Spring naar inhoud

Seizoen 18

Geert scheidt van Marianne nadat hij haar overspel met David, de vader van Mayra, ontdekte. Marianne beseft al snel haar fout en probeert Geert terug te winnen door hem jaloers te maken en een relatie te beginnen met Ivo Courtois. Maar deze relatie krijgt een venijnig kantje wanneer Ivo Marianne met hem dwingt te trouwen in ruil voor het laten varen van de aanklacht die zijn dochter Lynn, tegen Tom heeft gemaakt. Zij beticht Tom namelijk valselijk van verkrachting. Marianne gaat erop in, maar het bedrog komt uit en Geert kiest dan toch opnieuw voor Marianne als hij Ivo finaal aan de deur zet.

Axel, de man die Peggy aanrandde is opnieuw op vrije voeten en Peggy koopt een bus pepperspray om zich te beschermen. Wanneer ze helemaal alleen is in de Noorderzon, haar eigen reiscafé, hoort ze iemand van de trap afkomen. Ze neemt haar pepperspray en valt de indringer aan, denkende dat het Axel is. Het was echter Kasper, die het geld dat hij ooit gestolen had, wilde terugleggen. Kasper komt ten val en wordt hersendood verklaard. Rosa en Waldek krijgen een klap te verwerken en Waldek zal dit Peggy nooit kunnen vergeven. Ook Peggy heeft hierdoor een trauma opgelopen en ze verkoopt het café aan Jens en Franky. Zij maken er de Frens van. Gelukkig gaat het daarna beter met Peggy, of dat denkt ze toch. Peter vraagt haar ten huwelijk en zij zegt ja. Maar wat ze niet weet is dat hij nog altijd gevoelens heeft voor Femke. Net voor het huwelijk duiken Femke en Peter de koffer in; iets waar Femke, die op dat moment een relatie heeft met Tim, de politieagent, enorm veel spijt van heeft. Ze wijst Peter volledig af en het huwelijk met de nietsvermoedende Peggy gaat door. Wat Peter echter niet weet is dat Femke zwanger is van hem. Femke verzwijgt het voor Tim, maar die ontdekt het net wanneer Femke getuige is van het huwelijk van Peter en Peggy.

Simonne is na haar aanrijding door Femke verlamd aan de benen. Ook Yvette heeft zich verwond. Zij verbrandde haar handen aan hete soep. Frank moet nu voor zijn twee vrouwen zorgen en dat valt hem zwaar. Hij vraagt Yvette te verhuizen naar Winterlicht, wat ze uiteindelijk ook doet. Ze wordt er heel goed verzorgd door Katrien, de dochter van Julia, die daar stage loopt, en ze ligt op de kamer bij Madeleine. Deze vrouw zal door een overdosis insuline, die Ann toegediend heeft, overlijden. Wanneer uitkomt dat Katrien de enige erfgename blijkt te zijn van Madeleine, krijgt niet Ann maar zij de schuld. Ann zwijgt over haar aandeel op aanraden van Marianne tot Katrien zelf haar stappen reconstrueert. Ze ontdekt de fout van Ann en eist dat Ann alles opbiecht. Ann kan niet langer leven met een schuldgevoel en bekent, met een tijdelijke schorsing tot gevolg. Na de dood van Madeleine, keert Yvette ook terug naar huis waar ze Simonne steunt in haar herstel.

Paulien leent bij Luc, haar stiefvader, een som geld om een dure foto-opleiding te volgen in New York en ook Katrien vertrekt naar het buitenland na de beschuldigingen rond Madeleine. Julia moet haar twee dochters dus missen, maar ze krijgt er niet veel later wel een zoon bij. Lowie, de zoon van Luc, komt terug uit Mexico na de plotse dood van zijn moeder. Gezien het verleden tussen Luc en Leontien, de moeder van Lowie, verlopen de eerste momenten tussen Luc en zijn zoon stroef. Net wanneer de relatie lijkt te beteren, krijgt Lowie een brief waaruit blijkt dat Luc verantwoordelijk is voor de dood van zijn moeder. Lowie laat Luc vallen. Gelukkig heeft hij steun van zijn lief Jana, maar die verliest hij alweer wanneer Jana ontdekt dat ze zwanger is van haar ex-lief, Bram, en ze opnieuw voor hem kiest. Helaas verliezen Bram en Jana hun kindje, Jack, nadat Jana geïntoxiceerd werd als gevolg van de plaatsing van een slechtwerkende boiler. De grote schuldigen zijn Frank, Eddy en Luc, die een frauduleus zaakje waren opgestart in namaakboilers. Voor Lowie was dit de druppel; hij laat zijn vader helemaal vallen. Maar Luc heeft door heel dit gebeuren dusdanig veel vijanden gemaakt, dat hij neergeslagen wordt en voor dood eindigt in de goot. Maar wie heeft het gedaan?

geschreven op 10 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU