Spring naar inhoud

Simonne Backx

Simonne is de dochter van Yvette. Samen met Frank heeft ze één zoon, Franky, die later Kaat werd. Enkele jaren geleden maakte ze kennis met haar vader Stan, een jeugdliefde van Yvette. Ondertussen weten we ook dat Simonne nog een dochter heeft, Sam De Witte. Simonne heeft altijd een goede band gehad met de intussen overleden moeder van Frank, Florke, en haar man Rogerke. Voor een luisterend oor kan ze terecht bij haar beste vriendin Julia.

In het verleden heeft Simonne al heel wat slippertjes van Frank met moeite door de vingers gezien. Toch bleek ook voor haar de verleiding te groot wanneer haar ex-man Herman zijn laatste dagen met haar wou doorbrengen. Frank zette haar aan de deur, maar ondanks alles kwamen de twee weer samen.

Op het trouwfeest van Franky werd Simonne aangereden door Femke. De revalidatie blijkt zwaar, maar ze bijt door. Ze ontpopt zich zelfs tot een echte zakenvrouw en neemt samen met Peggy het taxibedrijf van Leo over. Na een volledige revalidatie stapt ze zelf ook terug in een taxi. Terwijl haar eigen zoon laat weten dat hij in Amerika zal blijven, biedt ze een thuis aan voor Lowie, Jana en Bram.

Enkele jaren later staat Franky weer voor de deur met de boodschap dat hij in transitie is om vrouw te worden. Een paar maanden later is het al zover: we maken kennis met Kaat. Frank heeft het bijzonder moeilijk met deze verandering. Hij kan z'n dochter niet aanvaarden, daarmee zet hij ook zijn huwelijk met Simonne op het spel.

Intussen heeft Frank Kaat aanvaard als vrouw en is de rust bij de familie Bomans weergekeerd. Frank en Simonne kunnen weer als gelukkig koppel genieten van van hun dochter Kaat.

geschreven op 17 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU