Spring naar inhoud

Seizoen 11

De verkrachtingszaak wordt eindelijk opgehelderd: Robert Swerts wordt opgepakt en beschuldigd van verkrachting. Het wordt snel duidelijk dat Swerts ook achter de verdwijning van Véronique zit.

Marianne is helemaal in shock, gelukkig is er Walter Frans om haar op te vangen. Wanneer Marianne en Walter denken te kunnen genieten van het leven, verschijnen de ex van Walter, Betty, en haar wraakzuchtige man, Jacques Van Ginderen op het toneel. Betty beseft dat ze nog steeds verliefd is op Walter en wil er alles aan doen om hem terug te krijgen.

Luc en Leontien storten zich op een nieuw avontuur: het Eldoradoproject. Marie krijgt steeds meer verantwoordelijkheid naar zich toe geschoven, maar er is nog meer werkvolk en geld nodig om het project te kunnen realiseren. Simonne en Frank besluiten om met Sanitechniek mee te werken aan het project en ook Walter Frans springt mee op de boot als aannemer. Wat een prachtig succesproject had moeten worden, loopt uit op een groot fiasco voor alle betrokkenen. De rivaliteit tussen Walter en Jacques zorgt er voor dat het hele project failliet wordt verklaard. Simonne en Frank zijn alles kwijt, maar Luc en Leontien hebben via een achterpoortje nog een vette cheque kunnen opstrijken.

Waldek droomt al lang van kinderen en als Rosa plots heel onverwachts zwanger is lijkt zijn droom uit te komen. Waldek is in de zevende hemel. Maar wanneer Rosa een miskraam krijgt, wordt hun relatie op de proef gesteld.

Op kerstavond houdt een groep zigeuners halt in Ter Smissen en ze bezorgen iedereen een onvergetelijke kerst. Enkele dagen later ontdekt Waldek dat er een jongen is achtergebleven. Rosa en Waldek ontfermen zich over deze mysterieuze, stille jongen die ze Kasper noemen. Ze willen als pleegouders voor Kasper zorgen. Na de gebruikelijke procedures en enkele spannende weken krijgen ze het heugelijke nieuws dat ze nu officieel de pleegouders van Kasper zijn.

Jenny keert plots terug uit Zuid-Frankrijk, maar zonder Dré. Ze kan maar niet wennen aan het leven ginder en wil liefst zo lang mogelijk hier blijven. Rosa dwingt haar te vertellen wat er gaande is, ze vindt dat Jenny open kaart moet spelen met Dré. Jenny neemt een moeilijke beslissing en zet een punt achter haar relatie . Ze gaat bij Rosa in Ter Smissen werken. Daar heeft ze al gauw de handen vol met haar eigenzinnige nonkel Tuur en zijn vriendinnetje Jetteke.

Eric en Martine hakken de knoop door en besluiten te scheiden. Eric blijft in de loft wonen en Martine verhuist, maar waar gaat Sofie wonen? Sofie lijdt meer onder de scheiding dan Sam, die samenwoont met Femke. Eric verhuurt een kamer in de loft aan de jonge, knappe studente Maaike. Het klikt wel tussen Eric en Maaike, tot ongenoegen van Sofie die zich verwaarloosd voelt. Maar al snel blijkt dat Maaike meer wil dan vriendschap...

Intussen werkt Martine in de Fit & Fun, waar ze Werner helpt om z'n antidepressivapillen af te bouwen na z'n zelfmoordpoging. Martine en Werner groeien steeds dichter naar elkaar toe en beginnen een relatie. Ze besluiten te gaan samenwonen.

Sofie heeft een erg moeilijk jaar achter de rug. Niet alleen de verkrachtingszaak, maar ook de scheiding van haar ouders was voor Sofie moeilijk om te verwerken. Nu Martine een relatie heeft met Werner, Sam het huis uit is en Eric meer aandacht heeft voor Maaike dan voor haar, voelt ze zich verwaarloosd. Achter de rug van haar ouders begint ze een relatie met Renzo, Sofie is dolverliefd. Renzo laat Sofie kennismaken met de drugswereld, maar wanneer Renzo wordt opgepakt voor dealen, neemt Sofie z'n bezigheden over. Renzo moet namelijk een schuld terug betalen aan Tony, een zware jongen. Sofie moet niet alleen dealen, maar wordt ook gedwongen om escortewerk te doen voor Tony. Langzaam aan raakt ze steeds meer verslaafd aan hard drugs. Na een slechte drugmix valt Sofie bij een klant neer, Tony dumpt haar bewusteloze lichaam en vlucht. Gelukkig kunnen Femke en Renzo haar op tijd redden. Pas dan ontdekken Eric en Martine de ernst van de situatie. Sofie moet afkicken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Sofie ziet het helemaal niet zitten, ze stort in en neemt een overdosis. Eric en Martine beseffen dat ze professionele hulp nodig hebben om hun dochter te kunnen redden.

Terwijl Aisha ontdekt dat ze Sam nu voor goed kwijt is, probeert Mo het verlies van Véronique te verwerken. Hij wil wraak nemen en gaat achter Swerts aan, gelukkig kan Waldek hem op tijd tegenhouden. Mo verzet zich eerst tegen de verkoop van Ter Smissen Baget aan Sam en Femke, want net die twee hebben Aisha veel verdriet bezorgd, maar uiteindelijk geeft hij toe.

Mo stort zich op z'n werk bij Sanitechniek, waar hij veel steun krijgt van z'n collega's Simonne en Waldek. Aisha trekt weer wat vaker op met Sofie. Ze laat zich eventjes verleiden door enkele jointjes, maar herpakt zich al gauw. Aisha ziet hoe Sofie stilaan verslaafd wordt en zich meer en meer in de problemen werkt. Ze roept de hulp van Femke in om Sofie te helpen.

Sam keert terug naar z'n eerste liefde: Femke. Het klikt als nooit tevoren tussen hen, en ze besluiten samen in een avontuur te stappen. Ze kopen Ter Smissen Baget over en runnen het samen. Al gauw blijkt dat het niet zo eenvoudig is om je eigen bedrijf te runnen: een mysterieuze inbraak op kerstavond zorgt al meteen voor een financiële kater. Maar ze slaan er zich door en maken er een succesvolle zaak van.

Femke kan het niet echt appreciëren dat haar broer, Renzo, rechtover haar en Sam is komen wonen. Waar Renzo is, komen vroeg of laat problemen, dat weet Femke. Femke is dan ook razend wanneer ze ontdekt dat Renzo een relatie heeft met Sofie. Sam begrijpt de houding van Femke niet. Maar wanneer Aisha de hulp van Femke in roept om Sofie te redden uit de klauwen van Tony, krijgt Femke gelijk. Sam is razend op Femke omdat ze hem niks heeft verteld over de problemen van Sofie. Hij zet verbreekt meteen hun relatie en gaat terug in de loft wonen.

Tot grote spijt van Femke, heeft haar moeder, Nancy, terug een relatie met Eddy. Volgens Nancy is hij echt veranderd, drinkt hij niet meer en werkt hij nu ook bij Vercammen. Femke gelooft er weinig van, maar moet toch vaststellen dat haar moeder er wel gelukkig uit ziet. Ook Nancy heeft nu vast werk als kuisvrouw in Ter Smissen én bij Marianne. Alles lijkt eindelijk goed te gaan in haar leven, en wanneer Nancy ontdekt dat ze opnieuw zwanger is, begint ze pas echt op wolkjes te lopen. Nancy en Eddy worden de trotse ouders van hun boeleke Britney.

Rosa is in de wolken wanneer Eva plots terugkeert uit Zuid- Afrika, maar ze heeft slecht nieuws: Nandje heeft leukemie. Niemand van haar familie kwam in aanmerking als donor, de familie van Jan is haar laatste hoop. Maar dat betekent dat ze terug contact moet opnemen met Mathilde en Maarten... Tot haar grote verrassing lijkt Mathilde wel een ander mens: ze is vriendelijk, niet opdringerig en wil alles doen om haar kleinzoon te helpen. Mathilde blijkt de geschikte donor te zijn en redt Nandje. Zodra Nandje beter is, wil Eva terug naar Zuid-Afrika gaan, maar daar steekt Mathilde meteen een stokje voor.

Na het plotse vertrek van Michaël, staat Ann er alleen voor. Haar relatie met Manon staat op een laag pitje nu die voortdurend in het buitenland zit. Rond kerstmis nodigt Manon haar uit om naar New York te gaan. Op aanraden van Marianne besluit Ann toch te vertrekken. Ann komt dolverliefd terug. Manon moet wel terug naar New York en voor een langere tijd, Ann wil bij haar zijn en besluit een vervanger te zoeken voor de praktijk. De afstandelijke en principiële dokter Geert Smeekens zal Ann vervangen tijdens haar afwezigheid. In het begin botst het met Marianne en Walter, maar na een tijdje lijkt het toch te klikken tussen de vrouw des huizes en de nieuwe dokter.

Simonne en Frank stappen vol enthousiasme in het Eldorado-project en hopen zo met Sanitechniek een grote slag te slaan. Maar alles loopt mis, het wordt een financieel fiasco voor de familie Bomans. Simonne doet haar best om door die zware periode te komen, maar Frank ziet het allemaal niet meer zitten. Simonne zoekt en vindt steun bij Mo en Cois, terwijl Frank zich laat gaan. Angèle blijft voortdurend stoken tussen Frank en Simonne, en wanneer Angèle Frank ziet met een andere vrouw is het huis al helemaal te klein. Frank blijft echter ontkennen dat hij zijn Simonneke bedriegt, maar toch begint ook zij stilaan te twijfelen aan z'n onschuld. Cois blijft z'n vriend steunen en dat leidt tot een breuk tussen Angèle en Cois. Simonne zet Frank aan de deur, waarna hij spoorloos verdwijnt.

De vrouw die Angèle zogezegd met Frank heeft gezien, is Bonnie. Ook Cois loopt haar tegen het lijf als hij op zoek gaat naar de dolende Frank. Bonnie ontdekt dat Frank als twee druppels water lijkt op haar partner-in-crime Manfred Stein, een Duitse gangster. Ze bedenkt meteen een geniaal plan. Manfred gaat zich kleden en gedragen zoals Frank en dan overvallen plegen, zodat iedereen denkt dat Frank de dader is. Hun opzet werkt en Frank wordt gezocht voor moord en diefstal. Wanneer Frank wordt gearresteerd, blijft hij zijn onschuld ontkennen. Frank vlucht uit de gevangenis en komt Bonnie en Manfred op het spoor. Frank wordt gevangengenomen door hen, maar slaagt er in om Bonnie te overtuigen om samen te vluchten. Maar dan komt het tot een gevecht tussen Frank en Manfred, Bonnie schiet één van de twee mannen neer...

geschreven op 10 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU