Spring naar inhoud

Seizoen 24

Er is weer veel gebeurd! Fris jij graag je geheugen even op? Ontdek hieronder de volledige samenvatting van het 24ste THUISseizoen.

Withoeve

Peter en Femke zijn een sterk koppel, noch Kobe noch Arne kunnen zich ertussen wringen. De kus tussen Kobe en Peter wordt afgedaan als een misverstand terwijl Arne dan wel op staande voet ontslagen wordt als sportcoach na zijn kus met Femke.

Ook in de Withoeve loopt niet alles van een leien dakje. Zo wordt Frank op aandringen van Simonne aangenomen om de leveringen te doen maar hij moet forfait geven na een carjacking die hem psychologisch zwaar valt. Sam neemt zijn taken over en ook Leo wordt ingeroepen maar dat kan pas als hij medisch in orde is bevonden en daarom nemen ze Lander aan. Ook omdat zowel Kaat en als Simonne in Amerika vertoeven op dat moment. Hoewel Kaat na enkele maanden terugkeerde, had zij geen zin meer om te werken in de Withoeve en nam ze ontslag.

Niet veel later moesten ze ook Sam laten gaan. Zij ging voor haar moeder zorgen in het buitenland nadat deze een accident heeft gehad. Dus niet veel later vervoegt Nancy het taxiteam als chauffeur, nadat ze door hulp van Dieter, slaagde voor haar examen. De laatste nieuwe aanwinst in de Withoeve is Tamara geweest. Bob kwam achter haar rug pleiten voor een job voor haar als ze buiten gegooid werd door Paulien in de Frens. Als Dries en Tamara het dak boven hun hoofd ook dreigen kwijt te geraken, nemen ze hen zelfs voorlopig in huis. Dries ziet zijn kans ook schoon om met Peter zijn hulp, Karin haar carrière te doen fnuiken. En ze slagen erin.

Naast de personeelsperikelen krijgt de Withoeve ook af te rekenen met een moord in één van de kamers. Tijdens een event van Boowie wordt Hua, een internationale delegaat, dood teruggevonden en alles wijst in de richting van Arne, die op dat moment ook net ontslagen werd door Peter. Arne blijkt onschuldig en het was Lander die uit geldnood, per ongeluk Hua gedood heeft en er met het geld vandoor gaat. Gelukkig wordt hij opgepakt.

Marianne mag dankzij Nancy in het appartement in de Withoeve blijven wonen; Nancy is in de wolken met haar vriendin zo dicht bij zich. Ze maken heel wat plezier, zeker wanneer Nancy denkt dat Leo een nieuwe vriendin heeft, zijnde Tamara. Het wakkert de jaloezie van Marianne zodanig aan dat zij toenadering zoekt tot Dries. Dries laat het gebeuren en probeert een grote steun te zijn voor Marianne. Zij wil echter meer, maar Dries houdt die boot af. Toch blijft er een vriendschappelijke band hangen en zal ze Dries meermaals opzoeken als ze troost nodig heeft. Dat gaat niet onopgemerkt voorbij bij andere dames die ook het gezelschap van Dries wel zien zitten.

Wanneer Sandrine komt te overlijden, door de hand van Dieter, verhuist Marianne naar een serviceflat in het gebouw van Leo. Haar verdriet is te groot. Het appartement wordt direct geclaimd door Stevenson die het graag ombouwen tot een wijnshop. Peter heeft er oren naar en de werken gaan van start. Na enkele problemen met de bouwvergunning, lijkt het project niet te kunnen doorgaan. Maar bij Peter begint het te kriebelen om heel de Withoeve een make-over te geven en dat doet hij ook; Dieter krijgt een vaste plaats achter de toog.

Britney komt in een rolstoel terecht na haar accident met Stan en dat zorgt voor enige frustratie als ze het begin van het nieuwe schooljaar in een nieuwe school moet missen. Ze is wat opstandig en dat botst met Nancy. Wanneer Britney de trouwring van Rosa steelt om bij haar vriendinnen in de smaak te vallen, als ze dan uiteindelijk naar school kan, verkoopt Nancy haar een lap in een stevige ruzie. Gelukkig zorgen Dieter en Eddy ervoor dat de gemoederen tussen moeder en dochter terug bedaren. Dieter en Eddy lijken elkaar ook echt te vinden; wanneer Dieter voor het eerst in zijn leven zijn wapen heeft moeten gebruiken, en daarbij Sandrine heeft geraakt, kan hij bij Eddy terecht die hem helemaal begrijpt, als enige. Dieter voelt zich zo schuldig, en het is pas na een confrontatie met Ann aan het graf van Sandrine waar hij de belofte heeft gemaakt nooit meer een wapen vast te nemen, dat hij ook rust vindt.

Hij neemt ontslag als politieagent tot groot verdriet van Nancy, maar kan zich helemaal ontpoppen tot barman in de vernieuwde Withoeve. Hij toont zich als een echte plusvader voor Britney en steunt zijn vrouw ten volle. Zeker wanneer zij terecht komt in een rechtszaak over aanranding tot uitmondt in een machtsspel tussen Marianne en Tom nadat Tom Nancy heeft proberen te kussen. De rechtszaak groeit Nancy uiteindelijk zo ver boven het hoofd dat ze haar verklaring aanpast zodat er eigenlijk geen sprake meer is van aanranding.

Ann en Tania

Ann leert de flamboyante Tania kennen die haar kan overtuigen om een open relatie te hebben. Na enige twijfel gooit Ann zich volledig, zelfs nadat Tania gekust heeft met Karin. Ann kan het haar vergeven. Het is op Oudejaarsnacht dat Ann haar leven stil komt te staan; Sandrine wordt geraakt door een politiekogel tijdens een gijzeling uit de hand van Dieter. Ze overleeft het niet en Ann moet afscheid nemen van haar dochter. Na een zware periode van verwijten en confrontaties, bezint Ann even in Kaapverdië en besluit ze daarna Dieter toch niet aan te klagen. Dieter heeft alleen maar zijn job gedaan. Ze neemt stilaan de draad terug op. Ze steunt haar collega en vriendin Judith en bekommert zich over Paulien, die het ook zeer zwaar te verduren kreeg. Ze is haar grote redder wanneer ze een einde aan haar leven wil maken; Ann weet haar te overtuigen voor het leven te kiezen, doch dit katapulteert haar terug naar de gedachten en herinneringen aan Sandrine.

Judith, Emma en Stan

Judith en Jacques start als goede raad van een dokter naar een patiënt. Deze raad doet Jacques even vertrekken, maar eens hij terug is, groeit het toch uit tot een knipperlichtrelatie. Judith doet de aanzet om Jacques te kussen, maar ze heeft te veel gedronken en Jacques houdt haar af. Daarna verloopt de relatie met aantrekken en afstoten. Stan, zo zal achteraf blijken, is hiervoor de reden. In tegenstelling tot wat iedereen in haar omgeving denkt, is het Stan die haar mishandelt en niet Jacques. Judith al echter nooit haar zoon verraden en laat de waarheid in het midden waardoor een relatie met Jacques uiteindelijk helemaal afspringt.

Thilly is gelukkig telkens op het juiste moment in de buurt en vangt haar zus zo goed mogelijk op; zo trekken ze er eerst op uit in de Ardennen voor een bezinningsmoment en probeert ze daarna haar zus te koppelen aan Waldek (en gaat ze er uiteindelijk zelf mee lopen). Dit mislukt omdat Judith opnieuw begint na te denken over een relatie met Tom die op zijn beurt helemaal voor Karin kiest. Ook Tania geeft de aanzet tot een goede idee, nl. gaan boksen en daar wil Judith een goede indruk maken op een nieuwe coach. Ze voelt zich sterker worden, ook als Stan betrokken geraakt bij spoorlopen en het ongeval met Bill. Ze slaat hem vol in het gezicht als Stan haar opnieuw fysiek benadert. Ze laat zich vanaf nu niet meer doen.

Emma heeft iemand belangrijk voor te stellen aan haar mama, nl. Floris, haar vriend. Ze besluit in de relatie een stapje verder te gaan, hetgeen voor haar niet gemakkelijk is. Maar Floris stelt haar helemaal op haar gemak. Daarnaast wordt ze meegezogen in het verhaal van Judith haar mishandeling.

Stan heeft heel wat op zijn kerfstok en verdwijnt dan even op internaat om daarna als straf voor wat hij Leo (geduwd; verkeerd gevallen) en Britney (aangereden) heeft aangedaan, te verhuizen naar een jeugdinstelling. Na zijn straf kiest hij ervoor om terug bij Judith te komen wonen en tegen Kerstmis is het zover. Judith is wel nerveus, maar alles lijkt goed te gaan. Ondertussen is de vriendschap tussen Joren en Stan ook uitgebouwd zodanig dat Stan hem out of the blue na een zwemtraining kust. Stan bedoelde deze kus als vriendschappelijk maar al gauw merken we dat het niet bij één kus blijft.

Onderhuids ontwikkelt er zich volop een aandoening die ervoor zorgt dat Stan Joren manipuleert en zijn moeder mishandelt. Om de verdenking op zichzelf te verkleinen beschuldigt hij Jacques, die op dat moment een relatie probeerde te hebben met Judith, van aanranding. Maar tijdens een confrontatie met Judith kan Stan zich voor de zoveelste keer niet beheersen en slaat haar in elkaar; hij is nooit een zoon voor haar geweest. Eerst Emma, die zelf de volle laag krijgt, en dan Tom proberen Stan tot kalmte te bedaren. Stan neemt vrijwillig, maar onder lichte druk van Tom en Judith, de beslissing om zich te laten begeleiden in een psychiatrie. De diagnose luidt borderline wat maakt dat Judith en Tom Stan laten voelen, na zijn excuses, dat ze er zijn voor hem. Maar door de invloed van Boris, een mede-zwemmer, loopt het alweer uit de hand met Stan en ook Joren. Ze komen in de problemen te zitten wanneer ze nadat ze gedronken hebben, spoorlopen en een gesloten spoorweg negeren met als gevolg de dood van de vader van Joren. Er hangen serieuze schadeclaims boven hun hoofden waarvoor Stan zelf zal moeten opdraaien.

Karin en Tom

Karin krijgt af te rekenen met Steven, haar ex, die de aankondiging doet dat hij gaat trouwen met Rosa en zijn aandelen in zijn bedrijf verkoopt, waardoor een samenwerking met Karin (en Tom) niet langer nodig is. Enkele maanden later komt daar nog bovenop dat Steven beslist om euthanasie te plegen wat inhakt op Karin. Karin zet tussen al dat slechte nieuws door haar zinnen dan maar op iets anders en wil dat Dries, de nieuwe werknemer in het kantoor, de relatie tussen Tamara, die zij absoluut niet kan hebben, en Bob opbreekt. Even lijkt het plan gelukt, maar Bob en Tamara zijn een te sterk koppel.

Ze besluit dan maar Dries aan zich te binden, maar die heeft een heel andere motivatie om hierop in te gaan; hij wil wraak voor de dood van zijn vader. Hij kopieert stiekem zaken van Karin om fiscale fraude aan te kunnen tonen en heeft het plan haar te beschuldigen van seksuele intimidatie met Marianne als getuige. Karin wordt gestraft voor de fraude, 1 jaar schorsing, maar voor de seksuele intimidatie gaat ze vrijuit. Karin zal Dries terugpakken en besluit zijn achtergrond uit te pluizen en maakt dat Sorina, de moeder van Dries, haar caravan waar ze illegaal woont, dient te verlaten. Dat wordt Sorina te veel en ze komt te overlijden. Net lang daarna wordt Karin tot drie keer toe toegetakeld door Dimitri, de geliefde van Sorina. Hij wordt gelukkig opgepakt.

Al deze aantijgingen zorgen voor een vertrouwensbreuk tussen Tom en Karin. De samenwerking staat even op breken, maar al snel beseft Tom dat hij niet zonder Karin kan. Ook Karin besluit, na de enorme steun die ze kreeg van Tom en de liefde die ze voelt, Tom te blijven bijstaan; ze maken het goed en komen samen tegenover Meester Teerlynck te staan die hen de oorlog verklaart.

Door alle problemen met Stan voelt Tom, die de officiële vader is van Stan, zich gefaald. Gelukkig is Karin bij hem om hem troosten, maar meer dan troost zit er voor Tom niet in want zijn gedachten zitten nog steeds bij Judith en hij wijst Karin af. Tania, een vriendin uit het verleden, spoort Tom aan om voor Judith te gaan. Toch komt Tom tot het besef dat hij meer liefde heeft voor Karin dan voor Judith en als Judith te laat beseft dat er misschien toch nog liefde is voor Tom, wijst hij haar af en kiest Tom voor Karin tot groot ongenoegen van Marianne. Karin en Tom proberen een relatie aan te gaan; ook al lopen ze er allebei de kantjes wat af. Karin kust met Tania, een experiment dat ze na een tweede keer niet wil herhalen en een dronken Tom doet Nancy binnen. Dat zal hem duur komen te staan.

Kaat

Kaat kent geen geluk in de liefde. Eerst is er Philippe, collega van Olivia, die verliefd is op haar. Helaas is de liefde niet wederzijds. Gelukkig is er wel sprake van vriendschap. Haar liefde wilde ze uiteindelijk geven aan Dries, ondanks de waarschuwingen van Tamara en Olivia. Het is echter Karin, jaloers als ze is, die stokken in de wielen steekt door Dries te vertellen dat Kaat een transgender is. Dries laat haar vallen als een baksteen en dat komt zo hard aan bij Kaat dat ze voor een tijdje naar Amerika gaat, waar op dat moment ook Frank en Simonne vertoeven.

Als Kaat terugkeert, helemaal blut, zegt ze haar job in de Withoeve op en besluit ze psychotherapie te gaan studeren. Ze gaat ook terug in de Frens werken, om geld te verdienen voor haar studies en daar ontvangen Tamara en Paulien, allebei zwanger, haar met open armen. Ondertussen steunen ook Kobe en Bob haar. Wanneer Paulien de pedalen verliest, ontslaat ze Kaat. Door de geldnood moet ze de huur bij Lowie opzeggen en intrekken bij haar ouders. Ondanks alles wat Paulien gedaan heeft, blijft Kaat vechten voor de Frens en wil ze Paulien helpen door een veiling te organiseren voor de Frens met Lowie en Tim die uiteindelijk 5000 euro opbrengt.

Bob, Tamara en Christine

De relatie Bob-Tamara krijgt een eerste barst wanneer Tamara een gevaarlijk flirtspel begint met Dries, die werkt in opdracht van Karin. Ondanks de gekwetstheid van Bob, geeft hij haar nog een kans en Tamara kiest volledig voor Bob. Ze wordt zwanger maar Bob wil het kind niet en de breuk is een feit.

Tegelijk heeft hij beseft dat hij een fout heeft gemaakt en gaat hij, met Karin als advocaat, de strijd aan om zijn zoon te erkennen. Tamara laat zich niet doen en vraag Dries haar kind te erkennen, wat hij ook doet tot groot ongenoegen van Bob. Na een bewogen vrijgezellen, waar Christine zogezegd het bed indook met Philippe, en Bob zijn liefde verklaarde voor Tamara, staan Christine en Bob voor de burgemeester. Christine spreekt haar jawoord uit, maar Bob wordt door Olivia gewaarschuwd dat Tamara aan het bevallen is. Hij wil naar het ziekenhuis gaan maar krijgt van Christine te horen dat ze ook zwanger is. Bob is verbluft; wat gaat hij doen?

Olivia, Lowie en Emil

Olivia start met lesgeven maar heeft niet de meest hartelijke collega’s en zeker wanneer Lowie, voor Boowie, naar Shanghai vertrekt, valt het haar zwaar. Ze probeert haar mannetje te staan en wanneer Emil, een leerling, leesproblemen heeft, zet ze zich voor hem in. De vader, Lander, apprecieert dit enorm. Als alleenstaande vader heeft hij niet veel tijd en Olivia stelt voor om hem op te vangen na school zodat Lander zijn job als taxichauffeur bij de Withoeve, goed kan uitoefenen.

Emil raakt gehecht aan Olivia. Lander, die het te heet voelt worden na de moord die hij pleegde in de Withoeve, gijzelt Olivia en probeert met Emil weg te geraken maar Tim en Dieter kunnen hem, met de hulp van Frank, die de puzzelstukjes bij elkaar legt voor hen, inrekenen. Hij wordt opgesloten voor de carjacking op de camionette van de Withoeve waarbij het Frank bedreigde met een wapen, voor de inbraak bij Frank thuis en voor doodslag van Hua Chiang. Emil valt zonder vader en Lowie en Olivia besluiten pleegzorg op zich te nemen. Helaas wil Emil vertrekken als hij een ongeluk veroorzaakt waarbij Paulien haar kindje kwijtgeraakt. Het afscheid valt voor Olivia en Lowie zeer zwaar.

Het gaat voor Boowie voor de wind en ze organiseren een internationaal event in de Withoeve voor potentiële klanten. Echter wordt Hua, een Chinese zakenman, dood teruggevonden op één van de kamers en lijkt het geluk te keren. Niets is minder waar en ze besluiten zelfs een extra kracht aan te nemen, Tania.

Sam, Tim en Joren

Sam heeft besloten om zich in te schrijven voor een politieopleiding maar na een aanvaring met de professor deontologie heeft ze geen kans meer op slagen. Ze krijgt een job aangeboden in de Withoeve, na de schrikreactie die Frank heeft na een carjacking. Ze geniet met volle teugen. Niet lang daarna studeert ze opnieuw maar dit keer voor haar taxibrevet. Ondertussen solliciteert ze wel bij Boowie, maar ze grijpt naast de job. Ze wordt fulltime taxichauffeur en amuseert zich in de Withoeve.

Bill, haar broer, neemt contact op met Sam; hij is terug nuchter en wil er terug zijn voor zijn zoon, maar Joren wil echter niets te maken hebben met Bill. Sam wil Bill en Joren verzoenen maar Tim ziet dat niet gebeuren; ook Frank heeft hetzelfde doel nadat hij een goede band heeft opgebouwd met Joren en hij gaat zelfs zwemmen met Bill om dat doel te bewerkstelligen. Het lukte hem met veel moeite en er kwam een toenadering tussen beide mannen. Maar wanneer Bill, nadat hij een kans heeft gekregen bij de Kabouters, toch terug in zijn oude drinkgewoontes hervalt, wordt het alleen maar erger.

Bill besluit zich opnieuw te laten opnemen; maar zelfs dat kan Joren niet van gedachten doen veranderen. Het drijft hem in de armen van de verkeerde vrienden, nl. Stan en Boris. Joren wordt verliefd op Stan; en dus ook beïnvloed/gemanipuleerd door hem en Joren begint te drinken. Hoe meer Bill toenadering probeert te zoeken, hoe erger het voor Joren wordt. Het loopt volledig uit de hand als Joren ten val komt op de spoorwegen en een trein nadert. Bill redt Joren, maar zal er zijn eigen leven voor laten.

Niet alleen Bill laat van zich horen, ook Veerle, de adoptiemoeder van Sam, komt vertellen dat ze met haar nieuwe vriend een grote reis gaat maken. Echter komt er aan het prille geluk een abrupt einde als ze in de Filippijnen een ongeluk hebben waarbij Ronny, de vriend, het leven laat en Veerle in het ziekenhuis terecht komt. Sam vertrekt naar daar om voor haar moeder te zorgen; ze laat hierbij Hannah met een verscheurd hart, bij Tim. Tim krijgt het niet gemakkelijk door de perikelen van Joren maar ook Paulien maakt het hem niet gemakkelijk. Ze probeert hem te kussen en Tim moet haar afwijzen. Gelukkig beseft Paulien dat hun vriendschap belangrijker is.

Waldek

Ondanks dat Mayra hem de volledige waarheid rond de babywissel heeft opgebiecht, redt Waldek haar en Zoë net op tijd uit de brandende auto. Mayra vertrekt daarna met haar vader David naar Kaapverdië op vraag van Waldek; Zoë geeft hij met de grootste moeite aan haar biologische en enige echte mama, Nuria, terug om daarna met zijn zus Beata naar Polen te vertrekken. Wanneer Nuria de zorg voor Zoë niet aankan, keert Waldek terug om Zoë tijdelijk op te vangen.

Op werkvlak krijgt hij een aanbieding van Steven om in de wijngaard te komen werken en dat geeft Waldek de nodige verandering die hij met twee handen grijpt. Hij neemt niet alleen afscheid van de Kabouters, maar nadat het met Nuria veel beter gaat, neemt hij ook voor een tweede keer afscheid van Zoë. Een tweede klop volgt, zeker wanneer Sandrine komt te overlijden maar hij probeert zich te herpakken.

Samen met Thilly lijkt dat te lukken tot zij besluit om weer te vertrekken. Waldek gunt haar de ruimte, maar beseft dat hoe langer Thilly weg is, hij haar moet vergeten en dat doet pijn. Maar dan plots duikt Thilly opnieuw op; voor hem.

Adil

De Kabouters kennen een komen en gaan van werknemers; eerst neemt Waldek even rust na alles wat er gebeurd is met Mayra en Zoë. Gelukkig wil Sam inspringen, maar de samenwerking verloopt niet zo vlot waardoor Adil haar moet ontslaan. Als Eddy daarna in het ziekenhuis belandt met een verschoven knieschijf, moet Adil extra personeel aannemen. Sam prijst Bill, haar broer, aan en Adil neemt hem aan na duidelijke afspraken te hebben gemaakt over zijn alcoholverslaving: geen drank tijdens de werkuren. Bill kan zich daar helaas niet aan houden en wordt betrapt door Adil die hem daarna op staande voet ontslaat.

Ook Waldek heeft de Kabouters op dat moment al verlaten om voor Stevenson te gaan werken. Adil zit opnieuw met de handen in het haar tot Frank om een job vraagt voor Jacques. Jacques krijgt de administratie toegewezen zodat Adil terug de werven kan doen. Ook Bill keert terug nadat hij afgekickt is en Thilly vervoegt als laatste het team als ze teruggekeerd is. De problemen lijken van de baan, maar dan laat Bill het leven bij een tragisch treinongeluk waar hij zijn zoon probeerde te redden.

Naast het rechthouden van de Kabouters, was het voor Adil ook niet gemakkelijk. Na een eerste miskraam volgde er een positieve zwangerschapstest. Adil en Paulien waren in de wolken, tot Paulien een val maakte van de trap als ze bijna 5 maanden zwanger is. Ze verliezen hun dochter Lotte maar daarenboven verliest Paulien ook haar volledige baarmoeder door toedoen van een infectie. De relatie kan onder zulke zware druk te staan dat er een einde aan kwam. Adil en Paulien zijn gebroken.

Adil gaat even op vakantie naar zijn moeder maar niet voor hij een groot gebaar geeft aan Paulien; nl. 1000 euro om de Frens te redden. Paulien kan het allemaal niet meer verwerken, beslist om de Frens te sluiten en probeert een einde te maken aan haar leven; gelukkig kan Ann op haar inpraten en redt ze haar.

Eddy

Eddy steunt Adil enorm hard maar dat doet hem ook terugdenken aan zijn relatie met Angèle. Hij begint haar echt te missen, maar wacht geduldig en dan staat ze daar terug. Uiteindelijk vinden ze de moed om hun relatie terug op te pikken, maar Eddy heeft erectieproblemen die gelukkig opgelost worden als Eddy zijn hoofd gewoon even heeft leeggemaakt.

Wanneer Angèle en Rosa gaan fitnessen, wil Eddy de beschermende echtgenoot uithangen en hij wordt in elkaar geslagen door Stan en Boris.

Steven en Rosa

Steven besluit om zijn werk als CEO van RDT-Shipping stop te zetten en verkoopt zijn aandelen; hij wil van het leven genieten en vraagt dan ook Rosa ten huwelijk. Ze geven elkaar het jawoord en vertrekken daarna richting Portugal. De reis werd al slecht ingezet; de ring van Rosa verdween op de huwelijksdag na een gevecht met Marianne. Na enkele dagen werd de reis ook nog eens onderbroken door een val van Steven door het uitvallen van zijn linkerhandfunctie. Toch wil Steven niet bij de pakken blijven zitten en samen met Kobe en Rosa werkt hij een soort bucketlist af en net die lijst leidt tot een eigen wijnbedrijf dat Steven en Kobe uit de grond stampen; Stevenson.

Voor Rosa volgt er dan het slechte nieuws dat haar biologische kleindochter, Sandrine, overleden is en ze crasht. Gelukkig heeft Steven nog de moed om Rosa erdoor te trekken. Maar hoe langer hoe meer beseft Steven dat hij niet zoveel tijd meer heeft. Zijn fysieke achteruitgang staat in de weg van zijn leven en de frustraties lopen op. Hij zal Stevenson niet meer zien groeien, hij zal de opening van zijn winkel niet meer meemaken. Een mentale inzinking treft hem dan ook en daardoor verliest hij bijna zijn vrouw en zoon. Gelukkig komt hij, mede door Karin, op tijd tot inzicht en maakt hij het goed.

Tegelijk vertelt hij dat het genoeg is geweest; hij wenst euthanasie. Rosa en Kobe zijn er het hart van in maar steunen Steven en op 19 april 2019 slaapt Steven vredig in nadat Kobe hem een provisoir openingsfeest heeft bezorgd met de bekendmaking van de naam van de wijn: Feniks.

Steven zorgde echter nog voor een aantal aangename en onaangename verrassingen na zijn dood; hij kocht een villa in Frankrijk voor Kobe en Rosa maar maakte zich tegelijk schuldig aan financiële fraude. Gelukkig wordt Stevenson uiteindelijk niet gelinkt aan de fraude en komt het bedrijf niet in gevaar.

geschreven op 28 augustus 2019
VRTNU VRTNU VRTNU