

Stan Van Damme is een jaar jonger dan zijn zus Emma. Hij is veel gevoeliger dan Emma, maar zal niet zo snel over zijn gevoelens praten. Stan klampt zich vast aan zijn moeder Judith en verwijt zijn vader de breuk. Hij kan zich ook heel erg ergeren aan de chaotische levensstijl van zijn moeder. De dood van zijn vader grijpt hem heel erg aan.

Stan heeft een stiekeme crush op Jana, hij begint persoonlijke zaken van Jana te stelen en laat anonieme kaartjes achter voor haar. Voor Stan is dit een onschuldige verliefdheid, maar Jana krijgt schrik en schakelt de politie in. Tom ontdekt het geheim van Stan, maar belooft te zwijgen tegen zijn moeder, Judith.

Wanneer het proces tegen Danny start, de ontvoerder van zijn zus Emma, probeert Stan een mes binnen te smokkelen in de rechtszaal. Hij wordt tegengehouden aan de ingang. Iedereen begrijpt dat Stan dit deed om Emma te beschermen.

Stan kan het goed vinden met Tom, de nieuwe vriend van zijn moeder Judith die later ook met hem in het huwelijksbootje treedt. Al snel loopt dit huwelijk stuk door het overspel van Tom. Natuurlijk heeft Stan het moeilijk met de hele situatie maar blijft toch benadering zoeken bij Tom, die altijd een vaderfiguur voor hem is geweest. Gelukkig kan hij altijd afleiding vinden bij Joren door samen wat te gamen.

Meer Stan...

Stan verliest alle beheersing

Thuis
Thilly wil Stan aan een job helpen, maar hij is haar liever kwijt dan rijk. Wat weet Thilly er nu van? Ze is een "even grote burgertrut als iedereen..."

"Maak dat ge hier weg zijt, en rap!"

Thuis
Stan is nog maar één dag uit ziekteverlof en het botst alweer met Waldek. Marianne is er ook en kan het niet laten om zich te moeien...

Jacques verliest alle beheersing: wat nu met Stan?

Thuis
Joren ziet hoe Stan onder water wordt getrokken door Jacques. Hij kan Stan nog redden. Maar zal hij ook zijn mond houden over wat Jacques hem wou aandoen?

Stan wordt aangevallen in het zwembad

Thuis
Terwijl Judith boksleraar Jasper van een andere kant leert kennen, wordt Stan aangevallen in het zwembad. Kan hij zich nog redden?

Verdient Stan een tweede kans?

Thuis
Thilly hoopt haar neefje Stan aan een job te helpen bij de Kabouters. Jacques kan zijn oren niet geloven. En Bill dan? En hij? Verdienden zij dan geen 2de kans?

Zó klaar zijn deze Thuis-snoezekes voor de nieuwe start

Thuis
Na een prachtige zomervakantie vliegen we er vanavond weer in met gloednieuwe afleveringen. Zouden de Thuis-acteurs er klaar voor zijn?

Hoe grof kunt ge zijn? Stan breekt Jorens hart in tienduizend stukken

Thuis
Joren zoekt steun bij Stan, maar hij krijgt niet waarop hij hoopte. Integendeel, volgens Stan is er nooit iets geweest tussen hun. Dit meent hij toch niet?

"Ik heb dat geld niet"

Thuis
Judith houdt zich aan haar belofte met Frank: Stan moet en zal de schadevergoeding zelf betalen, en dat zint hem absoluut niet...

En daar is de politie weer voor Stan

Thuis
Judith is helemaal de kluts kwijt: waarom is de politie op zoek naar Stan in verband met een ongeval aan treinsporen? "Stan kan daar niet geweest zijn."

Gluur mee achter-de-schermen bij de bijzondere treinopnames

Thuis
Groot drama voor de familie De Witte. Bill wil een gevallen Joren van de treinsporen redden, maar overleven ze de klap? Zo ging het eraan toe op de set!
geschreven op 17 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU