Spring naar inhoud

Seizoen 12

Bij het begin van het 12de seizoen van THUIS wordt iedereen opgeschrikt door de dood van Frank.

Terwijl inspecteur Monard het onderzoek leidt naar de moord op Frank, kunnen Simonne en Franky rekenen op de steun van Cois en Mo. Uiteindelijk is het lijk niet dat van Frank Bomans, maar wel dat van een beruchte crimineel Manfred Stein. Wat later blijkt dat Frank, samen met Bonnie, is gevlucht naar het exotische Curaçao. Maar Frank mist zijn gezin en trekt terug naar België, waar hij wordt opgepakt voor de moord op Manfred. Inspecteur Monard ontdekt dat Frank onschuldig is en laat hem vrij. Frank hoopt op een reünie met Simonne, maar zij kiest voor Mo en vraagt de scheiding aan. Frank zit in de put, maar met de hulp van Cois klimt hij stilaan uit het diepe dal.

Wanneer Mo besluit in te trekken bij Simonne, vindt Aisha het hoog tijd om op eigen benen te staan. Ze verhuist naar de loft, waar ook Sam, en haar goede vriendin Dorien wonen. Na de breuk met Femke en z'n ontslag bij Baget, gaat Sam aan de slag in de Fit en Fun. Maar Sam hoopt met het verhuren van kamers in de loft nog wat extra geld te verdienen. Youssef Bakali, een laatstejaarsstudent geneeskunde, wordt de nieuwe huurder in de loft. Met Sam klikt het niet meteen, maar Dorien en Aisha zijn in de wolken met de aanwezigheid van Youssef.

Sofie herstelt in het ziekenhuis van een overdosis. Later laat ze zich opnemen in een afkickcentrum. Ze heeft het daar niet gemakkelijk, maar kan rekenen op de steun van een medepatiënt, Nele. Na een succesvol verblijf in het afkickcentrum, besluit ze samen met Nele naar Tsjechië te trekken om er op haar beurt drugverslaafden te helpen.

De breuk tussen Eric en Martine lijkt nu definitief, want zodra Sofie naar het afkickcentrum gaat trekt Martine terug in bij Werner. Martine en Werner runnen nu samen de Fit & Fun, en maken zelfs trouwplannen. Een bezoekje van Julie met de kerstdagen, maakt hun geluk compleet. Maar wanneer Eric plots gezondheidsproblemen krijgt, kan Martine haar bezorgdheid niet wegsteken. Tijdens een overval in Fit en Fun wordt Werner neergeslagen, Eric wil hem redden maar krijgt een hartaanval. Martine zit vanaf dan trouw aan het ziekenhuisbed van Eric. Werner en Martine gaan als vrienden uit elkaar en Martine en Eric besluiten opnieuw te trouwen.

Nu Sam uit Baget is gestapt, staat Femke er helemaal alleen voor. Maar ze laat de moed niet zakken en runt de broodjeszaak in haar eentje. Al gauw blijkt dat ze het werk serieus heeft onderschat. Eva probeert haar uit de nood te helpen. Maar wanneer een BTW-controleur plots voor de deur staat, lijkt het einde van Baget nabij.

Na de geboorte van Britney heeft Nancy even last van een postnatale depressie. Femke moet meer dan eens inspringen om voor haar zusje te zorgen. Eddy kan z'n belofte om nooit meer te drinken niet houden en begaat een fout tijdens zijn werk. Hij wordt op staande voet ontslagen door Marie. Ook Nancy grijpt terug naar de fles, maar gelukkig is dokter Smeekens altijd in de buurt om een oogje in het zeil te houden.

Sandrine, de nieuwe binnenhuisarchitecte van Marie Design, begint een relatie met Ann, die voor haar zieke moeder Emma heeft gezorgd. Wanneer Emma op haar sterfbed bekent dat Geert Smeekens de echte vader van Sandrine is, is Sandrine helemaal in de war. Met de hulp van Ann besluit Sandrine Geert wat beter te leren kennen. Marianne wil Geert zoveel mogelijk beschermen, maar krijgt toch de volle laag wanneer Geert ontdekt dat zij heeft verzwegen dat Sandrine zijn dochter is. Geert is aanvankelijk wel tevreden wanneer hij ontdekt dat hij een dochter heeft, maar hoe zal hij reageren als hij te weten komt dat Sandrine een relatie heeft met Ann?

Leontien is terug thuis en voelt zich helemaal herboren. Vanaf nu komt haar familie op de eerste plaats, maar Luc gelooft niet dat ze genezen is. Zeker wanneer Leontien totaal geen interesse meer toont in Marie Design. Intussen heeft Marie zich als baas van Marie Design ontpopt tot een echte zakenvrouw. Luc begint achter de rug van Leontien een affaire met Marie. Wanneer Leontien dit ontdekt, zet ze Luc zonder pardon aan de deur. Maar Luc geeft zich niet zo snel gewonnen.

Eva moet haar verhuis naar Zuid-Afrika noodgedwongen uitstellen wegens aanhoudende buikkrampen. Ze trekt in bij Mathilde, Robert en Maarten. Robert ontdekt dat Mathilde Eva langzaamaan vergiftigt, hij wil Eva op de hoogte brengen, maar daar steekt Mathilde een stokje voor. Eva zwicht voor de charmes van Maarten en ze beginnen een relatie. Wanneer Maarten en Eva voorstellen om alleen te gaan wonen, is voor Mathilde de maat vol. Niemand neemt haar Nandje af, en ze beraamt een duivels plan. Maarten ontdekt haar bedrog, en wil Eva beschermen tegen zijn moeder. Eva werkt intussen als schoonheidsspecialiste bij Fit & Fun, en schiet opnieuw goed op met Werner. De jaloezie laait hoog op bij Maarten en hij wil Eva voor altijd aan zich binden...

In Ter Smissen, hebben Waldek en Rosa hun handen vol met Kasper. Hij krijgt het hard te verduren op school waar hij het slachtoffer wordt van enkele pestkoppen. Met de hulp van een vertrouwensleerkracht en Aisha, kunnen ze het pesten stoppen. Tot grote vreugde van Kasper krijgt hij voor zijn verjaardag een brommer. Net zoals elke puber, groeit bij Kasper de interesse voor het vrouwelijk geslacht en dat brengt hem meer dan eens in de problemen.

Jenny maakt kennis met Victor, een mysterieuze man die in de wasserij van z'n broer werkt waar Ter Smissen klant is. De twee groeien steeds dichter naar elkaar toe, maar Victor draagt een groot geheim met zich mee... Wanneer Jenny steeds vaker wordt geplaagd door allerlei pesterijen, is Victor de eerste verdachte.

geschreven op 10 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU