Spring naar inhoud

Seizoen 09

Marie verneemt via een brief dat Jean Pierre akkoord gaat met de adoptie door Dre en dat hij haar zijn appartement schenkt. Op de opening van het kasteel van Alex ontmoet ze een zekere Philippe Bertels. Even lijkt de passie op te laaien maar dan moet Marie toegeven dat ze nog steeds meer voelt voor Alex. Alex is bereid om te scheiden van zijn vrouw Claire en wil met Marie een nieuw leven beginnen in het buitenland. Dat is echter buiten de bezitterige Claire gerekend. Ze vermoordt Alex en maakt Marie wijs dat hij er vandoor is met haar beste vriendin Katrien.

Marie blijft achterdochtig en wil te weten komen wat er met nu echt met Alex aan de hand is. Met de hulp van Michael, die later moet toegeven dat hij eigenlijk verliefd is op Marie, slaagt ze erin om Claire in het nauw te drijven. In een wanhoopspoging om haar geheim te bewaren vermoordt Claire Katrien. Tijdens een achtervolging krijgt Claire een ongeval en ontdekt Marie het lijk van Katrien in de koffer van Claire's auto. Claire weigert echter aan de politie te vertellen wat er met Alex is gebeurd en pleegt zelfmoord.

Even lijkt het erop dat Marie nooit de waarheid zal achterhalen maar dan ontdekt ze een opschrift op het graf van Claire: 'voor altijd verenigd in de liefde'. Ze laat het graf openmaken en ontdekt het lijk van Alex naast dat van zijn vrouw Claire. Marie laat Alex opnieuw apart begraven en kan eindelijk verder met haar leven...

Jenny gaat akkoord met een echtscheiding hoewel ze diep in haar hart nog zielsveel van Dré houdt. Dré wil echter komaf maken met het verleden en lijkt in Ria Verbaendert, een verpleegster, een nieuwe liefde gevonden te hebben. Maar dan komt Willy terug op de proppen. Hij lijdt aan leukemie en het is zijn grootste wens om Dré en Jenny terug te verzoenen. Ria voelt aan dat Dré nog steeds gevoelens koestert voor Jenny wat voor extra spanningen zorgt. Willy is er erg aan toe en vraagt Dré om euthanasie. Na lang wikken en wegen is Michael bereid om Dré bij de procedure te helpen. Na de dood van Willy worden Dré en Jenny per testament aangesteld om een fonds in zijn naam te beheren. Ria voelt zich te veel en verbreekt de relatie met Dré. Dré besluit om met het geld van het fonds naar Congo te trekken. Hij wil daar een liefdadigheidsproject oprichten. Jenny vraagt hem om te blijven als hij nog iets voor haar voelt. Zal Dré op haar verzoek ingaan?

Marianne neemt 'De groene Antenne' over van Willy en stort zich vol overgave op haar nieuwe job als eindredacteur. Het krantje krijgt de naam 'Uit en Thuis' en Marianne kan haar neef Eric overtuigen om vaste medewerker te worden. Ze laat haar veranda verbouwen en maakt op die manier kennis met Walter Frans. Walter heeft het hart op de tong en laat al snel voelen dat hij interesse heeft in Marianne. Er is echter nog een andere kaper op de kust. Ook Robert Swerts, advocaat en nieuwe freelance-medewerker van de krant probeert Marianne te charmeren. Marianne zal vroeg of laat toch moeten kiezen tussen de twee mannen...

Luc is erin geslaagd om Franky te redden. Zelf wordt hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Luc herstelt gelukkig vrij snel van zijn verwondingen en trekt in bij Frank en Simonne.

Samen met Werner start hij de broodjeszaak 'Ter Smissen Baget'. Geleidelijk aan kan hij terug het vertrouwen winnen van Leontien die hem zelfs op hun kindje Lowie laat passen.

Maar dan ontsnapt Isabelle uit de psychiatrie. Leontien staat doodsangsten uit want Isabelle zint op wraak. Door een sluwe list, ze misleidt Femke, slaagt Isabelle erin om Louis in handen te krijgen. Ze dreigt hem van het balkon te laten vallen, maar gelukkig kan Femke haar overreden. Isabelle wordt opgepakt, maar Leontien is zo onder de indruk van het bebeuren dat ze samen met Louis naar het buitenland vertrekt. Ze laat een verbouwereerde Luc achter.

Stany Love bezoekt zijn oude scheepsmakker Werner. Hij is gestopt met zijn job als charmezanger op cruiseschepen om zijn oude liefde terug te vinden. Yvette is onmiddellijk onder de indruk van zijn charmes. Na enkele stuntelige pogingen slaagt ze er eindelijk in om zijn hart te veroveren. Stany zit echter met een groot probleem: Yvette blijkt zijn oude geliefde te zijn die hij jaren geleden in de steek heeft gelaten. Hij heeft haar indertijd laten vertellen dat hij verdronken was op zee en haar daardoor veel pijn berokkend. Uiteindelijk kan hij niet anders dan haar de waarheid vertellen, maar hoe zal zij reageren?

geschreven op 10 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU