Spring naar inhoud

Stan Van Damme

Stan Van Damme is een jaar jonger dan zijn zus Emma. Hij is veel gevoeliger dan Emma, maar zal niet zo snel over zijn gevoelens praten. Stan klampt zich vast aan zijn moeder Judith en verwijt zijn vader de breuk. Hij kan zich ook heel erg ergeren aan de chaotische levensstijl van zijn moeder. De dood van zijn vader grijpt hem heel erg aan.

Stan heeft een stiekeme crush op Jana, hij begint persoonlijke zaken van Jana te stelen en laat anonieme kaartjes achter voor haar. Voor Stan is dit een onschuldige verliefdheid, maar Jana krijgt schrik en schakelt de politie in. Tom ontdekt het geheim van Stan, maar belooft te zwijgen tegen zijn moeder, Judith.

Wanneer het proces tegen Danny start, de ontvoerder van zijn zus Emma, probeert Stan een mes binnen te smokkelen in de rechtszaal. Hij wordt tegengehouden aan de ingang. Iedereen begrijpt dat Stan dit deed om Emma te beschermen.

Stan kan het goed vinden met Tom, de nieuwe vriend van zijn moeder Judith die later ook met hem in het huwelijksbootje treedt. Al snel loopt dit huwelijk stuk door het overspel van Tom. Natuurlijk heeft Stan het moeilijk met de hele situatie maar blijft toch benadering zoeken bij Tom, die altijd een vaderfiguur voor hem is geweest. Gelukkig kan hij altijd afleiding vinden bij Joren door samen wat te gamen.

De relatie tussen Stan en Judith is een hobbelig pad. Stan steekt de schuld bij Judith voor de breuk tussen Tom en haar. Hij spijbelt op school, liegt vaak en alles lijkt tot een hoogtepunt te komen wanneer hij Leo een duw geeft en Britney aanrijdt met de brommer. Resultaat: Stan moet naar een instelling voor drie maanden.

Joren en hij worden closer wanneer hij terug is van de instelling. De twee gaan vaak samen gamen en zwemmen. Wanneer Judith iets begint met Jacques, de zwemcoach, beweert Stan dat Jacques hem heeft aangerand. De waarheid komt gauw uit dat Stan hierover heeft gelogen én hij heeft zijn moeder aangevallen. Hij gaat terug naar de instelling en hij krijgt een diagnose: borderline persoonlijkheidsstoornis.

Ondertussen bloeit er een romance tussen Joren en Stan. De twee kussen elkaar een aantal keer, maar geven nooit toe aan hun gevoelens. Wanneer Stan bevriend geraakt met Boris, gaat hij het slechte pad op. Hij sleurt Joren hierin mee en is vaak zat en agressief. Het roekeloze gedrag van Stan en Boris leidt uiteindelijk tot de dood van Bill, die Joren wilde redden wanneer de jongens aan sporenlopen deden.

Stan doet zijn best op het rechte pad te blijven hierna. Maar dit blijkt niet gemakkelijk. Hij stopt met school en vindt nergens werk waar hij mag blijven. De relatie met zijn mama en zus is niet zoals vroeger...

Meer Stan...

Zo hielpen de 'legercollega's' van Stan bij de brandopnames

Thuis
Een leuk wist-je-datje van achter de schermen: om de meubels van Frank en Simonne af te branden, kregen we hulp van de brandweer van Defensie.

"Voorlopig moet Stan hier niks van weten"

Thuis
Emma wil haar laatste nieuwtje liever achterhouden voor Stan. Kan ze rekenen op de steun van Judith om te zwijgen tegen Stan?

Heeft Stan Joren vermoord?

Thuis
Met het nieuwe seizoen voor de deur, beantwoorden de Thuis-acteurs voor een laatste keer al jullie vragen over het einde van seizoen 25. Ready? Let's go!

Geef acht! Lennart en Ellis trekken naar 't leger

Thuis
Om zich goed te kunnen inleven in hun nieuwe rol van soldaat, trokken Lennart en Ellis naar de Koninklijke school voor Onderofficieren.

Stan heeft beslist over zijn toekomst: wordt deze job zijn redding?

Thuis
Stan heeft heel goed nagedacht over wat hij wil met zijn leven en is zeker van zijn beslissing. Wordt dit de job die hem de nodige structuur zal geven?

Judith beseft dat ze Stan moet loslaten

Thuis
Zowel Ann als Karin geven Judith een gelijkaardige raad. Is Stan oud genoeg om vanaf nu zijn eigen weg uit te gaan?

Thuis blijft ook even thuis

Thuis
De makers van Thuis hebben besloten om de opnames op te schorten tot en met begin april.

Stan kookt compleet over, Jesse krijgt de klappen

Thuis
Stan worstelt al verschillende weken met zichzelf. De aanwezigheid van Jesse is duidelijk de laatste druppel te veel. Wat bezielt Stan toch?

Stan is bang: "Ik ga alles kapot maken"

Thuis
Stan zoekt hulp bij de praatgroep in de psychiatrie. Hij vreest niks of niemand harder dan zichzelf...

Is dit het bewijs dat Stan dan toch volwassen wordt?

Thuis
Stan is teleurgesteld, maar heeft al een nieuw plan klaar. Tenminste als Judith en Tom ermee akkoord gaan...
geschreven op 17 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU