Spring naar inhoud

Sam De Witte

Sam is een energieke en zelfzekere dertiger, die al enkele jaren aan het hoofd staat van haar eigen klusbedrijf, De Kabouters. Het is een klein bedrijfje met slechts twee werknemers, maar de zaken draaien goed en Sam vindt het tijd om uit te breiden.

Tijdens haar zoektocht naar een extra werkkracht komt ze eerst bij Bram terecht. Maar nog voor hij één dag heeft gewerkt, ruilt hij zijn job bij De Kabouters in voor een plekje achter de toog van de Frens. Frank, die al een hele tijd op zoek is naar werk, gaat solliciteren bij Sam, maar hij komt van een kale reis terug. Hij past niet echt in het profiel van de Kabouters; vooral zijn turbulente verleden is voor Sam een probleem.

Sam voegt Frank toch toe aan haar team dat na enkele strubbelingen een geoliede tandem wordt. Ook op het vlak van de liefde zit het haar mee; ze leert Tim kennen en ze beginnen een relatie.

Tim en Sam vormen een mooi koppel, maar over één punt zijn ze het oneens: kinderen. Tim wil dolgraag kinderen, maar Sam staat hier niet voor open. Zij is zelf geadopteerd en wil zelf nooit kinderen. Tot Sam onverwachts zwanger wordt. Ze maakt een afspraak voor een abortus maar verandert toch van gedachten. Ze wil wél één ding doen voor ze zelf moeder wordt: haar eigen biologische moeder vinden. Ze komt uit bij Simonne.

Simonne raakte als tiener zwanger en ging ervan uit dat haar kindje doodgeboren werd. Dat was de schuld van Simonnes moeder, Yvette en Simonnes zus, Angèle. Deze onthulling zorgt dan ook even voor een breuk in de familie, maar stilaan groeien de vrouwen naar mekaar toe. Op kerstavond van 2015 zet Sam haar dochter, Hannah op de wereld.

Later breidt het gezin verder uit wanneer Sam haar neef Joren in huis neemt. Joren is de zoon van Sams broer Bill, die kampt met een alcoholverslaving.

Na enkele jaren het succesvolle bedrijf De Kabouters te runnen, besluit Sam dat ze haar leven over een andere boeg wil gooien. Ze verkoopt haar bedrijf aan Adil en wordt de zaakvoerster van Bar Madam.

Meer Sam...

Neem een kijkje achter de schermen bij de #Leocup!

Thuis
De Leocup is afgelopen en wat zagen onze acteurs en actrices er stralend uit op de set! Wij nemen je mee achter de schermen.

Dit is de winnaar van de #Leocup!

Thuis
Eindelijk is het zover, de winnaar van de Leocup is bekend!

De #Leocup is begonnen!

Thuis
De eerste match van de Leocup is gespeeld! Simonne kwam uit tegen Eddy. Ook Sam en Frank staan tegenover elkaar.

Tijd voor de bloopers van september!

Thuis
Er werd weer heel wat geblooperd op de Thuis-set! De stop van een fles cava die niet wil meewerken en heel wat hilariteit tussen Sam en Simonne.

Simonne blijkt een echte dartskenner

Thuis
Sam komt in de eerste ronde van de Leocup uit tegen Frank. Een heuse uitdaging. Tijd voor een geheim wapen, en dat blijkt niemand minder dan Simonne te zijn!

Een verrassing voor Simonneke

Thuis
Sinds haar ontslag bij Boowie helpt Simonne Sam wat in Bar Madam. Sam vindt dat supertof en heeft dan ook een verrassing voor haar moeder!

Tim heeft een mankementje

Thuis
Sam spreekt Hannah eerlijk aan over het mankementje van haar papa. Is het talent van Tim opgebruikt of loopt Sam te hard van stapel?

Tim is klaar voor een wilde nacht

Thuis
Sam vindt Joren en Emma een saai koppel, precies zoals zij en Tim. Die laatste is het daar absoluut niet mee eens en is klaar om de avond wat pikanter te maken.

Een avond om nooit meer te vergeten

Thuis
Sam en Tim komen bij Frank en Simonne de verkoop van hun huis vieren. Frank heeft extra veel moeite gedaan om er een onvergetelijke avond van te maken.

Sam heeft Angèle door: waar is het geld?

Thuis
Sam ontdekt de diefstal in Bar Madam. Bovenop doet Angèle heel raar. Wat heeft ze te verbergen? En waarom spreekt ze niet gewoon de waarheid?
geschreven op 16 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU