Spring naar inhoud

Sam De Witte

Sam is een energieke en zelfzekere dertiger, die al enkele jaren aan het hoofd staat van haar eigen klusbedrijf, De Kabouters. Het is een klein bedrijfje met slechts twee werknemers, maar de zaken draaien goed en Sam vindt het tijd om uit te breiden.

Tijdens haar zoektocht naar een extra werkkracht komt ze eerst bij Bram terecht. Maar nog voor hij één dag heeft gewerkt, ruilt hij zijn job bij De Kabouters in voor een plekje achter de toog van de Frens. Frank, die al een hele tijd op zoek is naar werk, gaat solliciteren bij Sam, maar hij komt van een kale reis terug. Hij past niet echt in het profiel van de Kabouters; vooral zijn turbulente verleden is voor Sam een probleem.

Sam voegt Frank toch toe aan haar team dat na enkele strubbelingen een geoliede tandem wordt. Ook op het vlak van de liefde zit het haar mee; ze leert Tim kennen en ze beginnen een relatie.

Tim en Sam vormen een mooi koppel, maar over één punt zijn ze het oneens: kinderen. Tim wil dolgraag kinderen, maar Sam staat hier niet voor open. Zij is zelf geadopteerd en wil zelf nooit kinderen. Tot Sam onverwachts zwanger wordt. Ze maakt een afspraak voor een abortus maar verandert toch van gedachten. Ze wil wél één ding doen voor ze zelf moeder wordt: haar eigen biologische moeder vinden. Ze komt uit bij Simonne.

Simonne raakte als tiener zwanger en ging ervan uit dat haar kindje doodgeboren werd. Dat was de schuld van Simonnes moeder, Yvette en Simonnes zus, Angèle. Deze onthulling zorgt dan ook even voor een breuk in de familie, maar stilaan groeien de vrouwen naar mekaar toe. Op kerstavond van 2015 zet Sam haar dochter, Hannah op de wereld.

Meer Sam...

OMG, Emma en Joren kussen! En worden betrapt...

Thuis
Water of spuitwater, meer heeft Joren niet nodig om de vlinders te laten rondfladderen in Emma haar buik op hun eerste date...

OMG, heeft Joren een date?

Thuis
Joren heeft een date... of dat denkt hij toch. Is dit wel een date? En valt Joren nu ook op meisjes? Sam en Tim genieten vanop de eerste rij.

De memorabele tango van Sam, Tim én Bob

Thuis
De eerste tangoles van Sam en Tim is een wisselend succes, maar de slotfase is sowieso on-ver-ge-te-lijk!

Sam komt Angèle het goeie nieuws brengen

Thuis
Sam gaat persoonlijk naar Angèle om haar de grote vraag te stellen. Maar zal Angèle ook zo blij zijn met het nieuwe voorstel?

Sam moet nu wel open kaart spelen

Thuis
Sam krijgt een bericht vanuit Bar Madam. Er zit niks anders op dan open kaart te spelen bij Femke en Simonne. Zal ze de Withoeve sneller dan gepland verlaten?

Joren blijft achter met een groot schuldgevoel

Thuis
Joren heeft schrik dat hij de situatie volledig fout heeft aangepakt. En nu is het te laat...

Heeft Adil iets te maken met de moord op Frederieke?

Thuis
Sam vertelt Tim over de ruzie tussen Adil en Lowie. Tim denkt er het zijne van... Heeft Adil iets te maken met de moord op Fredrieke?

Peter Toon stelt de jarige Hannah niet teleur

Thuis
Kerstmis is naast Kerstmis ook de verjaardag van onze kleine Hannah, en daar horen cadeautjes bij. Zoals gewoonlijk stelt peter Toon niet teleur.

Sam zegt haar gedacht tegen Viv

Thuis
Sam heeft niks tegen Viv maar ze wil wel heel graag iets van haar weten. Is ze te direct? Tim denkt van wel. Wat denken Joren en Viv zelf?

Joren ziet meer dan hij wou

Thuis
Nu Sam weer thuis is, moet Joren dubbel voorzichtig zijn voor hij naar binnenkomt...
geschreven op 16 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU