Spring naar inhoud

Sam De Witte

Sam is een energieke en zelfzekere dertiger, die al enkele jaren aan het hoofd staat van haar eigen klusbedrijf, De Kabouters. Het is een klein bedrijfje met slechts twee werknemers, maar de zaken draaien goed en Sam vindt het tijd om uit te breiden.

Tijdens haar zoektocht naar een extra werkkracht komt ze eerst bij Bram terecht. Maar nog voor hij één dag heeft gewerkt, ruilt hij zijn job bij De Kabouters in voor een plekje achter de toog van de Frens. Frank, die al een hele tijd op zoek is naar werk, gaat solliciteren bij Sam, maar hij komt van een kale reis terug. Hij past niet echt in het profiel van de Kabouters; vooral zijn turbulente verleden is voor Sam een probleem.

Sam voegt Frank toch toe aan haar team dat na enkele strubbelingen een geoliede tandem wordt. Ook op het vlak van de liefde zit het haar mee; ze leert Tim kennen en ze beginnen een relatie.

Tim en Sam vormen een mooi koppel, maar over één punt zijn ze het oneens: kinderen. Tim wil dolgraag kinderen, maar Sam staat hier niet voor open. Zij is zelf geadopteerd en wil zelf nooit kinderen. Tot Sam onverwachts zwanger wordt. Ze maakt een afspraak voor een abortus maar verandert toch van gedachten. Ze wil wél één ding doen voor ze zelf moeder wordt: haar eigen biologische moeder vinden. Ze komt uit bij Simonne.

Simonne raakte als tiener zwanger en ging ervan uit dat haar kindje doodgeboren werd. Dat was de schuld van Simonnes moeder, Yvette en Simonnes zus, Angèle. Deze onthulling zorgt dan ook even voor een breuk in de familie, maar stilaan groeien de vrouwen naar mekaar toe. Op kerstavond van 2015 zet Sam haar dochter, Hannah op de wereld.

Meer Sam...

Sam zegt haar gedacht tegen Viv

Thuis
Sam heeft niks tegen Viv maar ze wil wel heel graag iets van haar weten. Is ze te direct? Tim denkt van wel. Wat denken Joren en Viv zelf?

Joren ziet meer dan hij wou

Thuis
Nu Sam weer thuis is, moet Joren dubbel voorzichtig zijn voor hij naar binnenkomt...

Daar is ze weer: welkom thuis, Sam!

Thuis
Tim, Joren en Hannah springen een gat in de lucht want na enkele maanden op de Filippijnen is Sam weer thuis.

Sam komt naar huis!

Thuis
Het telefoontje waarop Tim al maanden wacht: Sam komt eindelijk terug naar huis.

En toen zat Sam ineens in de generiek

Thuis
Had jij het gemerkt? Tim loopt niet langer alleen in de begingeneriek. Sam loopt opnieuw aan zijn zij. En er zijn nog meer verrassingen!

De nieuwe Thuis-generiek: the making of

Thuis
Achter-de-schermen bij de generiekopnames van An Vanderstighelen en Jeroen Lenaerts.

An Vanderstighelen is terug ... en Sam dus ook binnenkort

Thuis
An Vanderstighelen staat opnieuw op de set van Thuis. Sam zal dus over enkele maanden opnieuw opduiken op tv!

"Sam is amper weg en ge zit al op een ander"

Thuis
Simonne is het beu om te zwijgen en confronteert Tim met haar vermoedens over Paulien.

"Veilig vrijen is ook uw verantwoordelijkheid"

Thuis
Sam volgt de raad van Simonne op en raapt al haar moed bijeen om met Joren te praten over het belang van veilig vrijen. Ze is tevreden over de goeie babbel.

"Nu zwijg ik echt... Of nee, nog één ding!"

Thuis
Sam probeert subtiel te polsen bij Joren, maar dat gaat haar niet zo goed af...
geschreven op 16 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU