Spring naar inhoud

Seizoen 17

Na de brand in Ter Smissen kopen Jenny en Rosa een hoeve die uitgroeit tot Bed and Breakfast. Het wordt een succes. Jenny kent ook op het vlak van de liefde een groot succes; na een affaire met Leo achter de rug van Yvette, zijn toenmalige vriendin, kiest Leo voor Jenny en investeert hij mee in de hoeve, waar hij zijn taxi’s onderbrengt. Een ommekeer in het mooie leven komt er wanneer Jenny een kwaadaardig gezwel ontdekt; Jenny haar kanker is terug maar deze wordt alweer verslagen met bestraling. En dan brengt de ontdekking van een oude bierbrouwketel Waldek, Frank en Eddy, die vrijgelaten werd uit de helse gevangenis in Wit-Rusland, op het fameuze idee om bier te gaan brouwen; het ‘Slurfke’, een idee van Nancy, ontstaat en kent na enkele tegenslagen, zo een groot succes dat Nancy zelfs ontslag neemt als kuisvrouw. Ook dokter Geert stapt mee in het bierverhaal wat hem zuur opbreekt want daardoor verliest hij Marianne aan David, de vader van Mayra, die een relatie beginnen achter de rug van Geert. Mayra is ondertussen het lief van Ann, nadat ze haar man Guy, liet zitten, na enkele therapeutische pogingen om hun huwelijk te redden. Maar of Marianne en David ooit een koppel worden, valt af te wachten want David heeft een hartaanval gehad nadat hij een nacht in bed heeft doorgebracht met Marianne.

Ondertussen kan Guy niet verkroppen dat hij aan de kant werd gezet door Mayra en zoekt hij troost bij Fien, het lief van Jens. Hij verliest echter zijn controle en vermoordt haar. Hij bekent uiteindelijk alles aan Julia, zijn nieuwe liefde, met de bedoeling daarna zelfmoord te plegen. Dat kan de politie vermijden maar ze konden niet vermijden dat Guy, met hulp van advocaat Tom, volledig vrijgesproken wordt. Guy neemt zijn leven terug op en probeert Julia terug te winnen, maar die wordt helemaal ingepalmd door Luc. Jens kan het niet verkroppen dat Guy niet gestraft wordt voor zijn daden en ontvoert Guy. Tim kan Jens net op tijd behoeden voor stommiteiten en die neemt dan de wijze beslissing om naar zijn ouders te vertrekken. Ook Stijn, de broer van Jens, vertrekt terug naar het buitenland, nadat Katrien hun relatie opbrak door voor Tim te kiezen, haar ex, die op zijn beurt haar buiten gooit als hij te affaire te weten komt.

Frank wil Bram vermoorden, wat Franky op het nippertje kan vermijden. Hierdoor ziet Simonne haar hele gezin uit elkaar vallen, en zeker wanneer Yvette een hartinfarct doet. Gelukkig komt Yvette erdoor en ook Franky lijkt bij te draaien onder impuls van Tibo, zijn nieuwe liefde. Want als Luc voorstelt om Franky te adopteren, kiest Franky toch voor Frank. Nog door zijn relatie met Tibo komt de vriendschap met Bram op de helling te staan. Zelfs als Bram, na een tijdje in Ibiza te hebben vertoeft, nadat zijn relatie met Lynn, een stagiaire bij Tom op kantoor op de klippen liep, terugkomt, hangen er spanningen tussen Franky en Tibo, omwille van zijn verleden met Bram. Als Franky uiteindelijk aan Tibo vertelt dat verleden inhoudt, kan Tibo de spanningen een plaats geven en Bram aanvaarden. En ook Bram komt tot het beseft dat Franky heel gelukkig is met Tibo. Hij geeft zijn zegen en Franky vraagt Tibo ten huwelijk. Maar daarmee is het leed nog niet voorbij ten huize Bomans. Tibo en Franky hebben dan wel hun jawoord gegeven, maar net dan ontdekt Tibo dat Bram een relatie heeft met zijn dochter, Jana, die hij 15 jaar geleden verwekt met Ellen, puur als financiële dienst, maar die hij nu wel in zijn leven wenst. Ook Simonne wordt niet gespaard want, na een zoveelste ruzie met Frank die het toch moeilijker blijkt te hebben met de geaardheid van zijn zoon, wordt zij omver gereden door Femke die onder invloed van cocaïne met een taxi reed. Hiervan was Kasper getuige. Hij was even terug in het land, tot groot jolijt van zijn pleegouders, Rosa en Waldek. Maar Kasper heeft echter schulden, moet geld stelen om die af te betalen en belandt in het drugsmilieu. Om Waldek al die miserie te besparen wilde hij vluchten, maar als getuige lukt dat niet meer. Ook op werkvlak loopt het niet allemaal van een leien dakje voor Waldek. Hij start samen met Frank, die ontslagen was door Leo bij de taxi’s, een bedrijf, Klus en Co. Wanneer de klanten uitblijven, luist hij klanten af van Sanitechniek via Franky. Dat uitmondt in een ruzie tussen Frank en Luc, opnieuw de eigenaar van Sanitechniek nadat hij het van Mo gekocht heeft, en de samenwerking wordt voorgoed stopgezet. Waldek zit opnieuw zonder werk.

Femke en Rafaël kwamen met kleerscheuren uit de brand en Femke beseft al snel dat ze uit de buurt van haar halfbroer moet blijven. Peter geeft Rafaël aan bij de politie en hij belandt in een instelling, nadat duidelijk werd dat hij manisch depressief is. Hij gedraagt zich voorbeeldig en mag al snel terug naar huis waar hij opgevangen wordt door Nancy. Femke laat zich opnieuw inpakken door hem wat voor strubbelingen met Peter zorgt. Maar Femke kiest voor Peter en geeft Rafaël dan zelf aan; hij krijgt echter een alibi van Paulien. Paulien is verliefd geworden op Rafaël nadat haar relatie met Bram gestrand is nadat ze een abortus heeft gedaan van het kind van Bram. Maar Rafaël weigert zijn medicatie verder te nemen en wordt gevaarlijk, wat ook Paulien merkt en de relatie beëindigt. Femke neemt hem in huis, maar dat kost haar de relatie met Peter. Toch kan ze hem niet missen en ze kiest definitief voor Peter. Ze verwachten zelfs een kindje en dat kan Rafaël niet verkroppen. Hij dient haar abortusopwekkende stoffen toe en ze verliezen het kind. Als Peter daarachter komt, komt het tot een confrontatie waarbij Peter wordt neergestoken. Peter eist van Femke de volledige waarheid over Rafaël wat Femke hem ook verteld. Hierdoor verliest ze Peter en gaat ze eronderdoor. Ze geraakt verslaafd aan codeïne en via Kasper ook aan cocaïne. Wanneer ze te weten komt dat haar toenmalige beste vriendin Peggy een relatie begint met Peter, zakt Femke nog dieper weg. Enkele een afspraakje met Tim, is een klein lichtpuntje maar het is te laat. Een laatste lijntje coke en een laatste taxirit zorgt ervoor dat ze Simonne aanrijdt.

Tussen Tom en Peggy loopt de relatie spaak van zodra Peggy Bianca helpt te ontsnappen naar het buitenland met Robin, de zoon van Tom. Peggy trekt in bij Rosa en maakt kennis met Axel als klant van de Noorderzon. Ze beginnen een affaire, maar na een onbehandelde klacht van Axel tegen de Noorderzon en na gedumpt te zijn door Peggy omdat ze hem toch opdringerig vond, slaat hij door en blijft hij Peggy lastigvallen. Peter zorgt ervoor dat Axel uiteindelijk gearresteerd wordt. Peter en Peggy groeien naar elkaar toe.

geschreven op 10 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU