Spring naar inhoud

Seizoen 25

Het 25ste seizoen van Thuis kende een onverwacht vroege stop door de corona-crisis. En toch is er weer zotveel gebeurd! Tijd om je geheugen op te frissen. Let's go!

Femke en Peter

Peter en Femke hebben met de ommezwaai van de Withoeve een goede stap gezet richting succes. Dit succes komt in gevaar wanneer Peter een telefoontje krijgt van zijn moeder Els uit Argentinië. Ze heeft een hersentumor en ze is stervende. Ze wil graag bij haar familie zijn. Peter vertrouwt zijn moeder niet, maar als hij zelf meegaat naar het ziekenhuis, krijgt hij de bevestiging van de diagnose.

In België willen de dokters haar wel nog opereren, al houdt die operatie veel risico's in. Els grijpt de medische kans met beide handen en vraagt Peter om een gunst: ze wil dat hij een zorgvolmacht tekent en haar bezittingen beheert als zij het niet haalt. Die bezitten blijken echter niets te zijn, wat voor Peter een zoveelste leugen is van zijn moeder.

Wanneer de operatie van Els slaagt, doet Peter zijn uiterste best om zijn moeder een nieuwe kans te geven. Tot hij op een avond hoort van Dieter dat Vic alleen is bij Els op de kamer. Hierdoor komt Peters verleden van misbruik en gebruik door zijn moeder naar boven. Peter slaat helemaal tilt en zijn relatie met Femke komt serieus op de helling te staan.

Els beseft dat ze beter vertrekt uit de Withoeve, zodat Peter kan terugkeren naar zijn gezin.

Nu de storm is gaan liggen, kan Peter zijn werk als advocaat terug opnemen en krijgt hij de kans om Karin, met de hulp van Dries en Reinhilde, te laten royeren. Hij overtuigt ook Tom om mee te gaan in hun meesterplan.

Britney

Britney mag Vic af en toe brengen of halen op school en ze amuseren zich door samen filmpjes te maken die Britney daarna deelt op haar sociale media. Haar populariteit groeit en Britney hoort er eindelijk bij. Tot Femke en Peter haar verbieden om nog langer filmpjes met Vic online te zetten.

Haar wereld stort in en de populariteit verandert in pesten. Zeker wanneer Britney andere, minder coole filmpjes online deelt die ze maakt met Dieter. Jelle en Charlotte chanteren en intimideren Britney. Ze willen filmpjes maken met Vic en Britney laat het toe tot ze beseft dat Vic ervan afziet.

Britney neemt Vic in bescherming maar daardoor komt het tot een confrontatie tussen Britney en Charlotte. Charlotte belandt in het ziekenhuis en niemand minder dan advocate Isolde Teerlinck blijkt de moeder te zijn van Charlotte. Ze zorgt ervoor dat Britney voor de jeugdrechter moet verschijnen.

Ondertussen ontvoeren Charlotte en Jelle de kleine Vic. Eddy kan hem gelukkig redden, maar dat wordt hem in eerste instantie niet in dank afgenomen, aangezien Eddy volgens zijn voorwaarden niet in de buurt mag komen van Vic. Gelukkig komt de waarheid aan het licht en krijgt iedereen een gepaste straf.

Nancy en Dieter

De zaak van Nancy tegen Tom wegens aanranding van eerbaarheid wordt geseponeerd en de rust lijkt weergekeerd voor Nancy.

Wanneer Femke en Simonne verkondigen dat ze de taxi’s willen opdoeken omdat het tijd is voor iets nieuws, is Nancy kwaad. Gelukkig krijgt ze de kans van Peter en Femke om hun licentie te gebruiken en een eigen bedrijf op te richten: Taxi Nancy.

Het vergt veel werk en geduld, maar Nancy kan rekenen op de steun van Dieter die de harmonie helemaal verstoort in huis wanneer hij in zeer dronken toestand Nancy bedriegt met Karin. Hij biecht na lang twijfelen alles op en Nancy kan het hem vergeven.

Stan

Stan heeft het moeilijk om zijn weg te vinden na de dood van Bill. Door de schuldenlast moet hij op zoek naar werk.

Met de hulp van Thilly krijgt hij een kans bij Stevenson, maar die verspeelt hij even snel. Hij gaat terug naar de psychiatrie om zich te herpakken, maar dat lukt hem pas wanneer hij samen met Judith op bezoek gaat bij Emma die op uitwisseling is in Bologna.

Als ze terugkomen, besluit Stan zijn studies een nieuwe kans te geven maar dat draait uiteindelijk uit op niets. Het komt ook tot een zware confrontatie met Jesse, de jongen uit de psychiatrie op wie hij verliefd was. Stan lijkt te hervallen, maar niets is minder waar.

Hij schrijft zich in bij het leger, slaagt voor de proeven en mag aan de basisopleiding beginnen samen met Zana, een andere student die Stan heeft bijgestaan tijdens de proeven.

Emma

Emma vertrekt op uitwisseling naar Bologna waar ze haar eigen avonturen beleeft. Als ze terugkeert met Judith en Stan lijken ze opnieuw een hecht gezin.

Emma begint aan haar stage. Ze heeft een oogje op haar stagebegeleider Bas. En hij is niet de enige, want ook Lowie heeft haar oog gevangen. Maar uiteindelijk valt Emma voor de charmes van Joren.

Judith

Judith besluit om alles los te laten wat Stan betreft en gaat boksen met Ann. Daar leert ze boksleraar Jasper kennen. Hun ontmoetingen eindigen meermaals in een vrijpartij. Maar voor Judith betekent het niets en dus sluit ze het hoofdstuk Jasper ook af als ze met Stan naar Bologna vertrekt, op bezoek bij Emma.

Bij hun terugkomst uit Italië heeft Judith haar gezin terug en daar kan ze enorm van genieten. Ze is ook blij met haar bijjob wanneer ze per toeval achter de bar in Bar Madam belandt als vervanger van Emma.

Ook de afleiding met Emma's stagebegeleider Bas doet Judith deugd. Ze besluit zich helemaal te laten gaan. Tot het nieuws binnenkomt dat Jasper terug vrij is...

Ann en Tania

Ann ontfermt zich over Paulien, maar voelt hoe langer hoe meer dat ze te nauw betrokken is om haar als dokter te blijven opvolgen. Ook Tania vindt dat Ann Paulien moet leren loslaten. Paulien geraakt uit haar diep dal en verhuist wanneer ze de liefde vindt bij Kobe. Ze blijft Ann wel heel dankbaar voor alle hulp die ze van haar heeft gekregen toen ze het zwaar had na het verdict dat ze nooit kinderen zou kunnen krijgen en de breuk met Adil.

Een volgende klop voor Ann is wanneer Bianca sterft. Dit doet Ann terugdenken aan haar eigen dochter Sandrine die ook om het leven is gekomen. Gelukkig vangt Tania haar goed op.

En dat is helemaal wederzijds wanneer Tania op haar beurt wordt geconfronteerd met haar verleden door een leugen van Karin en Reinhilde. Tania kan niet anders dan te vertellen aan Ann dat ze verkracht is geweest als jong meisje in de surfclub waar zij en Tom zoveel plezier hebben gemaakt vroeger.

Tania stort helemaal in. Ze wil zelfs breken met Ann wanneer de waarheid over de valse aanranding van Reinhilde aan het licht komt. Tania schaamt zich en ze vertrekt naar zee. Ann laat het niet zomaar gebeuren en vindt Tania terug aan de surfclub na een lange zoektocht met de hulp van Tom .

Ze maken het terug goed maar Tania is niet eerlijk geweest tegen Ann. Ze moet haar nog iets opbiechten en na dit nieuws weet Ann het niet meer. Waarschijnlijk heeft de man die we aan zee zagen met Tania er iets mee te maken. Dezelfde man duikt trouwens ook op in Bar Madam.

Karin en Tom

Karin en Tom hebben na de liefdesverklaring van Tom een sterke relatie, maar wanneer Tom zijn biologische zoon Robin na de dood van Bianca en Mo bij Tom komt wonen, lijkt zijn relatie met Karin bijzaak te zijn geworden. Karin weet zich toch een weg te banen naar het hart van Robin en dus worden ze met hun drietjes alsnog een hecht gezin. Nochtans maakt hun omgeving het hen niet gemakkelijk...

Marianne beschuldigt Karin ervan haar te willen vermoorden. Tom laat zich niet doen en kiest de kant van Karin waardoor hij Marianne laat vallen.

Frank is ook geen voorstander van Karin, maar probeert dit in het belang van Robin naast zich neer te leggen.

De kaarten worden opnieuw geschud wanneer Karin op professioneel vlak een stap te ver gaat voor Tom. Hij zet een punt achter hun relatie, tot groot ongenoegen van Robin die Karin wel heel graag in zijn leven wil.

Karin zint nog altijd op wraak wat Dries betreft en ze probeert hem erin te luizen met Kristel, een vriendin van haar. Het plan mislukt en Kristel keert zich tegen Karin en kruipt onder de lakens met Tom. Karin laat het niet aan haar hart komen en probeert haar plan op een andere manier te volbrengen met haar VIP-cliënte Reinhilde.

Reinhilde wil een rechtszaak starten tegen Dries wegens afpersing en manipulatie. Dries vecht terug en dat maakt Reinhilde razend. Ze randt hem zelfs aan. Karin is de enige getuige en geeft een draai aan het verhaal: ze doet Reinhilde bij de politie verklaren dat Dries haar heeft aangerand.

De politie start een zaak tegen Dries en wanneer Tom de waarheid hoort van het vuile spel dat Karin speelt, vindt hij dat ze serieus te ver is gegaan. Hij knipt alle banden met Karin finaal door en zet zijn schouders onder de zaak die Peter tegen haar aanspant: hij zal getuigen tegen Karin voor de tuchtraad van de Orde van Advocaten om Karin te laten royeren. Hiervan schrikt Karin wel. Ze had nooit gedacht dat Tom zo ver zou gaan.

Tom laat ook het kantoor ontbinden en hij distantieert zich volledig van Karin.

Wanneer het allemaal niet erger kan, zet Karin ook haar wankele relatie met Kobe op het spel. Ze is geen fan van zijn relatie met Paulien, maar ze beseft dat Paulien een blijvertje is aangezien ze al spreken over trouwen en kindjes krijgen.

Wanneer ze te laat komt op hun huwelijk en zijn huwelijksfeest ook nog eens verpest door de draak te steken met Paulien, ruzie te maken met Femke en de confrontatie aan te gaan met Nancy, wijst Kobe haar hard de deur.

Marianne

Marianne geniet regelmatig van het gezelschap van Dries en wil hem helpen. Maar Dries blijft alle hulp afwijzen.

Wanneer ze in het ziekenhuis belandt nadat Karin haar (per ongeluk) heeft aangereden, is voor Marianne de maat vol. Ze wil dat Tom breekt met de vrouw die haar probeerde te vermoorden, maar Tom kiest de kant van Karin.

Daardoor komt ook haar grootouderschap van Robin op de helling te staan.

De band met Ann is ook niet meer wat het geweest is. Gelukkig kan ze altijd en overal rekenen op de steun van haar beste vriendin Nancy, die haar in kwade dagen telkens weer opvangt. Nochtans heeft hun band ook even geleden na alle bemoeienissen van Marianne tijdens het voorval met Tom.

Ook Leo laat Marianne niet vallen, al blijven ze natuurlijk wel verwikkeld in hun eeuwige haat-liefde verhouding.

Bob en Tamara

Bob laat Christine voor het altaar staan en zoekt Tamara op in het ziekenhuis waar hij op het perfecte 'gezinnetje' botst: hij ziet Dries en Tamara samen met de baby. Hij druipt af en besluit na een goed gesprek Christine nog een kans te geven. Ze stappen toch in het huwelijksbootje.

Hun geluk is van korte duur als Christine plots alcohol drinkt tijdens haar 'zwangerschap'. Bob beseft dat ze gelogen heeft over de zwangerschap en een bloedtest bevestigt dit nieuws. Bob zet haar aan de deur en vraagt de echtscheiding aan.

Vanaf nu vecht Bob alleen nog voor zijn zoon. Hij neemt Karin onder de arm als advocaat. Tamara weigert echter elke medewerking waardoor de weg voor Bob bijzonder moeilijk wordt.

Het duurt zo lang dat Leo en Dries beslissen om de handen in elkaar te slaan met Lowie en Olivia. Ze willen Bob en Tamara terug samen krijgen aangezien ze elkaar duidelijk nog altijd graag zien. Het plan is een succes: Bob en Tamara verzoenen zich en daarmee zijn ook alle rechtszaken van de baan.

De eerste weken valt het samenwonen hen zeer zwaar aangezien ze hun draai nog moeten vinden als hernieuwd koppel én ouders van een baby. Toch trekt Tamara terug in bij Bob en vinden ze een evenwicht.

Tamara mag na haar bevallingsverlof opnieuw aan de slag bij de taxi’s. Wanneer deze opgedoekt worden, mag ze in de Withoeve blijven werken. Ze staat samen met Dieter achter de toog en helpt Kobe in de keuken.

Daarnaast krijgt ze de kans van Femke en Peter om een nieuwe formule binnen de Withoeve op te starten: wellness behandelingen. Tamara maakt er een succes van, zelfs wanneer haar aartsvijand Reinhilde een boeking doet.

Olivia en Lowie

Olivia krijgt van de pleegouders van Emil een aanbod om mee te gaan naar Londen en als au pair te werken voor hen. Het is een aanbod dat Olivia met veel plezier aanneemt nadat ze amper werk vond als leerkracht lager onderwijs.

Olivia neemt afscheid van iedereen en ze spreekt af met Lowie dat ze elkaar zoveel mogelijk moeten bezoeken.

De afstand zorgt ervoor dat ze uit elkaar groeien, zeker wanneer Olivia lange dagen moet kloppen waardoor ze amper tijd heeft voor Lowie als hij op bezoek komt in Londen.

Lowie geniet meer en meer van zijn vrijheid. Hij gaat vaak uit. Eerst met Lexi, maar het is uiteindelijk met Frederieke, de barvrouw van Bar Madam, dat hij Olivia bedriegt. Adil ziet alles gebeuren en is razend op Lowie aangezien hij verliefd was op Frederieke. De vriendschap tussen Adil en Lowie komt op de helling te staan en ook zijn relatie met Olivia is over.

Olivia neemt afscheid van Tamara en zegt dat de kans bestaat dat ze misschien niet meer terugkomt.

Lowie zoekt troost bij zijn nonkel Frank maar ook bij Emma's klasgenoot Cynthia met wie hij ook in bed belandt. Hij stelt dat het eenmalig was en breekt daarmee haar hart.

Voor Lowie kan het niet snel genoeg gaan. Hij laat een oogje vallen op Jorens vriendin Viv die gecharmeerd is door Lowie. Het duurt niet lang of ze kussen.

Viv en Lowie bestempelen hun liefde niet als een relatie, maar Lowie biedt Viv wel een luisterend oor aan en steunt haar wanneer ze hoort dat haar stiefvader Jasper weer vrijkomt.

Joren

Joren neemt op de begrafenis afscheid van zijn vader en reageert al zijn emoties af in het zwembad en tijdens het gamen.

De verliefdheid naar Stan toe is volledig over, maar toch redt hij hem in het zwembad wanneer Jacques Stan probeert te verdrinken. Joren begrijpt zelf niet waarom hij dit gedaan heeft en zit in de knoop met zichzelf.

Dankzij de steun van zijn omgeving van Frank, Sam en Tim kan Joren zich herpakken. Hij begint aan zijn zevende jaar op school waarvoor hij hard werkt.

Hij leert op school Viv kennen die hem wat uit zijn comfortzone sleurt en meeneemt naar feestjes, wat hem duidelijk deugd doet.

Joren bloeit open maar als hij Viv te veel op haar vel zit, duwt ze hem van haar af.

Door open te bloeien leert Joren ook een tweede liefde kennen: Emma. Ze spreken samen af, het klikt en ze kussen elkaar.

Chantal en Jasper

We leren ook de moeder van Viv kennen: Chantal. Het is duidelijk dat de thuissituatie voor Viv allesbehalve ideaal is.

Chantal zit in een rolstoel en is getrouwd met Jasper, een man die geen onbekende is in de drugswereld. Viv wil liever niet thuis zijn en kan een tijdje inwonen bij Joren om daarna te verhuizen naar Leo die ze ondertussen beter heeft leren kennen.

Viv zoekt een job en vindt die bij Lowie als poetsvrouw. Wanneer Jasper wordt opgepakt, beseft Viv dat haar moeder haar nodig heeft en keert ze terug naar huis, ook al is dat voor Viv niet gemakkelijk.

Wanneer Jasper terug vrijkomt en Chantal hem opnieuw in huis neemt, kwetst dat Viv enorm. Al haar bezigheden beginnen eronder te lijden en Joren maakt zich zorgen. Toch kunnen Viv en Chantal het bijleggen en voor Viv is er gelukkig ook Lowie die haar de nodige afleiding geeft.

Dankzij Lowie kan Viv weer even lachen en al snel wordt het duidelijk dat er meer speelt tussen hen. Hoewel ze zelf niet willen spreken over een relatie, neemt Viv hem uiteindelijk wel in vertrouwen als Jasper opnieuw vrijkomt wegens procedurefouten en mogelijk een bedreiging vormt voor haar moeder.

Dries

Dries beseft dat hij zijn job als gigolo niet kan blijven doen eenmaal hij geslaagd is voor zijn masterproef. Hij gaat op zoek naar een nieuw doel in zijn leven en stelt daarbij zijn klanten teleur.

Reinhilde heeft het zeer moeilijk dat Dries haar zomaar laat vallen en is niet van plan om hem te laten gaan.

Dries solliciteert bij Boowie en wordt aangenomen, maar dan kruist Reinhilde opnieuw zijn pad. Ze maakt het onmogelijk voor hem om bij Boowie te blijven werken. Eerst probeert ze Boowie in de problemen te brengen via een grote klant, maar dat kan Dries voorkomen. Later beschuldigt ze Dries onterecht van aanranding. Hij wordt ontslagen en begint opnieuw te werken als gigolo.

De leugen van Reinhilde en Karin komt uit en zo wordt Dries zijn naam gezuiverd. Hij krijgt opnieuw een kans bij Boowie maar laat die aan zich voorbij gaan.

Dries heeft momenteel maar één doel voor ogen en dat is om samen met Peter Karin voorgoed te laten royeren. Daarvoor slaat hij de handen in elkaar met Reinhilde die in ruil al haar klachten tegen Dries zal laten vallen.

Dries neemt dan ook terug zijn intrek bij Lowie en broedt op een plan om Reinhilde na dit alles zelf een hak te zetten.

Tim en Sam

Tim heeft Sam lang moeten missen, maar ze keert terug naar huis met haar mama en het wordt een blij weerzien met Tim en Joren.

Sam gaat opnieuw aan de slag bij de taxi’s maar is toch op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Wanneer Frederieke, de barvrouw van Bar Madam, wordt vermoord door Jasper, ziet Sam haar kans om te solliciteren. Ze is niet alleen, want ook Angèle heeft haar ogen gericht op die job. Zij was sowieso al in dienst bij Frederieke en ziet zichzelf als de ideale opvolger.

Het is toch Sam die uiteindelijk met de job gaat lopen. Op aanraden van Simonne, mag Angèle wel in Bar Madam blijven werken.

Angèle organiseert meteen een Tortelfuif en zorgt er zo voor dat de heropening van Bar Madam een groot succes wordt. Samen met Sam vormt ze een leuk duo dat af en toe versterking krijgt van enkele jobstudenten of van Emma en Judith.

Tim denkt dat het tijd is om aan een tweede kindje te beginnen, maar voor Sam is hun gezin (met Joren erbij) echt wel compleet. Dat kan Tim uiteindelijk alleen maar beamen.

Boowie

Bob is Tania en Lowie enorm dankbaar om Boowie tijdens de perikelen rond de erkenning van zijn zoon draaiende te houden. Tania probeert te netwerken in Kortrijk met Lowie, maar hij zet er eerder de bloemetjes buiten. Zodra Bob terug is, besluit Tania dan ook om Lowie naar Tallinn te sturen om verder te netwerken en dat kent een enorm succes.

Boowie kan groter worden, maar Lowie en Bob twijfelen. Tania legt echter een waterdicht plan op tafel dat Lowie en Bob niet naast zich kunnen neerleggen en Tania wordt gepromoveerd tot HR-manager.

Ze nemen Dries in dienst voor hun juridische en administratieve taken maar die wordt enkele weken later ten onrechte ontslagen. Als ze hem vragen om terug te komen, weigert hij het aanbod.

Ook Tania is een tijdje buiten strijd als haar verleden haar inhaalt. Ze twijfelt om terug te keren naar Boowie, maar Ann geeft Bob en Lowie een ultieme tip om Tania een uitdaging te geven. Ze besluiten haar partner te maken van Boowie en zo blijft Tania toch een deel van hun team.

Frank en Simonne

Frank en Simonne moeten afscheid nemen van hun dochter Kaat. Haar studie psychotherapie mislukt. Ze kust zowel met Kobe als Jacques, maar beseft dat het niks zal worden. Ze schaamt zich ook heel hard over haar kus met Jacques. Ze voelt dat de tijd is aangekomen om te vertrekken.

Frank moet nog van een dochter afscheid nemen: Bianca. Samen met Mo komt Bianca in Marokko om het leven in een auto-ongeluk. Daardoor krijgt Frank de kans om zijn kleinzoon Robin beter te leren kennen. Robin verhuist naar België bij zijn biologische vader Tom.

Frank voelt zich goed als opa en zorgt ook mee voor Hannah tijdens de afwezigheid van Sam.

Simonne is de taxi’s een beetje beu en na een goed gesprek met Femke doeken ze de zaak op.

Simonne heeft nog geen nieuwe job, maar ze vindt een tijdelijke interim bij de Kabouters wanneer Jacques naar Spanje gaat voor zijn bijberoep. Bij de terugkomst van Jacques moet Simonne helaas opnieuw afscheid nemen van de Kabouters.

Adil

Adil heeft de breuk met Paulien kunnen verwerken in Marokko maar keert terug wanneer hij verneemt dat ze zelfmoord wilde plegen. Hij is nog altijd bezorgd, maar Ann wil niet dat Adil nog contact zoekt met Paulien.

Adil verhuist naar Waldek en wordt door Lowie meegesleurd in het vrijgezellenleven. Ze gaan samen uit en leren vrouwen kennen.

Adil heeft zijn oog laten vallen op Lexi, maar dat is niet wederzijds. Lexi vindt Adil saai. Adil laat het niet aan zijn hart komen en heeft een klik met Frederieke, de gerante van Bar Madam. Helaas laat zij Adil staan voor Lowie en dat zorgt voor een breuk in hun vriendschap.

Alsof dat nog niet genoeg is, wordt Frederieke vermoord en is Adil verdachte nummer één. Hij wordt opgepakt en komt pas weer vrij als de echte dader (Jasper) bekend heeft.

Met de hulp van Thilly leert Adil Marie kennen maar helaas draait ook dat uit op niets. Daarna is Cynthia aan de beurt. Zij is iets te verstikkend voor Adil en stelt haar ouders amper na de tweede date aan hem voor. Adil maakt een einde aan hun korte relatie.

Daarna schiet cupido opnieuw raak met Christine. Adil beseft dat het niet gemakkelijk zal zijn door haar verleden maar hij gaat volledig voor hun relatie. Zelfs wanneer Bob en Lowie het te weten komen, kiest hij toch voor Christine.

De Kabouters

Het is een komen en gaan bij de Kabouters. Kaat solliciteert en mag beginnen tot ze besluit om te vertrekken na een kus met Jacques.

Thilly passeert en blijft lang genoeg hangen. Jasper verleidt haar om drugs te nemen en ze wordt door Jacques verkracht. Voorlopig weet niemand wie de dader is, al vermoeden Thilly en Waldek dat Jasper het heeft gedaan.

Thilly neemt de leiding over als Adil in de gevangenis zit voor de moord op Frederieke. Eenmaal Adil weer vrij is, vertrekt Thilly weer.

Jacques heeft zijn zelfstandig beroep als makelaar in bijberoep ondertussen terug opgenomen. Reinhilde stuurt hem naar Spanje om huizen te verkopen. Adil vindt een vervanger in Simonne en alles lijkt op wieltjes te lopen.

Helaas zorgt Chirstine ook hier voor problemen want Boowie wil niet langer met De Kabouters samenwerken nu Bob en Lowie weten dat Christine het nieuwe lief is van Adil. Een domper voor Adil. Hij wil dit rechtzetten maar Christine is hem voor en staat plots voor de neus van Bob in het kantoor van Boowie.

Eddy en Angèle

Eddy is gelukkig met Angèle en trekt bij haar in. Toch blijft het gemis van een familie aan hem knagen.

Frank verkiest in zijn ogen Jacques boven hem en zijn kleinzoon Vic mag hij nog altijd niet zien, zelfs niet nadat hij Vic redt uit de handen van Charlotte en Jelle. Eddy krijgt hiervoor wel excuses van een dankbare Peter. Gelukkig heeft hij zijn job bij de Kabouters waar hij nog altijd graag werkt.

Angèle heeft genoeg van het thuiszitten en wil zelf haar centjes verdienen. Ze solliciteert bij Bar Madam en tot haar grote vreugde, krijgt ze een plaats achter de toog.

Wanneer de barvrouw Frederieke wordt vermoord, ziet Angèle haar kans schoon om te solliciteren maar het is Sam die met de job gaat lopen. Angèle mag er wel blijven werken van Sam en daar is ze uiteindelijk super gelukkig mee.

Thilly en Waldek

Thilly en Waldek lijken een gewoon koppel en net dat stoort Thilly. Als Waldek een poging doet om samen weg te gaan, is het voor haar goed maar ze mist toch meer actie.

**Ze raakt in de ban van Jasper** als die Judith zover heeft gekregen om met hem de douche in te duiken na de boksles. Thilly spreekt af met Jasper. Hij ziet in haar wel een uitdaging. Zeker wanneer Thilly hem beschuldigt van leugens daagt Jasper haar nog meer uit.

Thilly gaat erin mee: ze snuift drugs, verliest het bewustzijn en wordt verkracht bij de Kabouters. Jasper houdt zijn onschuld vol en hij spreekt de waarheid. Later zal blijken dat Jacques de dader is, maar dit weet nog niemand.

Waldek zit in dubio en twijfelt over Thilly haar oprechtheid, zeker wanneer er drugs gevonden worden in het appartement van Waldek. Thilly voelt het wantrouwen van Waldek en zit zelf in de knoop met haar gevoelens rond de verkrachting.

Wanneer Waldek Jasper uit zijn kot lokt en zo zijn gsm te pakken krijgt, besluit Thilly toch aangifte te doen van de verkrachting. Jasper wordt opgepakt, maar wordt niet lang daarna weer vrijgelaten bij gebrek aan bewijzen.

Jasper zoekt Thilly op en valt haar aan. Terwijl hij haar de keel dichtknijpt, bekent hij de moord op Frederieke. Hij wil dat ze stopt met liegen: hij heeft haar niet verkracht.

Joren en Viv kunnen Thilly gelukkig redden en Jasper wordt opnieuw opgepakt. Hij vliegt de gevangenis in voor de moord op Frederieke. De verkrachting blijft hij echter nog steeds ontkennen.

Thilly wordt zot van de onwetendheid over haar verkrachter en besluit om te vluchten. Zelfs Waldek kan haar deze keer niet tegenhouden. Maar Thilly keert een tijd later terug tot grote verrassing van Waldek. De liefde is er nog steeds maar toch voelt Thilly zich te gedomesticeerd. Na de trouw van Kobe en Paulien vertrekt ze weer.

Om de pijn te verzachten probeert Thilly Waldek aan Judith te koppelen, maar Waldek zal Thilly altijd verkiezen boven iedereen. Thilly legt zich erbij neer en vertrekt. Deze keer heeft ze het er zelf wel heel moeilijk mee.

Paulien en Kobe

Paulien kruipt uit haar diepe put en besluit de Frens te verkopen met goedkeuring van Jens zijn mama. Ze blijft bij Ann en Tania wonen en verhuist niet meer terug naar het huis van Lowie.

Een beetje onverwachts vindt ze de liefde bij Kobe. Ze trotseert Karin en voelt zich sterker worden waardoor ze het ook terug kan bijleggen met Tamara. Als ze kleine Leo ziet, beseft Paulien dat ze ook kinderen wil. Met Kobe. Ze gaan samen voor adoptie en na een huwelijksaanzoek van Paulien, geven ze elkaar het jawoord in intieme kring.

Op professioneel vlak loopt Paulien aan tegen haar beperkingen maar ze leert hiermee omgaan. Ze weigert een opdracht van Boowie nadat Bob haar redelijk heeft aangepakt, maar focust zich in de plaats harder op haar sterktes. Ze haalt de ene foto-opdracht na de andere binnen.

Als Jacques haar aanbiedt om foto’s te maken van de panden die hij verkoopt, gaat ze er graag op in.

Rosa en Jacques

Rosa en Kobe kunnen eindelijk hun wijnshop openen. Hierdoor moeten ze allebei terugdenken aan Steven. Het succes van de wijnshop wordt even overschaduwd door de boete van 25.000 euro die ze in de bus krijgen door fraude van Steven.

Op aandringen van Kobe gaan ze ertegen in beroep waardoor ze zichzelf tijd kopen.

Niet alleen professioneel gaat het Rosa voor de wind, maar ze leert ook Jacques kennen. De vlinders spelen op en na hun eerste kus is Rosa echt verliefd. Kobe heeft het moeilijk met Jacques, maar doet zijn best om dit verbergen omdat hij Rosa haar geluk ook wel gunt.

Wanneer Jacques zijn job als zelfstandig makelaar terug opneemt, ontstaan de eerste barsten in het prille liefdesgeluk. Reinhilde stuurt Jacques naar Spanje en Rosa begrijpt niet waarom Jacques springt voor haar. Hij mist zelfs het huwelijk van Kobe en Paulien. Dit kan Rosa echt niet begrijpen.

Nu Jacques terugkomt uit Spanje is Rosa niet van plan om zomaar terug in zijn armen te vallen.

geschreven op 26 juni 2020
VRTNU VRTNU VRTNU