Spring naar inhoud

Seizoen 16

Onder druk van Youri moet Eddy opzettelijk een taxi van Ter Smissen aanrijden om Waldek uit te schakelen.

Helaas zit niet Waldek, maar Mo en de zwangere Bianca in de taxi. Bianca bevalt enkele weken te vroeg van Robin, de biologische zoon van Tom. Bianca en Mo groeien dichter naar elkaar toe en beginnen een relatie. Wanneer Tom zijn zoon officieel wil erkennen, trouwen Bianca en Mo om Tom af te schrikken. Er komt een proces van, dat Tom wint, maar het is al te laat. Bianca vluchtte met Mo en haar zoon Robin naar Marokko.

Nu Sandrine is toegewezen aan Ann, verwerkt Peggy deze ontgoocheling door zich te focussen op haar werk in de Noorderzon. Peggy blijft met een kinderwens zitten en besluit samen met Tom voor een kind te gaan. Helaas wordt er bij Peggy eierstokkanker vastgesteld en moet ze haar zwangerschap beëindigen. Sterker zelfs: Peggy zal nooit meer kinderen kunnen krijgen. Ann krijgt medelijden met Peggy en zorgt ervoor dat ze Sandrine af en toe kan zien. Toch ook nog goed nieuws voor Peggy want ze koopt de Noorderzon volledig over van Femke. Rosa en Marianne leven al jaren op gespannen voet, maar Rosa zet deze keer toch een stap opzij, ze verlaat Ter Smissen. Daardoor wordt Jenny de nieuwe gerante. Door de ruzie tussen Tom en Bianca klikt het niet meer tussen de zussen, maar daar brengt de ziekte van Peggy verandering in. Jenny zorgt ervoor dat Rosa terug in Ter Smissen kan komen werken.

Na de eerste mislukte aanslag op Waldek, geeft Youri niet op. Hij ontvoert Rosa en lokt Waldek uit z’n schuilplaats. Jelena probeert te bemiddelen, maar laat daarbij zelf het leven. Youri wordt gearresteerd, Waldek krijgt steun van z’n vrienden én van Rosa. Waldek en Rosa blijven volhouden dat ze enkel vrienden zijn, maar hun omgeving denkt daar anders over. Ook Luc vreest voor z’n relatie met Rosa. Daarom probeert hij Walek af te schilderen als een leugenaar en bedrieger. Rosa kiest uiteindelijk voor Luc, maar Waldek geeft niet op. Hij kan verhinderen dat Rosa trouwt met Luc, ze kiest opnieuw voor Waldek. Ze geven een groot feest, maar dat wordt verstoord door een plots, uitslaande brand op bovenverdieping van Ter Smissen.

Femke verliet Peter na zijn slippertje met Nina. Die wist Peter met de nodige leugens rond haar vinger te winden en trekt zelfs bij hem in. Nina wil Peter ook op professioneel vlak imponeren, dat doet ze door het appartement van Madeleine te kopen met behulp van een stroman. Peter en Leo ontdekken later dat Nina een veel te lage prijs betaalde voor het appartement. Toch betekent dit niet het einde van de relatie tussen Peter en Nina, er komt zelfs een huwelijksaanzoek. Heel onverwacht duikt Dominique, de moeder van Nina, op. Zij wil het goedmaken met haar dochter en verontschuldigt zich voor alles wat ze haar dochter in het verleden heeft aangedaan. Maar Nina wil niets met haar moeder te maken hebben. Het is Domonique die Nina waarschuwt voor Femke, die volgens haar een bedreiging vormt voor haar relatie met Peter. Nina betrapt Peter en Femke en ziet hoe sterk de band tussen Peter en Femke is. Ook Peter en Femke zelf geven toe aan hun gevoelens. Nina neemt wraak, ze pluimt Peter, die zijn notariaat moet sluiten. Onder invloed van Marianne, start Tom er een advocatenkantoor.

Eddy zit na een list van Youri in een Wit-Russische gevangenis. Nancy mist hem maar vindt steun bij Waldek. Uiteindelijk staat Femke opnieuw voor de deur, maar zij doet heel mysterieus over haar afwezigheid. Het wordt duidelijk dat Femke in financiële moeilijkheden zit, daarom verkoopt ze de Noorderzon aan Peggy. Nancy ontdekt dat Femke geld opstuurt naar ene Rafael, maar daar zwijgt Femke in alle talen over. Tot Rafael plots opduikt, hij weigert te vertrekken totdat hij z’n geld krijgt. Rafael is de halfbroer van Femke, een zoon van Mike, en Femke heeft hem de helft van haar erfenis beloofd. Femke geeft het geld dat ze overhield aan de verkoop van de Noorderzon aan Rafael, hij vertrekt naar Spanje maar komt na enkele weken weer terug. Nancy ontdekt wie hij werkelijk is en heeft medelijden met hem, toch probeert Femke hem weer naar Spanje te krijgen. Tijdens het feest van Rosa en Waldek gaat Femke een laatste keer met Rafael praten, maar zijn stoppen slaan door. Hij sticht brand in z’n hotelkamer, terwijl hij zich vastklampt aan Femke.

Cois vertrekt halsoverkop naar Spanje nadat hij te horen kreeg dat z’n moeder ernstig ziek was. Hij liep er Angèle tegen het lijf en besloot bij haar te blijven. Julia’s wereld stort in, maar dan duikt de mysterieuze Serge op. Ze laat zich in de watten leggen, maar beseft dat het nog te vroeg is voor een nieuwe relatie.

Ook haar dochter, Katrien heeft het moeilijk met de liefde. Ze dumpte Tim maar beseft later dat ze hem toch nog graag ziet. Te laat, want Tim heeft een nieuwe vriendin: Gitta. Ook Jens wil z’n ex, Paulien terug. Tussen Tim en Katrien komt het weer goed, maar Jens blijft alleen achter. Daarom koppelt Katrien hem aan Fien, een verpleegster in het bejaardentehuis. Tot grote vreugde van Jens duikt z’n broer Stijn plots op. Die zet z’n zitten op Katrien, maar dat probeert Jens uit z’n hoofd te praten. Toch gaat Katrien in op de avances van Stijn…

Bram denkt dat Simonne een deel van zijn erfenis heeft achtergehouden, en dreigt ermee het overspel van Simonne uit te brengen. Simonne weet van niks, maar intussen heeft Frank het geld van Herman toevallig gevonden. Wanneer Bram verklapt dat Simonne is vreemdgegaan met Herman, besluit Frank met het geld van Herman stiekem de aandelen van Sanitechniek te kopen. Frank gooit Simonne buiten, en Cois en Julia vangen haar op. Franky vindt dat Bram verantwoordelijk is voor de ruzie tussen z’n ouders. Bram staat nu helemaal alleen, en zoekt troost bij Paulien. Paulien breekt met Jens, en kiest voor Bram. Franky en Bram leggen het weer bij. Net wanneer het terug goed lijkt te komen tussen Simonne en Frank, licht Julia Simonne in over het gestolen geld. Simonne is razend en wil dat Frank het geld meteen aan Bram geeft. Frank en Franky nodigen Bram uit om de aandelen te overhandigen. Het gesprek loopt uit de hand: Bram steekt Frank neer, waardoor Frank levensgevaarlijk gewond geraakt. Franky neemt de schuld op zich, zodat Bram niet in de gevangenis belandt. Franky gaat enkele maanden naar een jeugdinstelling, en Bram blijft achter met een gigantisch schuldgevoel. De band tussen Frank en zijn zoon is natuurlijk niet al te best, daarom verhuist Franky naar het appartement voor Sanitechniek, waar later ook Bram intrekt. Op Franky’s 18e verjaardag zoekt Frank opnieuw toenadering tot zijn zoon. Hij geeft de aandelen aan Franky. Franky geeft op zijn beurt de helft van de aandelen aan Bram. De twee groeien steeds dichter naar elkaar toe. Franky kan z’n gevoelens voor Bram niet langer meer verbergen, en probeert hem te kussen. Bram schrikt, en trekt in bij Paulien. Franky bekent aan Simonne dat hij homo is, later vertelt hij het ok aan Frank maar die weigert het te geloven. Pas wanneer Frank zijn zoon samen ziet met z’n vriend Max, dringt het tot hem door. Frank richt z’n pijlen op Max, en bedreigt hem. Franky is razend op Frank en breekt op zijn beurt met z’n vader.

Paulien is zwanger van Bram, die panikeert en vlucht opnieuw naar Franky. Bram draait bij en wil dan toch samen met Paulien voor het kindje zorgen maar bedenkt zich opnieuw. Bij Paulien barst de bom, ze verklapt dat het niet Franky was die Frank neerstak, maar wel Bram. Simonne is furieus en breekt met Bram. Wanneer Frank Bram en Franky ziet dansen op het feest van Rosa en Waldek stapt hij gedegouteerd weg. Frankt gaat hem achterna en eist dat hij z’n geaardheid aanvaardt. Tijdens de confrontatie vertelt Simonne dat Bram Frank neerstak. Franky vlucht samen met Bram weg, maar Frank zint op wraak en gaat hen achterna.

geschreven op 10 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU