Spring naar inhoud

Seizoen 05

Wanneer Kristoff uit coma ontwaakt, zit zijn moeder Linda bij zijn bed. Linda verliet jaren geleden haar echtgenoot Fernand en haar drie kinderen Joeri, Eva en Kristoff. Nu is ze terug, samen met haar jongste dochter Sabine. Het gezin heeft het moeilijk met haar aanwezigheid, maar vooral Kristoff blijft dwarsliggen.

Simonne vraagt de scheiding aan nu ze weet dat Frank haar met Leontien en Veronique bedroog. Frank besluit samen met Kristof te solliciteren voor een job op een booreiland, maar hij mag op het laatste moment niet mee. Omdat Frank niet meer bij Simonne terecht kan, zwerft hij een tijdje in de grootstad rond.

Simonne vindt troost in de armen van Luc.

De wereld van Veronique stort in wanneer ze schijnzwanger blijkt te zijn. Omdat ze fysieke pijn blijft ondervinden laat ze zich opnieuw onderzoeken. De diagnose is hard. Veronique moet haar eierstokken laten verwijderen en kan nooit meer kinderen krijgen.

Dankzij Marianne kan Marie een peperdure oogoperatie ondergaan. De ingreep slaagt en Marie kan weer zien. Wanneer Jean-Pierre verneemt dat Dré jarenlang een buitenechtelijke relatie met zijn vrouw Evelyne had en zij van plan was hem te verlaten, krijgt hij een hartaanval. Dré kan hem redden. Marie ontdekt tot haar ontzetting dat haar bloedgroep niet overeenstemt met die van Jean-Pierre of Evelyne.

Dré trouwt met Jenny. Bianca trekt naar Canada en neemt afscheid van haar moeder.

Tom verdedigt als kersverse advocaat een vriend die door Valerie beschuldigd wordt van ongewenste seksuele intimiteiten. Wanneer hij ontdekt dat Valerie de waarheid spreekt, vertrekt hij uit schaamte naar zijn oom Charles in Belize.

De relatie van Rosa en Yves komt onder spanning wanneer blijkt dat Yves biseksueel is. Eva raakt in de ban van Pierre, een modefotograaf.

Pierre is geestesziek en terroriseert zijn zussen Valerie en Isabelle. Wanneer Fernand de ware aard van Pierre ontdekt, wordt hij vermoord. Pierre steekt het huis van de familie Verbiest in brand en voorlopig kan niemand achterhalen wat er met Fernand is gebeurd. Pierre is zelfs even de held wanneer hij Eva uit de vlammen redt.

geschreven op 10 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU