Spring naar inhoud

Seizoen 23

Wat gebeurde er allemaal in het 23ste seizoen van Thuis? Een samenvatting!

Tom en Karin

Tom en Karin houden hun relatie professioneel als Tom voor Judith kiest en Karin haar hart openstelt voor Steven. Toch duren beide relaties niet lang; Judith vraagt na haar huwelijk met Tom onmiddellijk de scheiding aan en Karin beseft dat Kobe altijd tussen haar en Steven zal blijven instaan.

Karin en Tom verstrengelen terug en dat zorgt voor een nieuwe start in een nieuw kantoor al verliezen ze wel RDT-Shipping, met Steven al CEO, als cliënt. Later zal Steven op zijn beslissing terugkomen en opnieuw met hen in zee gaan. Gelukkig gaat het Karin en Tom voor de wind en halen ze als team nog enkele grote cliënten binnen. Dat doet hen ook beslissen om Dries aan te werven als nieuwe administratief medewerker.

Karin krijgt onverwacht Kobe over de vloer die haar nodig heeft als hij denkt dat hij Kaat vermoord heeft. Karin kan Kobe uit de gevangenis houden en daar is hij haar dankbaar voor.

Tom krijgt dan weer af te rekenen met vandalenstreken tegen zijn eigendom. Hij laat de dader, Arne, op heterdaad betrappen. Hij wilde, omwille van zijn verliefdheid voor Emma, Tom een lesje leren.

Mayra en Waldek

Mayra vreest voor haar ongeboren kind na een vergiftiging door Julia en wil een abortus laten doen. Waldek is ertegen en ze beslissen samen dat Waldek voor het kind zal zorgen als er iets mis is. Ondertussen gaan ze samenwonen als vrienden maar al snel valt er een eerste kus. Toch wordt het pas na de derde kus een echte relatie.

Mayra bevalt van een meisje maar wisselt haar ziek kind, zonder dat iemand het weet, in voor een gezond kind in het ziekenhuis. Een schuldgevoel bekruipt haar en verdwijnt pas wanneer ze verneemt dat haar biologisch kind komt te overlijden. Ze draait de knop volledig om; Zoë is haar dochter.

Waldek wordt door het terugkeren van de rust bij Mayra gerustgesteld en hun relatie wordt sterker. Zo sterk zelfs dat er over trouwen wordt gesproken.

Aan hun sprookje komt echter een einde wanneer, door de bloedgroep, Waldek erachter komt dat hij niet de vader kan zijn. Hij is razend kwaad en rijdt naar Mayra; hij wil antwoorden. Mayra slaat op dat moment op de vlucht en beide auto’s crashen. Terwijl Waldek Zoë probeert te redden, vertelt Mayra hem de waarheid. Zoë is de dochter van Twan en Nuria, niet van hen.

Ann en Jessica

Ann vindt de liefde bij Jessica en daar zijn Marianne en Tom niet van gediend. Jessica twijfelt nog over haar gevoelens maar kiest dan toch voor Ann. Op het huwelijk van Judith en Tom wordt ze echter als uitschot behandeld en dat doet Jessica besluiten een einde te maken aan haar relatie met Ann. Ann is razend en verklapt op haar beurt het bedrog van Tom en Karin.

Jessica verhuist naar haar ouders en Ann probeert zich te herpakken. Ze keert zich tegen Tom en haalt haar slag thuis door het huis voor de ogen van Marianne en Tom weg te kapen.

Pas wanneer Marianne er op gezondheidsvlak slecht aan toe is, worden stilaan de plooien gladgestreken en besluit Ann opnieuw vrede te sluiten met haar moeder.

Marianne en Leo

De bewogen liefdesrelatie tussen Leo en Marianne eindigt uiteindelijk op een innige vriendschap tussen beiden. Leo is haar steun en toeverlaat en neemt haar zelfs in huis wanneer ze bij Judith en Ann wordt buiten gegooid. Marianne beseft dat haar familie uit elkaar is gevallen en wil dat herstellen. Als ze beseft dat het daarvoor te laat is, kiest ze de kant van Tom in de echtscheiding en ze vechten samen voor het huis dat ze uiteindelijk verliezen aan Ann.

Marianne lijdt onder de toestanden tussen broer en zus en dat zorgt voor spanningen met Leo. Als gevolg hiervan verhuist Marianne naar Tom die dat allesbehalve weet te appreciëren. Het komt dan ook tot een ruzie wanneer Marianne zich iets teveel moeit met de opvoeding van Stan en Tom zet haar aan de deur. Ze zakt in elkaar en belandt in het ziekenhuis wat dan weer zorgt voor een toenadering met Ann. Dat stemt haar gelukkig en geeft haar moed om het ook terug goed te maken met Tom.

Leo vergezelt haar maar botst op Stan die hem, op arrogante wijze, een duw geeft. Leo komt slecht neer en blijft roerloos op de grond liggen. Stan slaat op de vlucht.

Judith en Tom

De zus van Judith, Thilly, zakt voor het huwelijk van Tom en Judith af naar België. Dik tegen de zin van Judith, omwille van hun verleden, maar op aandringen van Tom, verblijft Thilly bij hen. Dit verblijf is van korte duur als Judith Thilly na enkele akkefietjes aan de deur zet.

Ondertussen heeft Tom alles in orde gebracht voor zijn huwelijk en geven ze elkaar het jawoord. Diezelfde dag loopt het huwelijk op de klippen nadat Ann haar mond voorbij praat over het bedrog van Tom met Karin. Judith vraagt de scheiding aan maar Tom laat zich niet zomaar doen en het wordt een ware vechtscheiding.

Dat is ook niet het enige waar Judith mee te maken krijgen. Tom beschuldigt haar van partnergeweld, Stan wil geadopteerd worden door Tom en alsof het nog niet zwaar genoeg was, komt ze te weten dat Thilly met Tom de koffer is ingedoken. Gelukkig kan ze op de steun van Emma en Ann rekenen en neemt ze haar leven terug in handen. Ze vertrekt voor een week naar Boston waar ze herboren van terugkeert.

Emma en Arne

Emma is verliefd op Arne maar na een eerste kus wordt ze afgewezen. Toch groeien ze opnieuw naar elkaar toe maar hun relatie krijgt heel wat tegenkanting van Judith. Als daarenboven uitkomt dat Arne verantwoordelijk is voor de vandalenstreken bij Tom, lukt het Judith om genoeg twijfel te zaaien in het hoofd van Emma zodat Emma de relatie beëindigt nadat ze van skivakantie terugkomt.

Op skivakantie kreeg ze ook een zware slag te verwerken want haar klasgenoot Maarten is er overleden. Samen met haar klasgenoten probeert ze dit verdriet verwerken.

Stan

Stan heeft het niet gemakkelijk met breuk tussen Judith en Tom want hij wil Tom niet kwijt. Hij kiest ervoor om een tijdje bij zijn grootouders te wonen en trekt daarna bij Tom in. Stan wil zelfs dat Tom hem adopteert en met toestemming van Judith, wat haar zwaar valt, gebeurt dat ook. Stan geniet van de verwennerij van Tom als vader maar krijgt al snel Marianne tegen zich. Hij is dan ook zeer blij als Tom haar de deur wijst.

Stan gedraagt zich meer en meer als een arrogante kerel en het is Leo die het slachtoffer hiervan wordt. Hij krijgt een duw van Stan en valt op de grond waar hij roerloos blijft liggen. Stan slaat op de vlucht met zijn brommer.

Dieter en Nancy

Hoewel Dieter het eerste huwelijksaanzoek helemaal verpest heeft, zorgt hij voor een spectaculaire herkansing met de steun van Femke en Peter en geven Nancy en Dieter elkaar, na een fijn vrijgezellenfeest in de Frens, het jawoord. Even leek Eddy nog roet in het eten te gooien maar hij wenste in een emotionele brief het koppel veel geluk. De huwelijksreis gaat naar Disneyland en daar geniet het kersverse koppel enorm van elkaar.

Maar het loopt niet altijd van een leien dakje zeker niet wat Eddy betreft. Dieter probeert haar te doen inzien dat Eddy altijd de vader van Britney zal blijven en zij haar vader nodig heeft. Nancy moet Dieter gelijk geven en de relatie verbetert opnieuw. Dit mede omdat Angèle ondertussen verdwenen is uit zijn leven.

De vriendschap tussen Marianne en Nancy kent ook enkele deuken, maar ze blijft bestaan. Nancy zorgt zelfs voor een dak boven Marianne haar hoofd; al was dat buiten Femke en Peter gerekend. Die zien het niet zitten dat Marianne haar intrek in de Withoeve neemt.

Charité en Renzo

Renzo kan Charité overtuigen om in Namen, op kot, voort te studeren omdat daar de taalbarrière wegvalt. De afstand valt hen allebei echter heel zwaar en wanneer het ook financieel heel moeilijk wordt, besluit Charité terug te keren naar huis. Renzo voelt zich gefaald en dat gevoel wordt alleen maar versterkt als uitkomt dat Renzo geld geleend heeft bij de verkeerde mensen. Zijn familie wordt bedreigd en hijzelf belandt daarenboven door een ongeval ook nog eens in het ziekenhuis.

Met hulp van Peter en Femke zorgt de politie ervoor dat de dreiging wegvalt. Renzo gaat gebukt onder een enorm schuldgevoel en wil dat goedmaken. Hij neemt ontslag in de Frens en wordt fulltime chauffeur bij de taxi’s. Het zorgt voor stabiliteit in zijn relatie maar tegelijk verglijdt hij in een depressie.

Als Wendy, zijn ex, dan ook nog eens aankondigt dat ze met Dylan naar Zuid-Frankrijk verhuist voor haar werk, is het voor Renzo allemaal genoeg. Hij laat alles achter en verhuist mee naar Zuid-Frankrijk. Charité is niet van plan hem zomaar te laten aan en besluit mee te gaan, hij is haar grote liefde.

Kobe

Kobe heeft nog maar net zijn vader leren kennen of hij wordt al opgezadeld met een grote last. Steven, die Kobe ondertussen officieel heeft erkend als vader, heeft de erfelijke vorm van ALS en na een test blijkt dat ook Kobe drager is. Dat nieuws doet hem volledig ontsporen. De relatie met Kaat breekt op, hij stort zich op drank en drugs, verliest zijn job en begint extreme activiteiten te ondernemen.

Hij komt pas terug tot inzicht wanneer hij Kaat neerslaat en voor dood achterlaat. Hij is te ver gegaan en herpakt zich. Met hulp van Karin krijgt hij van de rechter slechts een werkstraf. Kobe excuseert zich bij iedereen en beetje bij beetje wordt hij terug aanvaard. Zelfs Kaat, die ondertussen genezen is van haar verwondingen, kan het hem vergeven en vraagt zelfs zijn hulp bij haar nieuw idee, foodsharing, in de Withoeve. Dat wordt een succes.

Kobe rehabiliteert en probeert zijn vriendschap met Peter terug op te nemen en Peter laat het toe. Dat leidt ertoe dat Peter en Kobe gaan vissen waar ze closer worden en Kobe Peter kust.

Julia

Julia is helemaal ontspoord. Ze houdt Waldek wekenlang gegijzeld, stuurt vergiftigde pralines naar Mayra om het ongeboren kind van Waldek te doden en terroriseert Luc eindeloos. Luc ontsnapt zelfs twee keer aan een moordpoging van Julia maar Marieke, de sekswerker ingehuurd voor Luc, laat wel het leven na het eten van een koekje met gif erin.

Het is pas wanneer Simonne, die ook werd ontvoerd door Julia, deze laatste kan overmeesteren dat de nachtmerrie voorbij is. Julia wordt opgepakt en verdwijnt in de gevangenis. Ook Luc kan zijn angstgevoelens loslaten.

Paulien beseft dat haar moeder is doorgeslagen en ze beslist definitief afscheid te nemen. Maar Julia blijft contact zoeken.

Paulien en Adil

Paulien heeft gebroken met Julia en staat open voor nieuw leven; een kindje met Adil. Na maanden proberen, komen ze erachter dat op een natuurlijke zwanger worden niet zal lukken omwille van de zaadkwaliteit van Adil die niet goed is. Ze besluiten in-vitrofertilisatie te proberen en dat valt hen allebei zwaar. Niet alleen de procedure maar ook het plotselinge contact van Julia doen Paulien er bijna onderdoor gaan.

Adil schakelt Tom in en ze verkrijgen een contactverbod voor Julia. Paulien en Adil zijn daar zeer blij mee en kondigen nog meer goed nieuws aan met hun zwangerschap.

Boowie

De opstart van Boowie, het nieuw bedrijf van Bob en Lowie, verloopt niet zonder slag of stoot. In eerste instantie twijfelt Lowie om in het project mee te stappen en eens hij ervoor gewonnen is, verdwijnt het vertrouwen van Bob in Lowie. Als Bob dan ook nog eens moet kiezen tussen Tamara en Boowie stapt Bob uit het project. Lowie vecht voor Boowie en Bob springt nadat hij Tamara terug voor zich heeft gewonnen, terug op de kar.

Er volgt echter alweer een minder moment als Lowie alles laat hangen na de dood van zijn vader. Bob kan het overtuigen zich te herpakken en Lowie doet er alles aan om zijn fouten terug recht te zetten.

Lowie en Olivia

Olivia is opgelucht dat ze niet zwanger is van Arne waardoor Tamara merkt dat het vuur tussen hen gedoofd is. Olivia beëindigt dan ook de relatie met Arne en kiest, met een beetje hulp van Tamara, terug voor Lowie.

Ondertussen heeft Lowie wel de lakens gedeeld met Thilly maar ook hij weet dat Olivia de enige ware voor hem is. Ze worden een koppel en Olivia trekt opnieuw bij Lowie in.

Lowie krijgt het opnieuw moeilijk als Luc euthanasie aanvraagt en samen met Olivia probeert hij er voor Luc nog het beste van te maken. Als hij uiteindelijk komt te overlijden, is het Julia die het bloed van Lowie doet koken door een krans neer te leggen bij het graf van Luc.

Bob en Tamara

Kobe wil na de koffer te zijn ingedoken met Thilly, het geprobeerd te hebben bij Olivia, zijn pijlen richten op Tamara maar dat is buiten Bob gerekend. Ze krijgen ambras en wanneer Kobe Bob een autist noemt, slaat Bob hem in het gezicht. Tamara schrikt van de heftige reactie van Bob en wil graag weten waarom hij dat gedaan heeft. Bob zwijgt in alle talen en dat stoort Tamara zodanig dat hun relatie onder vuur komt te liggen.

Bob komt gelukkig net op tijd tot inkeer en vertrouwt Tamara toe dat hij vroeger gepest werd en dat Kobe hem daaraan deed terugdenken

Alles wordt vergeven maar wanneer Kobe Kaat aanvalt, willen Bob en Lowie wraak. Ze dokteren, samen met Tamara, een plan uit om Kobe verliefd te laten worden op iemand die hem daarna zou laten vallen. Bob is hier niet direct voor te vinden want in zijn ogen is dit een vorm van pesten. Tamara en Lowie zetten toch door, zelfs na afkeuren van Olivia en Tamara schakelt Silke in. Zij geeft zich uit voor Lana, maar wordt zelf echt verliefd op Kobe en hun plan dreigt te mislukken.

Wanneer Kobe achter het bedrog van Silke komt, zit hij in de put en is het opzet van Tamara en Lowie geslaagd. Bob en Olivia kunnen het hun wederhelften vergeven en alles wordt terug goedgemaakt. Iedereen maakt ook kennis met Dries, de nieuwe medewerker op het kantoor bij De Decker-Baert.

Sam en Tim

Sam verneemt van Veerle dat haar broer Bill en zijn vrouw Elke uit elkaar gaan en dat hun zoon Joren, het grootste slachtoffer in de scheiding, zijn intrek heeft genomen bij Veerle. Deze laatste kan de zorg niet meer aan. Sam en Tim besluiten, na enkele pittige discussies, om Joren in huis te nemen.

Joren bloeit stilletjes aan helemaal open. Zo leert hij zijn game-maatje Stan in real life kennen en begint hij te zwemmen. Een sport waar hij volgens zijn coach, Jacques, helemaal in uitblinkt. Tim en Sam zijn trots op hem.

Sam zoekt zelf ook wat meer actie in schrijft zich in voor de selectieproeven van de politie. Dit was niet helemaal naar de zin van Tim maar met een beetje hulp van Kaat ziet hij in dat hij Sam moet steunen. Met enige moeite slaagt ze voor de proeven en begint ze aan haar opleiding. Die is echter niet van lange duur omdat haar prof Samyn niet helemaal op dezelfde golflengte zit.

Frank en Simonne

Frank is op de vlucht voor de politie die denkt dat hij iets met de verdwijning van Waldek te maken heeft. Onder invloed van Kaat gaat hij zich uiteindelijk aangeven, maar als snel wordt het duidelijk, met hulp van Rosa, dat Frank niet achter de verdwijning zit maar wel Julia. Deze laatste ontvoert ook Simonne en brengt hen samen in een donkere kelder. Simonne laat zich niet doen en kan Julia overmeesteren en zichzelf en Waldek bevrijden. Julia wordt opgepakt.

Frank en Simonne kunnen dit achter zich laten en dat vieren ze met een reis met heel het gezin naar La Palma nadat Frank zijn aandelen van de Kabouters heeft verkocht aan Mayra.

Frank vindt zelfs een job in de Withoeve waar hij zich rustig kan bezighouden. Het geluk is van korte duur als Luc aankondigt, eerst via Rosa, dat hij levensmoe is. Frank kan het niet aanvaarden en doet er alles aan om Luc van gedachten te doen veranderen. Hij klaagt zelfs het centrum aan waar Luc verblijft, waardoor Rosa even geschorst wordt.

Pas wanneer hij beseft dat euthanasie echt is wat Luc wil, besluit hij zich erbij neer te leggen en maakt hij samen met Lowie en zijn broer een reis naar Valencia waar Luc op een natuurlijke wijze komt te overlijden.

Rosa en Steven

Angèle en Rosa zijn allebei vrijgezel en genieten van het datingleven. Nadat Antonio, een profiteur eerste klas, hun beider bed is ingedoken en hen achterliet met een SOA, besluit Rosa er de brui aan te geven. De liefde is niet meer voor haar weggelegd. Dat duurt echter niet lang. Ze leert de vader van Kobe, met wie ze volgens de roddel, en dat is alles wat er van waar is, het bed is ingedoken, Steven kennen. Het is de start van een liefdesrelatie die al onmiddellijk bezwaard wordt als Steven de diagnose krijgt dat hij een erfelijke vorm van ALS heeft. Hun relatie houdt stand; Rosa kiest voor hem.

Dat lijkt in eerste instantie ook de keuze die Steven maakt, tot hij geconfronteerd wordt met het verdriet van Rosa over Luc die komt te overlijden. Steven beseft dat hij ook geen jaren meer te leven heeft en hij wil Rosa nog zo’n verdriet besparen. Hij beëindigt de relatie en om het nog erger te maken, start hij een relatie met Karin. Zijn plan werkt, Rosa is furieus.

Kobe heeft het allemaal zien gebeuren en gelooft nog steeds in de liefde tussen Rosa en Steven. Hij werkt een plan uit om hen opnieuw samen te krijgen; dat lukt. Steven kiest voor de ogen van Karin voor eens en voor altijd voor Rosa.

Angèle en Eddy

Angèle denkt de liefde te hebben gevonden bij Eddy maar haar Tarzan heeft een dochter met wie Angèle absoluut niet overweg kan. De relatie loopt dan ook ten einde als Britney Angèle leert kennen. Eddy is er het hart van in maar wat hij ook probeert, Angèle is niet bereid om terug te komen. Zelfs niet wanneer hij zijn tattoo laat verwijderen. Hij mist haar maar beseft dat hij haar tijd moet geven.

De Kabouters

Waldek is verdwenen en Adil staat er plots alleen voor in De Kabouters. Hij besluit zijn broer, Junes, aan te nemen en ook Eddy dient zich aan via een interimkantoor. Het trio doet zijn werk goed en na het terugvinden van Waldek en Mayra die haar belofte om te investeren nakomt, lijkt het de Kabouters voor de wind te gaan. Tot er ruzie ontstaat tussen Junes en Eddy ruzie met een valse inbraak, gedaan door Eddy, tot gevolg. Adil, die echter denkt dat zijn broer hier achter zit, ontslaat Junes en dat leidt tot een groot schuldgevoel bij Eddy.

De storm gaat echter liggen en de Kabouters krijgen via Boowie nieuwe projecten. En dan duikt Junes opnieuw op. Hij zorgt ervoor dat Eddy, die nog altijd maar voorwaardelijk vrij was, opgepakt wordt door de politie.

Eddy krijgt steun van Angèle, zijn vriendin, die er mee voor zorgt dat Eddy via een enkelband uit de gevangenis blijft. Hij herpakt zich en kan terug aan de slag bij de Kabouters na een goed gesprek met Adil.

geschreven op 01 augustus 2019
VRTNU VRTNU VRTNU