Spring naar inhoud

Seizoen 14

Bij de start van seizoen 14 van THUIS zijn Eric en Martine de wanhoop nabij wanneer hun dochter Sofie vermist is.

Sofie is het laatst gezien op het trouwfeest van Sam, waar ze vertrokken is na een slaande ruzie met Peter. De politie en Child Focus starten een onderzoek en ten einde raad raadpleegt Eric zelfs een helderziende. Bij Eric groeit de hoop Sofie nog levend terug te vinden, maar dan wordt Sofie’s lijk gevonden in Hastière.

Terwijl de politie op zoek gaat naar de moordenaar van Sofie heeft Femke het geluk gevonden bij de zakenman Mike. Nancy ziet hun relatie met lede ogen aan en kan aan Mike niet langer verzwijgen dat Femke ook zijn dochter is. Mike besluit Nancy voorgoed het zwijgen op te leggen, maar Nancy overleeft de aanslag en kan Femke toch in lichten. Vanaf dan is Femke’s vertrouwen in Mike helemaal weg en linkt ze hem aan de moord op Sofie. Bij gebrek aan bewijs moet de politie Mike laten gaan en komt hij, op zoek naar Femke en zijn geld, de koffietafel van Sofie verstoren. Femke’s leven is in gevaar, maar zij wordt gered door Eric die Mike met een taartmes vermoordt.

Wanneer Eric wordt vrijgesproken van de moord op Mike, besluiten hij en Martine het verleden achter zich te laten en op wereldreis te vertrekken. Ondertussen valt Dorien voor de charmes van medestudent Jonas en staat haar prille huwelijk met Sam op de helling. Sam weet Dorien terug voor zich te winnen en ze besluiten Doriens droom te realiseren: een sportopleiding handbiken in Lanzarote. Femke daarentegen heeft het steeds moeilijker om de draad terug op te pikken. Ze weigert de erfenis van Mike te aanvaarden, maar wanneer zijn broer Eddy op het geld aast helpt Peter Femke om in één klap rijk te worden. Peter steunt Femke bij haar aankoop van de loft en deze samenwerking groeit al gauw uit tot een relatie.

Leo heeft het heel wat moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen. Na een investering in een fictieve villa in Benidorm ontdekt hij dat Mike met zijn geld is gaan lopen. Leo moet noodgedwongen zijn eigen huis verkopen en komt bij Frank en Simonne inwonen. Femke vermoedt dat Luc het geld van Mike gestolen heeft en slaagt er op haar beurt in om het geld te bemachtigen. Ze bezorgt het geld terug aan Leo. Leo is blij met de geste van Femke, maar zij dient haar ontslag in. Taxi Ter Smissen moet dus op zoek naar een nieuwe chauffeur en de charmante Jean-Marie meldt zich aan. Simonne laat zich zijn aandacht welgevallen, maar gaat daarin net iets té ver. De relatie tussen Frank en Simonne wankelt. Een relatietherapeut moet de brokken tussen Frank en Simonne proberen te lijmen.

In Ter Smissen verlaat Kasper het nest en vertrekt op cruise. Peggy moet aan Rosa toegeven dat ze niet zomaar is teruggekeerd uit Canada. Ze is zwanger en is er van overtuigd abortus plegen, maar na een consultatie bij Ann besluit ze haar kind af te staan ter adoptie. Rosa en Ann zijn beiden kandidaat, maar Peggy kiest uiteindelijk voor Ann. Tijdens haar zwangerschap ontwikkelt Peggy echter een band met haar kind, die nog wordt versterkt na de geboorte. Rosa hoopt dat Peggy het kind alsnog zelf opvoed, maar Peggy komt haar belofte aan Ann na. Ann noemt de baby naar haar grote liefde, Sandrine. Jenny wordt blij verrast door de terugkeer van haar dochter Bianca uit Canada. Tot haar grote vreugde verlooft Bianca zich met haar jeugdliefde Tom.

Marianne heeft het in eerste instantie moeilijk met de relatie van haar zus Claire en Geert. Maar wanneer ze haar gevoelens aan Geert opbiecht, kiest hij voor Marianne. Geert komt inwonen, maar dan wordt Marianne ziek. Haar nieren zijn onherstelbaar beschadigd en dit is de start van haar lijdensweg op zoek naar een geschikte donor. Wanneer haar zoon Tom uit Canada terugkeert wordt ze verlost uit haar lijden. Tom wordt donor voor zijn moeder en het is dan ook dankzij hem dat ze de draad weer kan oppikken en zich kan focussen op haar kleinkind Sandrine. Peggy bekent aan Tom dat Sandrine zijn kind is, het resultaat van een passioneel weekendje in Canada. Peggy besluit het geluk van Tom en Bianca niet in de weg te staan en vertrekt naar China.

Bij Sanitechniek wordt Luc officieel partner van Mo en hij breidt het bedrijf uit met een groene poot: Ecotechniek. Na het vertrek van Kasper had niemand gedacht dat de nieuwe stagiair Kris, een vrouw zou zijn. Mo vindt bij haar opnieuw het liefdesgeluk en na een tijdje vindt Kris de tijd rijp om hem voor te stellen aan haar broer Bruno. Wanneer hun vader overlijdt vindt Bruno, die lijdt aan een verstandelijke handicap (fragiele-x syndroom), bij Mo een houvast. Kris daarentegen kan haar hart bij Mo al een tijdje niet meer luchten en vindt troost in de armen van Waldek. Waldek wil voor Kris breken met Rosa, maar Kris wijst Waldek af. Mo kan zijn jaloezie niet verkroppen en haalt Waldek het bloed vanonder de nagels. Waldek dient zijn ontslag in, tot grote frustratie van Luc. Luc besluit hierop Rosa in te lichten over Waldeks slippertje met Kris.

Na Paulien, vindt ook Katrien haar liefdesgeluk. Tim zit in zijn laatste jaar aan de middelbare school en is goed bevriend met Jens. Wanneer Paulien op uitwisseling vertrekt komt de Zuid-Afrikaanse student Lenny voor een tijdje inwonen. Lenny doet er alles aan om bij Katrien in de gunst te komen, maar Katrien kiest toch voor Tim. Ook voor Cois zijn er kapers op de kust. Julia’s ex man, Pierre, doet tevergeefs een poging om Julia voor zich te winnen, maar Julia heeft haar lesje met Pierre wel geleerd. Cois en Julia besluiten hun liefdesgeluk te bezegelen met een Middeleeuws huwelijk en vertrekken op huwelijkreis naar Ierland. Katrien en Paulien verheugen zich ondertussen op een weekje ‘alleen’ met de jongens, maar botsen op hun vader als spelbreker.

geschreven op 10 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU